Mam AIDS

lukina

Cawte babule,
ja som v soku z tych prispevkov o nasom zdravotnictve.. Ja nemam nic zaujimave, bo som nastastie este nestihla vela castu v tychto zariadeniach stravit, do diskusie mam len dake postrehy. So zdravotnictvom mam zatial v globale len pozitivne skusenosti. Ked som mala 15 bola som v nemocnici, boli ku mne vsetcia zlati. Dufam, ze to nebolo preto, lebo primar poznal jedneho pana riaditela a ten ma mal celkom rad atd.. (Toto ma mimochodom na SVK strasne vytaca, ze vela veci sa da vybavit len po znamostiach, ja to neznasam.) Ale myslim, ze boli myli ku vsetkym. Musim uznat, ze primar si odviedol svoju pracu skvele, vlastne vsetci pacienti si ho chvalili. No prislo mi dost nechutne, ked upratovacka umyla tou istou vodou a handrou zem aj nase stoliky a myslim, ze aj take tacky na stoliku, kde nam davali lieky a poharik atd.. Asi ked je tam Savo, tak to mozno nevadi, no ja som tak naucena, ze handra a voda na zem <> handra a voda na ostatne veci, ktore pridu do kontaktu s jedlom. Ale inac to tam posobilo dost cisto, furt tam \"pucovali\", aj ked nefim, ci tou istou vodou nie cele oddelenie :)

No a este som chcela k tym pracovnikom a doktorom. Ja mam obavy, ze coskoro na SK zostanu z doktorov len ti \"horsi\"(ospravedlnujem sa za to krute slovo, lebo urcite kazdy, kto zvladne medinu je obdivuhodny, ale ako vieme, nieje skola ako skola a clovek ako clovek), pretoze vacsina mladych najlepsich ide do zahranicia, hlavne Nemecka, mozno ciech. Bola som v soku, ked som bola na jednom stretnuti Slovakov v Nemecku, kde asi z 20 ludi bolo 12 doktorov, samozrejme vsetko mladucki!!! To len tak na okraj. Ani sa im necudujem, samozrejme, nedaju sa porovnat platove podmienky a asi aj ine..Len ma sokovala ta predstava, ze vsetci dobri doktori onedlho odidu do penzie alebo do zahranicia..hmm.

A este dalsia vec, co ma doteraz skrie, je jedna spolubydla na intraku, ktora studovala medicinu a ta bola tak psychicky labilna, ze by som ju nikdy ako pacient nechcela zazit.. Bezdovodne zachvaty zurivosti, kazdeho hocikedy zotrela bezdovodne pod ciernu zem, potom, ked jej to obcas doslo, tak bola az nechutne mila. ..taka medova paprika. Asi najhorsia povaha, co som zatial stretla. Ta moze pacientom narobit viac skody ako uzitku. Tato osoba posobi na mna presne tak kruto, ako doktorka o ktorej tu niekto pisal, ze nedovolila mamicke pri kojeni vziat dietatko z postielky. Dufam, ze nikto z vas na taku osobu netrafai.

A tak ma obcas napadlo, ci nemusia dokotri, specialne pediatri robit nejake psychotesty a co si myslite o zavedeni nejakej zodpovednosti za ukony ...alebo take nieco uz existuje? Ak ano, tak sorry za moju neznalost a piste, nech viem. Teda zodpovednost za ukony, neviem, ci by sa trestala financne alebo ako, ked na Slovensku aj tak tie ich platy niesu zavratne?

sage33

hanka, vidis, mas uzasneho lekara. a este mu len budes vdacna, ked to drobne bude na svete. velmi, velmi vam prajem, aby to teda bolo dievcatko. ja som chcela najskor aj druheho chlapca, ale teraz som prestastna, ze je to dievcatko, je zlatunka. no a pre ocka darcek k narodeninam - je najlepsia dcerka.

hanka bez

cauki babenky! prave som prisla od lekara,tak je to teda potvrdene na milion percent aj od neho.bol strasne zlaty,ja som mu vravela ze dalsie babo sme uz nechceli a ze sa bojim ako to zvladnem a aby bolo zdrave a viete co on? zacal mi tam tak krasne rozpravat ze ake bude zlatucke a nech sa nicoho nebojim ze vsetko sa da zvladnut a tak,proste sa tam rozplyval ze je to najvzacnejsi dar az som sa hanbila sama za seba aka som hlupana.najradsej by som ho bola objala za tie slova a vybozkavala v ambulancii ale to by ma asi poslal najprv na psychiatriu hihi.na ultrazvuk idem az zadlho,ale uz sa tesim,vravel mi ze sa to da tusim nahrat na kazetu alebo na CD teraz neviem isto ale uz sa tesim kedy drobceka uvidim.uf len nech je vsetko v poriadku fnuk.majte sa pekne babky zabky ja sa teda idem tesit.

