Mam AIDS

nellka

Jéééj, baby, by ste zlaté!:) Veď aj preto ma tá práca baví, že sa zase našlo veľa ľudí, ktorí boli radi, že som tam a ktorým som mohla pomôcť, ktorí sa na mňa vyložene tešili, alebo takí, čo mali strach z nemocnice a nakoniec boli príjemne prekvapení, že je tam taký dobrý personál.Pinky, ale teraz sa ešte max. rok a pol nikde nikoho nepýtaj, lebo som doma.:)
Najväčší problém je vraj komunikácia. To je fakt. Na prevádzkovej sa to večne omieľalo a potom vás zahrabali hŕbou nových papierovačiek...a bolo po komunikácii.:( Pacienti to majú teraz ťažké, ale aj tí na druhej strane to nemajú jednoduché, lebo sú veci, kt. musia byť urobené, aj keby traktory padali. Všetko sa robí rýchlo a to sa chybička vloudí, lenže to je taký začarovaný kruh, že sa z neho nedá dostať von. A stále čakám, kedy niekto začne počúvať aj nás, zamestnancov a prestane nám diktovať, čo a ako máme robiť a čo ešte treba vylepšiť a ako na západe robia procesy, tak budeme aj my, čo na tom, že neni kedy, jednoducho schválili zákon, zabudli, že sme najmenej 40r pozadu...ach jaj. Ale už ich nezaujíma, ako to stihnúť, či to vôbec bude mať význam pre pacienta alebo zdravotníkov, hlavne, že je všetko zdokumentované.

lea

No ja som tiez isty cas pracovala cely den s ludmi - sice v turistickom priemysle, ale s niektorymi slovenskymi turistami to bol jednoducho horror. Na vsetko sa stazovat, nespolupracovat, vyhražať sa, na to ich bolo. A pritom boli ti ludia zdravi. Neviem si potom predstavit, co takyto ludia vyvadzaju, ked su chori. Sice pred lekarmi je kazdy pokornejsi, ale aj tak, viem si predstavit, ze zdravotnicky personal to nema s mnohymi pacientmi lahke

nashira

No mam aj take smutne skusenosti.Naposledy som bola z malym ked mal 3 mesiace.Uz vo stvrtok sa mi nezdal a mne to vyzeralo ako zapal hrtana.Tak som isla ku doktorke no ona to este tak nevidela.V sobotu sa mu tak zhorsil stav ,ze mu sopliky tiekli a mal hrtanovy kasel taky tazky,,,,uz som sa zacinala bat.Na pohotovosti mi dali kortikoidne cipky a tak som mu dala ako mi povedali.Potom bol taky omameny ako nadrogovany a kaslal.Tak som isala v nedelu na pohotovost tam uz bola ina doktorka a povedal,ze dietata v takomto veku a s takymito tazkostami malo byt uz na detskom.Tak sme sa tam hned odpratali.A na detskom povedali ,ze viroza a nechali nas tam.Maly vecer zvracal sopliky a bol nevladny.Bola som fakt zufala,lebo ako matka som citila ,ze to nieje sranda.tak to bolo asi 3dni na vizite vzdy skonstatovali akoy je zlaty....vzdy v tom case buval.Povedala som ,ze vecer to tak nebolo....No oni to videli ako uspokojivy stav.Raz vecer tam bola sestricka co ma poznala....mala na mna spadeno....poznala ma.Predtym ked som nebola rozvedena tak jej vzdy svokra volala su z jednej dediny,ze nech sa nan nas pozre .....ona si teraz myslela ked sme sa rozviedli,ze mi to ukaze.Chovala sa odmerane ani sa nepozrela do oci a neviem ci to bolo len tym.....Raz som na tom oddeleni robila charitativnu akciu+zohnala som od jednej krest.org.balicky pre deti co su v nudzy a ona za mnou chodila asi 3krat ,ze chcu aj oni pre deti.ale ja som jej nedala a bola z toho asi nahnevana tak asi preto taky odpor ku mne.Tie balicky boli super obsahovo...A tak som si myslela ,ze to jej spravanie je preto toto vsetko.A jeden vecer zase maly zvracal a strasne kaslal a tak som bola za nou zdrapila dieta a pchalal mu do ritky rurku ,ze to ma asi vetry.Mne bolo uz fakt biedne z toho.A tak asi na 5den nas chceli prepustit .Ale povedali,ze pre istotu zoberu krv a tak nas pustia.Mna uz oblievala hroza ,lebo som vedela ,ze niesme o.k.nakoniec prisla doktorka s vysledkami a povedala ,ze maly ma zapal priedusiek...tak nasadili antibiotika.Keby ma pustili domov len tak bez tych krvnych testov tak neviem co robim......Po tomto zazitku som si povedala ,ze verim preco deticky zomieraju.Matka sa moze pokrajat mat znamosti ak nieje sama doktorka ma smolu.....Maly sa z toho dostal ,ale nechcela by som to uz nikdy zazit.Nejdem konrolovat chyby tak ak su nevsimajte si ich .Cauky mnauky

