Mam AIDS

mentolka

to "nabuduce" uz bolo,vybrala som si inu nemocnicu a bol to najuzasnejsi porod na svete,klud,pokoj,fantasticky kolektiv,dokonca sme sa smiali na sale.ten prvy porod bol v jednej bratislavskej nemocnici a druhy tiez v bratislavskej ale na inom konci mesta.nechcem menovat neviem ci mozem,aby som nerobila reklamu ci antireklamu a mozno by som zbytocne ublizila ludom ktori tam pracuju,jednoducho som mala smolu na blbe kravy vyskytujuce sa v mieste mojho porodu v nevhodny den. ale ten druhy porod bola naozaj velmi vesely rada nan spominam.

nellka

Mentolka....to máš teda ohromné skúsenosti z pôrodu. to kde také škatule pracujú? Aj ja sa niekedy nestačím čudovať, aké citlivé osoby sa medzi lekármi a sestrami nájdu. Akože ok, povahy sme rôzne, ale odtiaľ potiaľ, toto mi už prišlo strašne kruté...Tak nabudúce ideš asi rodiť inde, že?

lea

no ottras, este ze tam bol taky krasny zaver. naco take hnusne babizne pracuju s ludmi, vsak aj doma by si lahsie porodila ako v takej spolocnosti a aspon bez stresu z nich

nellka

Nashira, to musel byť naozaj riadny nátlak na nervy, keď tam tá babka kričala celú noc...Ale tak ti poviem, že priviazať ju museli, aby im neušla, len škoda, že ju radšej nezobrali na JISku, keď bola až takáto pomätená, lebo pri takom randále sa spať nedá...Možno mali plno, alebo neviem prečo ju tam nechali obťažovať ostatných pacientov, ale keďže som z fachu, tak som takéto situácie videla na vlastné oči a určite tam musel byť nejaký problém s lôžkami, keď ju tam nechali.
Chcem sa trocha zastať personálu, lebo za organizačné veci a podmienky, aké sú v nemocniciach vytvorené, personál nemôže. Ja viem, ani pacienti, ale my to nevyriešime. Veľa vecí ma štvalo, ale bola som na to krátka.
A k tomu sušeniu rukavíc...aj my sme to robili, na všetko sa jednorázovky použiť nedajú, pokiaľ viem, nie sú sotpercent sterilné, už len preto, že tá krabica je otvorená a rukavice sa z nej len ťahajú.tie, čo sa dávajú do sterilky sú hrubšie, treba ich umyť, usušiť a potom idú do centr. sterilizácie. Takže nič z čoho by sa dalo grcať:)

mentolka

:-)pozeram ze sa to tu "zvrhlo" na uplne inu temu,mozem teda aj ja prispiet?
Ked som isla ja rodit,prve dieta,rano som uz mala kontrakcie a sla som k doktorovi.ten mi povedal ze ako prvorodicka o tom nemozem nic vediet a poslal ma domov (elektrickou 25min s kontrakciami kazdych 6 min)doma som cela rozklepana zavolala manzela nech okamzite pride a ten ma rychlo zobral do nemocnice nazad.tam som zacala rodit uz vo dverach ale sestricka trvala na tom ze musim ist na 20 min na monitor.ako som tam tak lezala a ziapala od bolesti,odtiekla mi prudko plodova voda a zacala som krvacat.Boli tam prave dve sestricky a zacali na mna kricat ze co som to spravila ze som im dospinila celu plachtu.kazala mi zist dole z lozka,s odporom stiahla plachtu od krvi a ukazala mi ju tesne pred nos- pozrite co ste spravila! a ja koza som sa nebranila iba som sa rozplakala.stala som tam ako stlp,po stehnach mi stekala krv a po licach slzy a nenormalne som sa triasla.dceru som porodila o 8 min.neskor.takisto sa po mne valali striedavo tie dve kozy ako po matraci az som mala pocit ze to dietatko vo mne asi rozpucia alebo dolamu.po porode ked doktor skonstatoval ze to bol velmi rychly a nezvycajny porod na prvorodicku tie dve kozy povedali: no ved, mamicka nabuduce pridte skorej a nie rovno z ulice na salu.v tej chvili by som ich bola zabila,ale prave mi priniesli moje babatko a ja som sa roztopila od lasky ako maslo na horucom sporaku. . .

