Cawte babule,
ja som v soku z tych prispevkov o nasom zdravotnictve.. Ja nemam nic zaujimave, bo som nastastie este nestihla vela castu v tychto zariadeniach stravit, do diskusie mam len dake postrehy. So zdravotnictvom mam zatial v globale len pozitivne skusenosti. Ked som mala 15 bola som v nemocnici, boli ku mne vsetcia zlati. Dufam, ze to nebolo preto, lebo primar poznal jedneho pana riaditela a ten ma mal celkom rad atd.. (Toto ma mimochodom na SVK strasne vytaca, ze vela veci sa da vybavit len po znamostiach, ja to neznasam.) Ale myslim, ze boli myli ku vsetkym. Musim uznat, ze primar si odviedol svoju pracu skvele, vlastne vsetci pacienti si ho chvalili. No prislo mi dost nechutne, ked upratovacka umyla tou istou vodou a handrou zem aj nase stoliky a myslim, ze aj take tacky na stoliku, kde nam davali lieky a poharik atd.. Asi ked je tam Savo, tak to mozno nevadi, no ja som tak naucena, ze handra a voda na zem <> handra a voda na ostatne veci, ktore pridu do kontaktu s jedlom. Ale inac to tam posobilo dost cisto, furt tam \"pucovali\", aj ked nefim, ci tou istou vodou nie cele oddelenie :)
No a este som chcela k tym pracovnikom a doktorom. Ja mam obavy, ze coskoro na SK zostanu z doktorov len ti \"horsi\"(ospravedlnujem sa za to krute slovo, lebo urcite kazdy, kto zvladne medinu je obdivuhodny, ale ako vieme, nieje skola ako skola a clovek ako clovek), pretoze vacsina mladych najlepsich ide do zahranicia, hlavne Nemecka, mozno ciech. Bola som v soku, ked som bola na jednom stretnuti Slovakov v Nemecku, kde asi z 20 ludi bolo 12 doktorov, samozrejme vsetko mladucki!!! To len tak na okraj. Ani sa im necudujem, samozrejme, nedaju sa porovnat platove podmienky a asi aj ine..Len ma sokovala ta predstava, ze vsetci dobri doktori onedlho odidu do penzie alebo do zahranicia..hmm.
A este dalsia vec, co ma doteraz skrie, je jedna spolubydla na intraku, ktora studovala medicinu a ta bola tak psychicky labilna, ze by som ju nikdy ako pacient nechcela zazit.. Bezdovodne zachvaty zurivosti, kazdeho hocikedy zotrela bezdovodne pod ciernu zem, potom, ked jej to obcas doslo, tak bola az nechutne mila. ..taka medova paprika. Asi najhorsia povaha, co som zatial stretla. Ta moze pacientom narobit viac skody ako uzitku. Tato osoba posobi na mna presne tak kruto, ako doktorka o ktorej tu niekto pisal, ze nedovolila mamicke pri kojeni vziat dietatko z postielky. Dufam, ze nikto z vas na taku osobu netrafai.
A tak ma obcas napadlo, ci nemusia dokotri, specialne pediatri robit nejake psychotesty a co si myslite o zavedeni nejakej zodpovednosti za ukony ...alebo take nieco uz existuje? Ak ano, tak sorry za moju neznalost a piste, nech viem. Teda zodpovednost za ukony, neviem, ci by sa trestala financne alebo ako, ked na Slovensku aj tak tie ich platy niesu zavratne?