Mam AIDS

zeby nase zdravotnictvo malo aids? a liek na tu jeho chorobu stale v nedohladne. to je pravda, ze "prvorade" su papiere. uz je to aj v skolstve tak. najprv byrokracia a az potom vyucba...
mne sa stalo, ze som raz musela na pohotovost, 40° horucka, vyhadzana a doktorka sa na mna vyrutila ze co tam chcem, ze som mala pockat do pondelka a bla bla. az ked jej sestricka podala karticku a dr. mimochodom zbadala, ze mam tituly, zacala byt ako masielko. ja nerobim nikdy rozdiely medzi ludmi a ludmi.

karolinka 76

a tebe srnka sa ani necudujem ze do takej nemocnice uz nechodite,ani mna by tam v zivote nedostali parom koni po takychto skusenostiach.

karolinka 76

mas uplnu pravdu nellka,ja ked som bola nedavno v porodnici,sestra ktora tam robi uz 30 rokov spominala ze prv mali viacej casu venovat sa rodicke a babatku,ukazovali im vsetko,pomahali,radili.. teraz vypisuju pol dna iba kopec papierov lebo to "musi"byt a rodicka s babatkom sa dostava do uzadia.potom su velakrat sestry aj nervozne,podrazdene a zasa si to odskace len ta mamicka alebo pacient.nashira a mentolka este nas poteste skvelymi postrehmi,rada to tu citavam,pozeram ze sa to stalo najdiskutovanejsie hihi aj ked povodne je to o inom.

nellka

Preboha, to by človek neveril, akí blázni na tomto svete existujú a prezlečení za lekárov, či sestry! Aj ja som sa musela zasmiať...všetky tie príhody sú ako smiešne, tak aj hrozné...už s odstupom času sa dá na to pozrieť s nadhľadom, ale ďakujem pekne, aké tu muselo byť v prítomnom čase!
Áno, veľa vecí súvisí s ľuďmi, s ich ochotou, empatiou a pod.Ale nedá mi nenapísať, že veľa záleží aj od toho, v akých podmienkach sa pracuje.Napr. sestra, kt. má 12hodinovú službu, počas ktorej nestihla ísť ani na WC, nieto sa ešte najesť, kopec zbytočných papierov, ľudí veľa a času málo...ťažko môže pôsobiť milým a ochotným dojmom, to sa proste nedá, nech človek robí, čo robí. Tak vám poviem, že mi z toho bolo koľkokrát do plaču, že som si svoju roboru predstavovala inak, ako vypisovaním otravných nezmyslov a chaotickým lietaním, aby sa všetko, čo má byť urobené, stihlo...

nashira

Zdravotnictvo je oblast kde niesu zamestnanci motivovani....no kto ich tam vyhodi za zle spravanie ked je ich tam 5 a z toho su 2 na odchode.A tie platy su urcite neadekvatne ako vsade v statnom sektore.Keby sme sa stazovali kryli by si chrbat navzajom.Na Slovensku sa nedovola normalny clovek spravodlivosti ani keby velmi chcel.Su toho plne spravy......kazdy den.

mentolka

Niekedy nam chyba iba obycajna slusnost.Ked som mala prvu dceru a mala asi tyzden,vsade som citala ze babatka sa pokakaju aj 5x za den.Nasa malinka nekakala iba raz za dva tri dni.Hned som si myslela ze ma asi zapchu a kontrolovala som sa co jem ja.Nic zavazne som nezistila a podho mila mamicka k detskemu,plna obav ci to nema teda zapchu.Byvali sme daleko od nasich znamych a pribuznych nemala som sa s kym radit tak som s kazdou malickostou behala k detskemu.Povedal mi ze je to normalne,pozrel malu a poslal nas domov.Pred budovou bola hned zastavka MHD,cakali sme na bus a detsky lekar vybehol z dveri a krici: Pani a vy ako kakate??? Najprv som jeho otazku nepochopila,tak zopakoval: Ze ako kakate vy ci mate dobru stolicu? aka je husta riedka? Podotykam ze to som stala na zastavke asi s 20 ludmi!Rychlo som prikyvla ze moja stolica je ok a uz nam dal pokoj.Bola som cervena od hanby ako ferrari a najradsej by som sa prepadla pod ciernu zem.Myslim ze sa ma to mal spytat v ambulancii ked predpokladal ze moze mat zapchu z mojej stravy a nie vykrikovat po mne na ulici,bola to hanba ako brno!