pinky

Pocuj ja ked sa N E D A J B O Z E!!! dostanem do nemocnice tak sa kazdej sestricky spytam ze nieste vy ta nellka z netu? a ked to budes ty tak ja budem ten naj pacient a pojdem za primarom mu povedat ze si super a nech ti zvysi plat ze si fajn baba.

nellka

pinky, možno to tak bolo. Len som tým chcela povedať, že niekedy som sa mohla aj na kusy rozkrájať a vždy sa našiel niekto, kto nebol spokojný a kto by si starostlivosť v nemocnici predstavoval inak. Aj ja si to predstavujem inak, ale žijem v realite a nie vo sne. Radšej by som sa preháňala po chodbác ako sestra Stephanie a kecala s ľuďmi a navštevovala ich ešte aj doma, ako lietala ako handra,nestíhala a mala z toho taký blbý pocit...ale by som s tým nič nenarobila, len ľudia koľkokrát nevedia, ako sa zle robí.A od toho sa odvíja veľa vecí.

pinky

Mozno jej vadilo iba ze si tehotna asi ti zavidela.U nas pracuje jedna pani doktorka ktora je uz povestna svojou averziou voci tehotnym zenam.V mladosti bola 2x na potrat,este studovala a dieta nechcela a ked sa vydala a otehotnela potratila tiez 2x.Tak je bezdetna a zuriva ked vidi mamicku s bruskom.Ja som u nej bola raz s malou,ona robi na ocnom a ked ma videla s tym bruchom (8mesiac)povedala : nabuduce poslite manzela a netrepte sa mi sem s tym brusiskom! Keby som nepoznala jej pribeh,bola by som jej pekne od pluc nieco povedala ale takto som jej jedovate slova vyplute z nenavisti vlastne k sebe nechala bez povsimnutia a len ju v duchu polutovala.

nellka

Veď ja vďaku ani nečakám, ale vykonštruovať si problém, aby som sa mohla sťažovať na osobu, ktorá sa mi snaží pomôcť...Však mne to mohlo byť jedno, vycievkujem a dovi, nech tam leží aj ďalší týždeň a potom sa na ňu bude lepiť jedna komplikácia za druhou. Joj, hubu som si drala a vidíš.
Ale niektorí pacienti boli zlatí, snažili sa spolupracovať, dalo sa s nimi dohodnúť. Vieš, tam neboli žiadny starčekovia, čo by im rozum neslúžil. Práca s ľuďmi vie byť nevďačná. A dobre som sa zasmiala na tom, ako sa manžel tešil, že je ropucha v špitáli!:)

mentolka

nelka nemozes od kazdeho cakat ze sa ti za tvoju starostlivost odvdaci aspon slovom. ako vravi klasik : NEVDAK SVETOM VLADNE ! ! ! Ludi mas vselijakych,ta pani bola asi doma riadna sekera chudak jej manzel isto 3x denne dakoval bohu za to ze ta jeho hnusna ropucha je v spitali.