Mam AIDS

palomino

Ja sa iem najest, vidis, vstala som po siestej, je osem, ja som hladna uz hodnu chvilu a najest sa idem az teraz. A potom, ze preco nepriberam. maj sa zatial dobre.

palomino

nashirka, ja som sa bala, ze ked sem pridem, budem hnackovat alebo tak, ked budem jest nieco uplne ine, stalo sa mi to uz ked som bola v Anglicku, ta ich strava brrr. No ale ked som za manzelom prisla, v chladnicke mal to, co aj my doma:) Kupujeme tu aj taky chlieb, co sa najviac ponasa na slovensky, varim a peciem slovenske jedla, mame sunku, objavili sme madarsku salamu, stravujeme sa ako Slovaci:) Kazdy dom ma prideleny svoju konvu ma odpadky a este kos na recyklovanie. Velmi som sa cudovala, ze ludia maju tie kose vrchovato naplnene a v konvach nic, tak som sa isla pozriet, co tam maju, lebo mi recyklujeme plastove flase z mineralky, zopar plechoviekod pepsi a flasu od mlieka, to je vsetko. Ostatni tam maju len same skatule od jedla, ktore strcis do mikrovlky, skatule od pizze. Dostat tu kupit cesto v konzerve, ktore vytiahnes, poukladas na plech a mas "vynikajuce" briosky a tak, tak toho tam maju ludia kopu...Proste tu zeny nevaria. Ked varis, tak plnis konvu taskami od zemiakovych sup, odrezkov masa a tak...Ja si neviem predstavit, zeby som nevarila.

nashira

To som pocula ,ze nase potraviny sa nedaju porovnat s tymi za hranicami...to si ani predstavit neviem ....zmena stravy:)))

palomino

Raz sme boli aj v slovensko-ceskych potravinach, jooj, kupila som si sunku v aspiku, zboznujem to a bola vyborna, nie kazdy aspik je dobry, manzel si chcel kupit tresku, ale vtedy nemali, kuoili sme rozky a venceky, to bolo super, ale je to dost od ruky. Teraz 5 minut od domu autom postavili novy obchod a tam ti maju same veci z Polska, ale su ako slovenske (polohruba muka, pastecky, nase maslo, no ako slovenske potraviny), obchod je velky.

palomino

Velmi smutno, neraz si za nasimi poplacem. Buhuzial tento rok domov nepojdeme, verim, ze na buduci rok nam to vyjde. V skole je kopec Poliakov, Rumuni aj Bulhari tam chodia tiez, ale Slovaka ci Cecha som ako spoluziaka nikdy nemala. Ale nas doktor je Cech, si predstav:) Ordinuje spolu s mamkou, ta je starsia Ceska, on sa uz vola John, narodil sa tu, hovori so mnou po anglicky, ale prida aj Dobry den a spytal sa ma aj ctete aj nejakou slovensku literaturu? To clovek tak pookreje a pride mi to aj cudne rozpravat tu s inym ako manzelom po slovensky. Velmi si ho ako lekara pochvalujem, s clovekom travi vela casu a povedal, ze nas predstavi nejakym slovenskym manzelom. Tak by sme mali o znamych viac.

nashira

Ved ja rozumiem len som chcela tym povedat, ze ta moznost tu vzdy je:)))a da sa minimalizovat ak nieje ten pravy cas.

palomino

Mna veci okolo tehotenstva, deti a zenskych problemov velmi bavia, tu su lekari nauceni jednat s nie velmi poucenymi ludmi, ked to mam tak nazvat, ale ked lekarovi ukazes, ze ovladas cosi, tak je rozhovor hned na vyssej urovni:) S manzelom sa chceme nechat zaockovat aj proti hepatitide A, myslela som, ze sa musi ockovat 3x, ale vraj proti acku je len jedna vakcina...Musim si to viac nastudovat:)