Mam AIDS

lea

a uplne najhorsia prihoda: bolo to v Grecku a svojmu kedysi milemu som chcela kupit darcek k Valentinu. Tak som mu kupila v obchode s bieliznou pekne, dost drahe slipy. Ake bolo vsak nase prekvapenie, ked si ich chcel skusit a podla urcitych hnedych znakov vnutri sme zistili, ze si ich niekdo nie prilis hygienicky uz asi v obchode skusal... za taky darcek som sa hanbila ako pes. ale koho by napadlo kontrolovat vnutro spodneho pradla pri nakupe?

nashira

no zeny ja zasnem tak teda.......Tililit ak nebudeme protestovat nic sa nezmeni a ak mas podozrenie ,ze by to mohlo byt vdaka tomu horsie chod tam este narobit prievan a povedz im ,ze to das do telky hned bude vsetko inak.Bojime sa ludi ,ktrorych sa nemame preco bat .

lea

no toto je sice z ineho sudka, ale tiez o nehygiene. raz som si v jednom celkom znamom modnom butiku skusala dake oblecenie v kabinke a pocula som nejake praskanie. vykuknem cez zaves a to si predavacka strihala nechty na nohach.. no dobre, nie? :-))

mentolka

Ja som bola minule na tetanovku a ked som zaklopala tak sestricka otvorila s cigaretou v papuli - sice mali prestavku ale aj tak v ambulancii fajcit?No a potom to zahasila na takej sklenenej miske kde sa odkladaju ihly a striekacky.

denisa deni

Mna by len zaujimalo ci existuje nejaka kontrola hygieny aj v ambulanciach,vacsinou sa vsetci spoliehaju na to ze lekari si hygienu udrziavaju sami ale moj gynac ma teda v amb.pekny svincik.Spinave podlahy stare hrdzave vedro kde hadze zvysoka nastroje az voda vyprskne,podlozka na koze je az zosuverena a potrhana co uz na nej lezalo milion bab,to si mam nosit svoju?Robim v krcme a myslim si ze tam niekedy mame cistejsie ako on.Pravidelne nam chodi kontrola z hygieny,lepia take pruzky napr.na podlahu na wc,na pult,na stoly,na vitriny a z tych pruzkov potom zistia stupen znecistenia.Este nikdy nam nenasli nic akurat nam vycitaju ze pouzivame na wc vela sava ze to na tych pruzkoch ukazuje.som zvedava keby zasli k mojmu gynacovi tak by odpadli ani pruzky by nepotrebovali lepit.

tililit

To mojmu staremu otcovi nechali zasa po operacii v bruchu noznice,tiez mal vysoke teploty a brucho sa mu nalialo hnisom,operovali ho potom v poslednej chvili sarlatani.Teraz lezi v nemocnici opat,mal infarkt.Nesmie chodit na WC a ma iba pri posteli taku flasu kde sa vycika.Vcera sme boli za nim a na izbe mu strasne smrdi z tej flase je uz plna.Ked prisla sestricka mama ju poziadala ci by to nemohla vyniest vyliat a vyvetrat dedovi lebo tam hrozne zapacha.Sestricka sa osopila na dedka ze: a vy co si to uz davno nevylejete ked vam to tu kvasi ha? a odisla aj s flasou napaprcena.Do mna voslo tisic certov,vybehla som za nou na chodbu a to ste mali vidiet ten tanec co nastal,az doktorka vybehla ze co sa deje!Potom aj ona zjazdila sestricku ze ved dedko predsa nesmie vstat a je jej povinnost mu to vynasat zakazdym.Len neviem ci som dedkovi nenarobila tymto aj zle,ktovieako sa teraz k nemu zato spravaju.

........... ci kolko mas tam bodiek, to s ivetkinym aidsom, to bola len pasca na nas naivky. ale urcite ti je vdacna za rady. my sa tu uz davno bavime o aidse v nasom zdravotnictve.

......................

ivetka, nezufaj.uzivaj pravidelne lieky co ti lekari naordinovali.bud opatrna s akymi kolvek inymi liekmi, tym myslim volnopredajne napr.pretoze lieky na hiv maju dost caste interakcie s inymi, ale to ti lekari urcite povedali.napr.lubovnik bodkovany bezne pouzivany ako rastlinne liecivo na depresie alebo i grapefruitova stava.a mnoho inych ktorym by si sa mala vyhnut.veda napreduje, je mnoho mnoho vyskumnikov ktori sa venuju vyskumu tejto choroby a virusu.raz mozno vyvinu liek co tento vyrus zastavi mnozit sa.zly psych.stav tvojmu telu nepomaha bojovat!!drz sa.