nashira

Ahoj Nellka!!!
Ja stihla niesom....A po porode som schudla 20kg.....90siatdnovkou...
Tak sa pytaj......
A s robotami je to tak ,ze u mna su to take fusky ....manualne prace..A ked je prilezitost idem.
Tazko sa to tu rozpisuje ,aby ma niekto nespoznal ....:)))))
Tak to by sme si mohli dat damsku jazdu na tych lyziach ...len neviem na aky kopec by sme isli....tiez som na lyziach uz davno nestala:))))
No a nas maly ma sople a uz tretiu noc nespime ,lebo je nervozny z toho ako sa mu to tam upchava...:(

sage33

nie, nellka, neskac do ineho fora, aj tu sa mozme bavit o linii a dietach, kto aku vyskusal, ak chces.
ja som prave na bodovej diete - co vidim, to zbodnem.
ja som praveze lyzovala vela a celkom dobre a hlavne, straaaaasne rada. ale moja polovicka nie, tak sme sa nelyzovali. ale snad ked mala povyrastie..
ozaj nellka, 65 kg nie je vobec hrozne. ... teda, ak nemerias 145 cm :-)))
ja mam 52 teraz, ale moj dlhodoby priemer je cca 47-48, ale castejsie aj trochu menej.

nellka

Ja som na tom s lyžovaním podobne, večný začiatočník, lyžujem raz za tri roky, aj to vždy ledva nejaký kopec zleziem.:)
Ja som štíhla neni už od svojich 17-tich, to už asi nezmením, ale štve ma tá šialená šunka na bruchu, takú nemá nikto, až také dva hrby sa mi na podbrušku urobili....no fuj, tak sa snažím, už je to lepšie, ale pneumatiky sú tam furt, na to, že teraz vážim 65kg, čo je na mňa slušný výkon, mi to moje brucho pripadá hrozné stále. Ale to si môžem skočiť aj do iného fóra, že?
No ako je to s tými vašimi robotami? Už som z toho zmätená:( a hlavne som unavená, pôjdem už spať, mne to už večer veľmi nemyslí.A nielen večer, pa!

sage33

no nellka, kym ja dve vety napisem, ty si uz tu. tak si lyzovala teda? to ti zavidim, ja som sa od svadby nedostala na lyze, dufam ze o dva roky sa uz podari. :-) ze stihle, ano, zatial este som, donedavna som bola este chuda, ale od vianoc som zacala tak priberat, ze uz mam strach, ci sa to aj zastavi. ale zatial mam tak akurat.

sage33

ahojte vsetky!!! nellka uz ste doma? rozpravaj zazitky! a nashira? unavena z prace? dufam, ze aspon pri kave si na nas pomyslela.
a hanka? ako sa vam dari? bola si uz u lekara?

nellka

Ahojte baby! Tak sme už doma, jaj, dobre bolo, aj som sa pokúšala lyžovať, náhodou mi to celkom išlo. Tak som si to všetko prečítala. Nashira, aj ty pracuješ? Ja som si myslela, že len Sage...to len ja si váľam šunky na md?!:)
Apropo, šunky, poraďte mi nejakú dobrú diétu/len nie nežrať/, ešte takých 5- 7kg by som chcela dať dolu, ale už ma to nebaví. Trocha cvičím, snažím sa nejesť sladké/ale aj to niekedy nevydržím/ a pod., vy ste štíhle, že? To mi asi neporadíte. Neviete o nejakej diéte, kde by sa napr. večer jedla zmrzliny? Ja by som na nej kľudne vyžila aj celý deň.
A čo deti? sú zdravé? To moje staršie kašle až no, nasadila som jej Mucoplant, mladšej to minule zabralo, tak uvidíme.
Mala som problém sa dostať na túto stránku, dala som si "zdravie" ako vždy a tam mi vyskákali kadejaké iné stránky, len nie táto...ja to nechápem, musela som špekulovať, aby som sa sem dostala.