Mam AIDS

skalicanka

je to od teba mile ze sa snazis pomoct,ale tato tema bola vymyslena,takze sa namahas zbytocne.iba niekto planoval ohurit ludi a potom zistil ze ludia maju v tom jasno tak to nechal tak.Ale pekne od teba ,vidno ze sa vyznas,vdaka clovece !

forev.

mimochodom, nie je to az taka hlupost. pretoze HIV sa da v krvi detekovat az po troch mesiacoch, kedy sa v tele vytvoria protilatky proti virusu. preto, teoreticky, ak by sa darca nakazil skor ako ubehla doba tych troch mesiacov, HIV by sa v krvi urcit nedalo.
ale, pokial viem, jedina zaznamenana infekcia HIV cez krvnu transfuziu
osoby zijucej na slovensku sa stala niekedy v 80-tych rokoch v cesku.

days

Toto je super tema,vesela.Cotakto zalozit novu temu ktora by sa volala smiesne zdravotnictvo alebo nieco podobne a pisali by tam ludia svoje postrehy.Je to vsetko pravda,zo zivota a mozno to niekomu pomoze prekonat problem ked si precita ze sa to stalo uz x ludom pred nim a teraz sa na tom dokonca smeju.Lebo nie vzdy v tej chvili vsetko vyzera smiesne.Ale vsetko su to veci pravdive a bohuzial poukazuju na nedostatky v nasom zdravotnictve aj v nas ako ludoch.Sme zvlastny zivocisny druh - miesto toho aby sme si pomahali v tazkych chvilach ako su porody,hospitalizacie,vysetrenia,sme k sebe nevsimavi,povrchni,az kruti.Niekedy by mozno stacilo vzit sa do koze toho druheho a uvedomit si ako asi ten clovek trpi,usmiat sa aspon trosicku,povzbudit,povedat mile slovo,ci sa snazit pochopit personal a lekarov - proste nebudme sebci.

skalicanka

vidis ivetka toto si si mala nastudovat predtym ako si nas tu sla ohurovat aidsom a nie zalozit temu a ostat nepripravena a eeeee

forev.

AIDS je choroba, ktore vznika pri infikovani virom HIV u cloveka a vyvija sa dlhe roky- niekedy je to az 12 rokov, ale je to prisne individualne. AIDS sa klinicky diagnostikuje, ak sa mnozstvo T4 lymfocitov dostane pod urcitu hranicu(200mm/m3) prejavy su rozne. casty je tzv. kapossiho sarkom, rozne oportunne infekcie parazitmi, ci hubami. je tu celkove zlyhanie imunity.
avsak, zhruba 20. den od nakazenia virom HIV moze u niektorych osob dojst k tzv. symptomatickej primoinfekcii. V prípade symptomatickej primo-infekcie (50% prípadov) sa prejavujú len málo špecifické príznaky: cervikálna adenopatia (choroba miazgových uzlín), horúčka, pharyngitída s dysfágiou (zápal hltanu s ťažkosťami pri prehĺtaní, únava, vyčerpanosť, makulopapulózne vyrážky, myalgia (bolesť svalov).
Nakoľko sa tieto príznaky podobajú mnohým akútnym vírusovým infekciám (infekčná mononukleóza napr.) existuje riziko, že primo-infekcia prejde do druhého štádia úplne nepovšimnutá.
toto obdobie trva tak 1-3 tyzdne.

joj to my sme sli prepichovat uska rovno s flasou slivovice. ked mi totiz nakazovali dat nasusnicky do alkoholu, tak padla narazka od doktorky, ze a co my ostaneme na sucho? ale to bolo prvy a posledny krat.

mentolka

No este som si spomenula na jeden,ale to je zasa z ineho sudka- je to o alkohole.Ked mala dcera asi 2 mes. rozhodli sme sa ze jej dame prepichnut uska.Volala som na polikliniku a dohodla si s lekarom termin.Kazal mi priniest nausnicky nalozene v alkohole alebo inom dezin.prostriedku min.24hod. pred prepichovanim usiek.Kedze sme obaja s manzelom abstinenti a alkohol nekupujeme,spomenula som si ze svokor na krstiny priniesol domacu slivovicu 10 rokov staru.Dala som teda nausnicky do slivovicky do poharika od detskej vyzivy co bol poruke.Na druhy den klopkam s babatkom v naruci na dvere dohodnuteho lekara a dvere sa rizleteli a pan doktor vypadol von.Myslela som si ze to bola nestastna nahoda,vobec ma nenapadlo ze moze byt ozraty.Vosli sme dnu,ja som sa este ospravedlnila ze mam taky velky poharisko a ze doma bola iba slivovica ci to nevadi.Jemu zaziarili oci,ovonal slivovicu a povedal : hmmmm to je ale klasa,domaca co? ja ze hej a slo sa prepichovat uska.pomahala mu sestricka ja som cakala vedla.Ked bolo po vsetkom,pan doktor mi podava malu a vravi :pani a tu slivovicku si beriete domov alebo ju uz nepotrebujete? aja ze nie mozete to kludne vyliat do umyvadla. A on vzal cely ten poharik,nalial si to do krku,zaiskril slastne ocami,oblizol sa a povedal: uuuuuha ta mala aspon 10 rokov ! jednym slovom odbornik- aj na prepichovanie usiek aj na odhad veku liehoviny a degustator na pohladanie. PS: uska prepichol ukazkovo!

otaznik o

toto sa stalo aj mne cakala som v cakarni a doktorka ze uz nikoho nezoberie nech ideme domov a prideme zajtra.ja som jej podala karticku a ona: vy ste nerozumeli? potom sa pozrela na titul a vravi: no podte pani inzinierka teda.