nashira

Si zlata ,ze na mna myslis ....este mam par v zalohe.Napr. moj porod c.3 O 20:00 mi odtiekla plodova voda.Tak som sa vybrala do nemocnice ako sa patri.Hovorila som si ako super konecne budem mat taky prirodzeny porod predtym mi nikdy sponntane neodtiekla plodova voda.Sluzbu mala sestricka co ma poznala som si povedala ako dobre.No a bolesti zacali stupat.Ja som dost citliva na bolest a tak som sa zvijala a fucala a oni mi merali tym predpotopnym strojom stahy.Ked mas vysoky kopcek na grafe znamena to zemas silny stah som ten kopcek mala maly abolesti jak svina.Sestricka prisla nasrata s inym grafoma povedala mi ,ze sa mam pozriet aka ma tato rodicka bolesti a neziape tak ako ja.O 12:45 som uz bola totalne hotova a muz bol pri mne.Isiel po sestricku a ked prisla tak sa ma spytala ci je to nutne ,ze doktor si teraz lahol.Do tak som len kricala chcem doktora chcem doktora....predtym som si objednala epidural tak som dufala ,ze toto nezazijem .Prisiel doktor a povedal je na 4 mozte zavolat anest.a mozu jej to pichnut.Mala som prejst cez chodbu do porodnej saly tak som presla a ked som si lahla na stol tak som bola na 7 .....sestricky kricali rychlo doktor uz rodi ....to je zazrak .to je zazrak ako sa to rychlo spustilo...epidural mi nestihli pichnut tak som len zdrapila doktorku z aneste. a povedala som jej nech ma drzi za ruku.A 4kg chlap sa porodil skoro sam ....horor ked si na to pomyslim.A potom na mna obe sestricky zazerali a robili reci.Mala som narazene rebra co sa tak sestricka zaprela ked pomahala dietatku von.A ked som povedala doktorovi ,ze ma tie rebra bolia na vizite tak sa dotycna sestricka dusovala ,ze ona mi tam netlacila....co som si narazila tie rebra sama ludia....pocas porodu ,alebo najlepsie po nom....Manzela som sa pytala ci mi tam tlacila predsa on bol viac pri vedomi ako ja povedal ,ze tlacila .Tak to je pristup,ale jedno viem ked pojdem do nemocnice uz nebudem taka ustretova odtial potial.

age44

bry den. nashira, ja netrpezlivo cakam na nejaky pribeh zo zdravotnictva, uz nemas nic? celkom sa mi to pacilo :-)))
a si mila, ze aj ivetke poprajes dobru noc.

nashira

....a...ser...ty...na....nich....bud asertivna nadalej ja sa to budem ucit aj od teba....tak packo,alebo cafte....ci bru noc aj tebe ivetka1....ty ivetka jedna.

age44

nashira, co by si sa bala...? opytat sa ho, ci ritku ukazat? :-)
ja som taka, velkohuba, mna sa aj moj sef boji, chichi. lebo vie ze si poviem svoje, ak mam pravdu, stojim si za nou. ale vsetci chcu asertivnych ludi, ale ked pride na lamanie chleba, tak pomom aby sme mlcali.

dvojbotka

age44 to s tymi rukavicami nemuselo byt az take zle.mama je sukromna lekarka a rukavice tak isto nekupuje za kazdym nove ale vzdy ich po pacientovi sestricka umyje,ususi na radiatore a da vysterilizovat.takze vobec nemuseli byt take nehygienicke.