Mam AIDS

palomino

Dakujem vam za nazory. sage33 ja som sa bohuzial tych plastovych na Slovensku uz nedockala. Nemyslim si, ze SR je zaostale, ale vela noviniek prudi prave odtialto, no nie?:) V hormonalnej antikoncepcii su dost zaostali, nie je tu taky vyber pipuliek ako u nas. Komisia, co schvaluje lieky nepustila sem este 15 mikro estrogenove. No a mne s tou Danou dost vyrazila dych, na Slovensku lekari odporucaju ked tak Mirenu, ale hadam nie nerodivsej zene...To je bez debaty, ze to nechcem. Kamoska zije v BA a prave jej lekarka vymyvala mozog s otehotnenim do 25ky...Ti lekari sa lisia, vsade sa najdu aj taki aj taki. Aj tu su kadejaki, treba natrafit.
vierka, ze neondit:) Ale je to pravda. Ja si myslim, ze s pomerne velkou pravdepodobnostou ostaneme pri tej metode, ktoru pouzivame. Akurat, co tej lekarke potom povedat...

vierka

Palomino,a tomu nožu predchádzalo trápenie pacientky na koze zaživa.Vieš si predstaviť to trápenie.Hlavne preto by som si to ja nedala.Šéfka mi to navrhovala/ale Mirénu/No ja že nikdy.A ona že prečo?tak som jej povedala,že veľa som toho videla v ambulancii.

vierka

Tááák,konečne moja téma.Palomino,máš dobré info ohľadom antikoncepcie.Ani ja by som si "danu"nikdy nedala.A to som veriaca/vieš koľko veriacich ju má?/.Ide presne o to vrastanie.Veľmi veľa žien končilo pod nožom kvôli nej.Ak manžel nechce pilulky,tak vám ostáva už len kondóm/mimochodom my sme prešli z HAK na túto formu ochrany/alebo NEONDIT.A ešte aby som nezabudla:Nellka,kde si bola keď som ťa potrebovala?HA???kojila som každé díte dva týždne-Hnisavé ,skoro žiadné bradavky,ukrutná bolesť,upchaté mliekovody,zápaly....Sage,závidím ti to kojenie/v dobrom/

sage33

palomino, najlepsia antikoncepcia je abstinencia. robte si "to" nasledujucich 6 rokov kazdy sam v inej izbe a nemusis ani tablety.
inak, uz aj u nas, v zaostalom slovenskom state sa par rokov pouzivaju jednorazove plastove zrkadla. vzdy si volim tieto, je to omnoho prijemnejsie.
a tiez nazor, ze prve dieta porodit do 25. roku je prezitok, ziaden gynekolog sa ho nedrzi. ja som prve diete porodila, ked som mala 31,5 roka a nikto mi na to nic nevravel. mam rovesnicky, ktore este len teraz idu prvykrat rodit, moje susedy rovnako stare ako ja, maju deti priblizne v takom veku, ako su nase. doba sa zmenila, a zmenilo sa aj myslenie.

palomino

Ja sa tak bojim, co s tymi mojimi uzlinami je:(((((( Vsak nemam rakovinu? K lekarovi sa objednam zajtra, lebo dnes neordinuje. Rozmyslala som nad tou Danou, nedam si ju dat. Hoci nie som veriaca, viem, ze tato metoda je skor abortivna, nezabranuje oplodneniu vajicka...A menzes je silnejsi a bolavejsi a vrasta to do maternice...Predstava cudzieho telesa v tele mi nie je prijemna. A tabletky nechcem...Tak zostavame na prerusovaku? Mozno. uvidim, co naa to povie manzel. Ale ani on nechce, aby som brala hormony. Mozno tej lekarke budeme zniet ako parik "z lesa", kedze podla nej nepouzivame ziadnu antikoncepciu, ale co uz.

palomino

Cauko zienky, tak dnes som po prehliadke na gynde. Som veeelmi spokojna, mat dobru poistku sa v Amerike teda oplati, cakaren vyzerala ako luxusna obyvacka a aj ked som prisla o vyse hodinu skor, hned ma brali. Hodinu som sa bavila o mojom zdravotnom stave s lekarkou, ved ma uz trochu poznate, tak viete, ze kecat o mojom zdravi dlhy cas mi nerobi problem:)) Pacilo sa mi, ze vsetko tam maju jednorazove, dokonca zrkadla boli plastove a nahrievane (nejakou ziarkovkou), len aby pacientku nestudenili, pri vysetreni pouzity lubrikant, co sa mi teda nestalo na Slovensku. Nasla mi dve uzliny v slabine a pod krkom styri...Musim sa objednat ku vseobecnemu chirurgovi, co na to povie, mozno bude potrebna biopsia. Vyter mi spravila na vsetko mozne, vysledky budu za tri dni. Vazim 41,8 kg a to som na ranajky zjedla maly krajcek chleba, takze tych svoch 42 kg mam stale. Zhodnotila ma okrem tych uzliniek ako zdravu mladu zensku, pytala sa ma, ci som tanecnica, lebo mam vraj svalnate brucho:) Viem, ze na Slovensku gyndaci radia mat prve dieta do 25. rokov, toto bola prva lekarka, co povedala, ze mam kopu casu, vsak aj tak vyzeram- na 18:) Akurat, ze musime riesit antikoncepciu, kedze neplanujeme tych 6-8 nasledujucich rokov ziadne babatko. Viem, ze mam dve moznosti - pilulky - co by som dost nerada, kedze tu maju len 20 mikro estrogenu a ja som na Slovensku brala 15 mikro, mam sklon k mykozam a na brade sa mi z toho spravili vyrazky a nevonaju mi vedlajsie ucinky a po vysadeni ten cyklus moze byt rozhodeny...Odporucala mi aj vnutromaternicove teliesko, to si teda zaviest urcite nedam, lebo som nerodila, ona vravela, ze to nic, ale odporucala mi to medene - u nas Dana, mamka to mala a vrastlo jej to, videla som, ake je to malicke, ale aj tak...Co si o tom myslite? To uz radsej tabletky, ale aj to by som nerada...Tak neviem...tak to je teda moja reportaz ohladom gyndy v USA:)))

nellka

Veru, veru, na dojenie žien som odborník!:)
Aj u vás prší? Sme plánovali kúpanie a figa borová je z toho, neviete, ako má byť zajtra?