v nedelu bolo u nas pred barakom veselo. suseda ma totiz obcas v opatere dcerinho ruskeho kocura - vola sa timur. je to velky kocur, srstnaty. chodieva ho vencit, vo vesticke, na voditku, ako clen rodiny, na ten kusok zelene, co mame pred bytovkou, po pieskovisku. mimochodom, suseda je ucitelka, mohla by nieco vediet o toxoplazmoze a toxokaroze.
ked sme prisli v nedelu z prechadzky, stretli sme ich vonku, oni este zaostali. zrazu pozerame, cela susedina rodina stoji pod vrbou a pozeraju hore. chvilku som si myslela, ze idu narezat este vrbove prutie na korbace. totizto sused si uz nejake z vychadzky doniesol, len som myslela, ze mu nestacili. no, doslo mi zakratko, ze tam bol na strome timur. vsetci ho prosili, lakali, ale on nic, bal sa zliezt. to prehovaranie susedovcov trvalo asi hodinu. potom prisli hasici - s rebrikom, v plnej vystroji. este aj ten chudak hasic, co sa odhodlal na zachranu maleho nezbednika to mal tazke, timur sa len tak nedal, prskal, mnaukal... nakoniec ho dostali. pani suseda bola stastna, trochu zahanbena, pan sused utekal za hasicmi s flasou v igelitke. a pan hasic, ze nie, nie (co znamenalo asi - nie tak okato :-)). domov uz ale isiel sused bez igelitky.
samozrejme, take sa nevidi kazdy den (chvalabohu), tak som vycapila syna na okno, nech ma zazitok! vsak mame aj knihu o hasicovi, tak vie, ake je ich poslanie, nie len hasit.
este sa vracal mlady parik z vedlaksieho vchodu a pytali sa nas, ze to hadam nie od nich idu ti hasici. a ja ze nie, ze to na strome sa dymilo :)
tak taka bola nasa akcna velkonocna nedela.
pre tych, co pojdu este len do postielky, prajeme dobru noc a pre tych, co uz spia, DOBRE RANKO.