Mam AIDS

vierka

šľak ma ide trafiť.Písala som nekonečne dlhý článok,a ono sa mi to zmazalo,že chyba pri načítaní stránky.Proste išlo o to,že od septembra mám možnosť baviť pol ročné dievčatko.Mám to zobrať?čo vy na to?a za akú sumu?poradte.Sú prachatí,a držgroši.O tomto som snívala.nechcem si už nervy žrať v ambulancii.Aspoň nie najbližšie tri roky určite.a aspoň by som trošku privyrobila.

sage33

no ano, nellka, ak mas uz rutinu, ide to. ja som vsak v tomto leniva, staci len "vybalit" mliecko a dieta ma zamestnanu pusu. a od cumlikov neoducame, ani si deti nechceli zvyknut. poznaju, co nie je prave.
palomino, ja mam uz roky zvacsene uzliny v slabinach a stale vsetky vysledky v norme. neboj sa, budes v poriadku. a hlavne, prehliadky su prave na to, aby sa problem zistil vcas.

nellka

Sage, aj mne to bolo ľúto, prvú som v podstate ani nekojila a druhú dcérku 4mes aj kúsok a aj za to som bola vďačná. Teraz ešte stále kupujem sušené, na mesiac 2tisícky, ale už jej pomaly dám obyčajné. Inak mne to nevadilo a ani mi to neprišlo zložité dávať z fľašky, aj to malo svoje výhody, samozrejme keď nepozerám na to, že mm je pre bábo najvhodnejšie. Vodu som si nachystala dopredu a potom len rozrobila/trvá to ani nie minútu a bolo. Pri kojení som stále hľadala polohu, malá sa pučila, bola ku koncu už strašne nervózna...Ale bolo to milé, keď bola prisatá, také malé mláďatko závislé na maminke...ja by som ešte v budúcnosti chcela aspoň jednu takú "prisávku!":)

sage33

no nechcem machrovat, ja som kazdy den odstriekala malej, ked som isla do prace, 100 az 150 ml. pri synovi som neskusala, ten pil stale. teraz uz neodstriekavam (vzdy som sa dojila rucne), mala uz papa cez den inu stravu, kremiky, vyzivky a polievocky, kasicky. mliecko ma len popoludni, vecer a rano.
ale zas, co je pozitivne, pomaly neviem, co je to perioda...... v jednom tahu som tehotna, dojcim, tehotna, dojcim......
ale som vdacna, ze mozem dojcit. ak sa niekomu neda, neda sa, je mi to luto, je to tak zlozitejsie a financne narocnejsie.

nellka

Vierka, ja som si kúpila tie silikónové klobúčiky- kvôli bradavkám, aby to tak nebolelo a malej sa lepšie chytil klobúkový prsník, ako bez. Nebyť toho, tak som v pr...

vierka

Nellka,ja si pamätám teraz pri Adriane,keď asi nejakých 4-5 dní som len odstriekavala/nikdy nie viac ako 30 ml/,nechcela sa prisať,dávala som jej už umelé mliečko,bradavky sa troška dostali do normálu,a vtedy som jej skúsila dať prsník,a ona sa krásne prisala ,BEZ MOJEJ BOLESTI,ale čo už,keď bolo toho málo.Ale aspoň viem,čo je to kojenie bez bolestí.

nellka

A lekárke to môže byť jedno, ona ti povedala, aké máš možnosti a rozhodnutie je na tebe, nemáš ju čím uraziť. Veď je to tvoja vec, nie?

nellka

Palomino, iné ti neostáva, len "guma". A s tými uzlinami sa netráp, pre istotu to treba vyšetriť/krv a tak/, ale väčšinou o nič nejde. Moja mladšia má dve zväčšené uzlinky v slabine, všetky vyš. jej porobili a na nič sa neprišlo. A je zdravá.
Ségra si dala Mirenu/má dve deti/ a je veľmi spokjná, vraj ani menzes poriadne nemá, ani bolesti pri menzese. Ja som kedysi brala HAK- Belara sa to volalo a to bolo fajn.

nellka

Vierka, nemám svoju odstriekavaciu internetovú stránku, tak preto si ma nenašla. Druhým som to vedela lepšie, ako sebe, ale nakoniec som aj u seba na to našla systém, ale mala som problém odsať viac ako 80ml, aj to som sa s tým trápila hodinu. Tie zážitky ti teda nezávidím, ja som mala asi dve mastitídy behom 4mesiacov, ale tá bolesť bola riadna. Dávala som si vínové obklady/ten smrad v chalupe bol ako u alkoholikov/ a pamätám si ten oslobodzujúci pocit, keď sa raz malá ráno prisala a ono sa to uvoľnilo! Nádhera!!!:)