veru, hmotnost je zaklad pre dobru vyzivu babatka. ja meriam 166, ano, nashira, ked sa poriadne vykakam, vazim 48 a dokonca aj menej. ale u mna je to dobre zariadene, ja ked mam pod 47 kg, nemam ani menstruaciu, takze neotehotniem. ak mas palomino nizku hmotnost, ale pritom menstruujes, skor mozes mat problem s donosenim. ale nestrasim ta. mas min. 4 roky pred sebou, treba zvolnit, viac posediet, pomalinky ale isto sa zivit :-)) a bude to. aspon ze to na tebe nie je vidiet, ja ked som mala 40 kg, citila som sa ako vesiak, na ktorom visia saty.
palomino, aj u nas ockuju deti kombinaciou difteria, tetanus, pertussis + dalsie (haemofilus infl., hepatitida a polio) a je to dost bolestive. takze aj u teba je to normalna reakcia na vakcinu. len u nas, pokial viem, sa dospeli preockovavaju len proti tetanu, kazdych 10 rokov, pertussis uz nie.
ja som uz mala ist na tetanovku v r. 2005, ale stale som tehotna, alebo dojcim....
a nellka, ty si spominala tu reklamu na ockovanie proti pneumokokom? vcera som ju videla po prvykrat. ... no, podla mojho nazoru dost morbidne ponatie.
my este neockujeme malu, lekarka vravela, ze do roka su tri davky, po roku dve a nasa mala bude mat 9 mesiacov, takze uz to odlozime az o tri mesiace.