Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Je tu niekto na nezavazny pokec?:-P
Takže, je depresia prejavom toho, že sa špatne cítime, alebo sa špatne cítime, lebo máme depresiu?. Ja si myslím, že za á, je správna odpoveď, a že z depresie sa možeme špatne citiť akorát vtedy, keď nám niekto dáva najavo, že depresia je len prejavom našej duševnej slabosti. Opak je pravdou. Ľudia trpiaci depresiou sú duševne odolnejší, než zdravý jedinec. V odolnosti je trénovaný práve nepríjemným stavom, ktorý uňho depresiu sposobuje.
Začínam mať podozrenie, že všetky duševné poruchy sú vlastne fyzickými chorobami, nepríjemne pôsobiace na psychiku človeka. Vonkajšie stresory sú už len dotváracou záležitosťou.
Ako príklad uvediem toto: Poslední poznatky ze zahraničí stále více potvrzují, že autismus je pravděpodobně metabolická porucha. Její příčina tkví ve špatném štěpení proteinů, čehož následkem je tvorba halucinogenních morfinů ovlivňujících centrální nervový systém. V tejto súvislosti ma napadá, prečo by zmenené dpdr vnímanie nemohlo byť spôsobené nejakým podobným mechanizmom. T.j. napríklad látkou s obdobným účinkom, ako enadolín(pretože sa zistilo, že kappa opioidný agonista enadolín dokáže pri úplne zdravých dobrovoľníkoch navodiť “čistý” depersonalizačný syndróm.), ktorý by vznikal v dôsledku špatného metabolizmu v tele. Tu je napríklad zoznam chorôb, ktorých existencia nie je vylúčená práve špatným metabolizmom: Tady následuje dlouhý seznam nemocí, u kterých jsou u podstatného množství pacientů vyměšovány v moči zvýšené mikrobiální metabolity, které byly zaznamenány v moči při testování organických kyselin: * Autismus * Attention deficit disorder (ADD) porucha pozornosti? * Rett's syndrome * Ulcerative colitis (vředovitý zánět tlustého střeva) * Seizures (záchvat epileptický) * Depression (deprese) * Child Psychosis (dětské poruchy myšlení) * Fibromyalgia (fibromyalgie, chronická bolest ve svalech a měkké tkáni obklopující kloub) * Chronic fatigue syndrome (syndrom chronické únavy) * Pervasive developmental disorder (??) * Colitis (kolitida, zánět tlustého střeva) * Schizophrenia * Migraine headache (migréna) * Alzheimer's disease * SLE (??) * Obsessive compulsive disorder (OCD) * Tourette's syndrome * Inflammatory bowel disease * Down's syndrome * Crohn's disease . Je zaujímavé, že u 70% testovaných autistov došlo k zlepšeniu práve po detoxikácii od ortuti, ktorú telo nedokázalo odbúrať.
Začínam mať podozrenie, že všetky duševné poruchy sú vlastne fyzickými chorobami, nepríjemne pôsobiace na psychiku človeka. Vonkajšie stresory sú už len dotváracou záležitosťou.
patentovany vytazok z aspergilusu niger sa nazyva AN-PEP a vlastni ho holandska spolocnost DMS Food Specialties.
Inac plno studii dokazalo, ze pravdepodobnost vyvinutia coeliackej choroby je mnohonasobne vyssia, ked detom do pol roka davaju priskoro produkty s obsahom lepky.Ked sa takto nastartuje reakcia, sposobi permanentne zmeny a trva do konca zivota podla viacerych autorov, vyskumnikov z tejto oblasti.
napriek ale rozlozeniu gliadinu na mensie peptidy maju na ne niektori coeliaci reakciu, takze s pridavkom amylazy a glucoamylazy, sa to da dalej ciastocne potlacit.Reakcie su totiz aj na glukoprotewinove vazby, kde cast gloci je odstiepena amylazou a glukoamylazou.
Zialbohu, ani to ale nepomaha zatial kazdemu, hoci uz mnohi, ktori jedia gliadin upraveny fungalnou amylazou a glukoamylazou(z roznych aspergilov)nemali na ne uz typicku reakciu ani po dlhsej dobe pouzitia.
elesar, zatial je to este len par vyrobkov, co ma ucinok na gliadin, hoci ciastocne na neho su ucinne vsetky proteolyticke(bielkovinne) enzymi, hlavne trypsin , chymotrypsin a pancreatine.Specialne vyssiu ucinnost ma s nimi v spojeni pyrrolidonecarboxy peptidase, prolyl-Endopepridase(PEP), ale zatial ani tie nie su celkom riesenie, len ciastocne.
Zaujímavý príspevok o Lídy Benešovej: zdravi.doktorka.cz