Mam AIDS

nellka

Pinky, zvlášť na detských oddeleniach by mali robiť len osoby, ktoré deti milujú a chcú sa o ne starať. Mna najviac v práci pomáhalo si predstaviť, že tento pacient je môj otec, alebo táto pac. je moja mama, sestra, kamarátka...Aj keď ľudia tiež vedia vytočit, toto mi pomáhalo. Nevidieť v človeku cudziu osobu. Alebo dg, či nejakého otravu, ktorý furt čosi chce. Ale bolo to ťažké, keď som bola na odd sama a mala som na starosti 24ľudí a bolo to operač. odd.
Ja mám inú príhodu, jedna pani si raz zmyslela, že sa na mňa bude sťažovať, lebo nechcela už tretí deň po operácii vstať. Navrhovala som jej analgetiká, presviedčala ju, že lepšie bude, ak si na wc prejde sama, že na mise sa zle močí...ale ona nie. Nakoniec som ju musela vycievkovať- dobrý liter moču- a ona sa na mňa osopila, že som jej neverila a že som sa ku nej chovala ako k blbcovi a pod., že sa pôjde sťažovať primárovi...aj ostatné ženy na izbe len oči otvárali, že čo to tára. Tak som jej povedala, že má na to právo, aj keď neviem prečo a išla som za primárom ja. bola som vtedy vysokotehotná, naštvaná, bolo mi to ľúto, že za dobrotu na žebrotu. Primár si ma vypočul, až sa mi hlas triasol a kľudne mi povedal,že v pohode, že aspoň bude vedieť, ako reagovať, že nech si z toho nič nerobím. Chvalabohu ma poznal, nikdy som problémy s ľuďmi nemala, doteraz nechápem, prečo sa chcela na mňa sťažovať. Asi preto, že som okolo nej behala, vysvetľovala a chcela som jej dobre. Nuž, aj takí vedia byť ľudia. Ani nechcem vedieť, ako ma potom všade ohovorila.

pinky

Moja rocna dcera bola v nemocnici na infuzkach,bola dehydrovana z vysokej teploty.Hned po prichode dostala jednu a za nou dalsie dve,tie vsak uz mali tiect pomalsie ako ta prva.Dcerka cela opuchla vyzerala ako cinan-sikme ocka ani ich nemohla otvorit koli opuchu.Zavolala som teda sestricku ze od coho to ma a on na mna zrukla: sak nevidite ze furt reve? to ma z toho ze iba reve celu noc! Potom vysla z izby a ja som kracala za nou,ona o tom nevedela a hned zavolala na inu sestricku a vravi: tej malej na 8-cke opuchli oci,vravela som ti ze tu infuzku mas dat pomaly a nie tak rychlo.Potom doktorka bola pozriet vecer na malu ci uz odpuchla a povedala ze to sposobilo to ze bola prilis vela a rychlo zavodnena,ze sa to malo pomalicky pozvolna.Potom sa nestihali tekutiny dostavat tak rychlo von z toho maleho telicka a ukladali sa cize vyzeralo to ako opuch.A na mna zbytocne naziapala jedna hlupana ze je to koli tomu ze moje decko reve nez aby uznala svoju chybu.

terinka

Chudence deti ked im vyberaju mandle je to krute pre ne vsetko prezivat takto bez uspania,neviem si to ani len predstavit.Moj manzel ked mal 5 rokov bol operovany na slepe crevo.Po operacii sa prebral,chudak maly pozera a z brucha mu trcia akesi nazeleno natrete spagatiky (sitie) Volal na sestricku ale nikde nikoho,bal sa ze co sa mu to stalo a zacal si ich zurivo rozvazovat,trhat a vyhadzovat pekne po jednom stieziku.Ako si to tam tak štopkal nasiel ho primar celeho zakrvaveneho.Nastastie. Potom za nim bola sestricka a slubila mu ze ak nikomu nepovie ze sa zobudil a volal a nik neprisiel ze mu da jednu krasnu velku striekacku.Tak moj muz chudak maly ani nemukol ked sa ho pytali a tvrdil ze sestricka bola pri nom iba odbehla a on sa zatial "vypáral" A potom siel domov stastny ze dostal striekacku.Smiesne vsak? Ale je to hrozne ked si predstavim co sa mohlo stat vinou akejsi kozy co pila kavu v bufete zatial co mala byt na oddeleni.

nashira

Tak som si vsetko precitala....a nepostrehla som ci tie slipky boli zakakane, alebo ciknute?No ble v kazdom pripade.Vcera som sem ani nenakukla som sa bola valat v snehu a prisla som taka unavena ,ze som nevladala ani chodit...ale bolo vcera prekrasne no nadhera....

dvojbotka

joooj ste mi pripomenuli moj zazitok vyberania mandli na kramaroch :D
ja chuda male vystrasene,co som mala depresie uz len zo slova operacia som sa tak tesila ked mi vraveli ze daju "taku latku aby som si nic nepamatala z toho".
no tudle nudle :)
sice mi taku latku dali ale som si vsetko pamatala az do toho momentu ked uz po zakroku nas viezli do vytahu ze na izbu s nami :D takze velmi ucinna latocka.
a kedze nemocnica nemala volne lozko tak po "znormalizovani"po oblbovaku ktory mi ani nebol treba nakonec ma poslali domov :D hned v ten den.

lea

no to nie je sranda. mojej sestre sa ta rana otvorila sama od seba, chrlila krv ako dracik, museli sme rychlo do nemocnice hukajucou sanitkou a potom jej to vypalovali. 2x sa jej to tak otvorilo.
no, byvala som v Grecku, ale bola som mlada a sprosta, nechcela som byt zenou v domacnosti, niekedy taaaak lutujem teraz, ked sa musim trapit v praci :-)

age44

no lea, to aby si ta otestovali - rozkrvaca sa nam alebo nie? tak moze byt prepustena...
a lea, to si ako zila isty cas v grecku?
to ta teda musi kazdy rok 14. februara asi poriadne zamrazit, ked si spomenies.

lea

inak aj mne mandle v DFakultnej vyberali, ked som mala 9 rokov. schytila ma do narucia taka velka sestricka co vyzerala ako Ruzickova, celu stolicku zabrala, ani kusok miestecka na stolicke mi nezostalo a doktor uz mandle vyberal. ale pamatam si, ze jedno dievca si ich naozaj pytalo pre psa, ale nechceli jej ich dat. a ja si pamatam, ze nam dali uz ked som odchadazala na ranajky taky suchy stary rozok, vsak to je najhorsie na otvorenie rany.

lea

:-) nie, neoprala. obaja sme sa fest hanbili, lebo navyse on bol taka aristokraticka fajnovka. Hned ich hodil do kosa. Ja som sa hanbila za svoj darcek, ale aj on sa hanbil - za pomery vo svojej krajine. Na Slovensku na hygienu viac dbaju, v zahranici si hocikto skusa topanky na bose nohy, tam to nie je zakazane. Alebo bagety vzdy mi predavacka rukou podava aj ked nou peniaze cely den chyta