days

Tak to je teda riadna pecka toto nase zdravotnictvo vsak? sme sto rokov za opicami ale nie po technickej stranke a vybavenosti nemocnic ale hlavne po ludskej,chyba nam empatia a este aj dlho to takto bude!

no srnka, to je strasne, aj ked, prepac mi, az usmevne zaroven. vsak presne to stale vravim, ze sa stazujeme na zdravotnicky system, na materialne podmienky, ale vsetko je vzdy len o ludoch. lebo aj keby na "kolene", ale so srdcom tak sa vsetko lepsie zvlada.
usmevne mi bole teda tvoje dojcenie nad postielkou, viem si to predstavit, ako ta museli krize boliet - mne sa stalo, ze som chcela malu odtrhnut od prsnika, ta sa vzdy prebudila, tak som ju sla hned s prsnikom v puse ulozit do postielky. som mala dost. to musi byt hrozna trauma pre dietatko.

srnka

No zakladatelka tejto temy by sa asi cudovala kam to tu speje teraz xixi.Tie prispevky o hadiciach a porodoch su sice usmevne,ale zaroven aj hrozne vsak? Tak aj ja vam jeden poviem.:Ked mala dcera 10 mesiacov,dostala vysoke horucky a hnacky,pre ktore nas hospitalizovali v cadcianskej nemocnici.este som ju kojila tak som ostala s nou.doktorka na mna podozrievavo kukla a pyta sa : a kojite naozaj,alebo iba klamete lebo chcete byt hospitalizovana s nou? velmi sa ma to dotklo a povedala som ze samozrejme ze kojim.ona na mna pohrdavo pozrela a povedala pche no s takymito prsami urcite! (mam velmi male vytahane prsia,ale mlieko som mala vzdy)Dceru napojili na infuzie a aby si ich nevyberala ani sa nehybala mala obe rucky aj nozicky uviazane o bocne strany postielky. postielka mala vysoke bocnice take tie klasicke kovove mreze.Ked sa prebrala poobede zacala velmi plakat.Nato prisla doktorka a vravi: sak ju nakojte nevidite ze vam place? A ja na to a mozem ju odviazat a aspon trosku nadvihnut alebo ako ju nakojit? A henta sprostana ze: to nech vam ani nenapadne,nakojte ju tak ze sa nahnete nad postielkou! Tak som si prosimpekne musela dat stolicku,postavit sa na nu,nahnut sa ponad vysoke boky postele a spustit zacudovanemu decku do pusy moj prsnik na ktory ledva chuda dociahlo.Pekelne ma z toho bolel chrbat,ale vydrzala som takto kojit 2 dni skoro kazdu hodinu,mala ani nebola tak hladna,skor to bolo asi take "ukludnovadlo" Po vikende nastupila ina doktorka a taketo kojenie ihned zakazala,malu pekne odviazali,dali mi ju do naruce a papalo sa aj s infuzkou v pohode.Tato prva spominana doktorka jej isla pocas vizity pozerat do hrdielka a mala hadzala hlavickou tam a sem a plakala,tak jej surovo dala ten dreveny patycek do pusy a ako sa hybala,roztrhla jej lavy kutik na puse.Valila jej krv chudatku a ona nic,ani preapacte ani malej sa neprihovorila.Ked odisla,plakala som nad malou asi hodinu a utesovala ju.Do tejto nemocnice by som uz s dietatom v zivote nevkrocila ani omylom.Ked sme chori,chodime do ineho okresu aj ked niekedy si na to musime doslova poziciat.

nellka

Mentolka, kravy sa nájdu všade, v zdravotníctve by to tak určite byť nemalo, ale je to tak a aj vždy bude, záleží na tom, na koho natrafíš, presne ako píšeš. Hlavne, že takétu trubky robotu majú a sedia na miestach tým, ktoré by tp robotu vykonávali možno oveľa lepšie a nechovali by sa ako jeb....No, škoda reči.