Ahojte zienky. Mne sa vam od vcera vecera tak kruti hlava:(( Dala som si uz dva Diazepamy, zacvicila som si (tie moje specialne cviky na polohove vertigo), je to trochu lepsie, ale stale nic moc...Najhorsie na tom je, ze mi to vyvolava "morsku nemoc"-je mi z toho aj blbo od zaludka a tym padom mi nechuti jest...
sage, to je nieco uzasne, ako dlho ste vy dievcence kojili svoje deticky. Tej tehotnej susedky sa pytala ina susedka, ci chce kojit. Mne to prislo divne, ja som si az doteraz myslela, ze je to uplne prirodzene, ze zena chce kojit svoje vytuzine dieta, ale asi nie...Hm. Ona nastastie chce. Tu zrejme moze poziadat o zastavenie laktacie...Divne.
Zo vcerajska mam take rozporuplne pocity, na jednej strane to bolo fajn, na druhej akoby "komercina". Neviem sa rozhodnut. Stretli sme sa vsetky zeny, posadali sme si v obyvacke, uprostred si sadla ta nasa tehulka a zacala rozbalovat darceky. Mala 15 (!) velkych darcekovych tasiek...Vzdy, ked isla otvorit, zeny vykrikli: toto je odo mna! Vzdy sme hikali z toho, ake su tie veci krasne a zlatucke...Ina susedka zapisovala, co a od koho dostala, aby tehulka mohla poslat dakovnu kartu (pritom vsetky boli zucastnene a vsetkym sa podakovala aj tri razy). Mna strasne mrzelo, ze postar urobil chybu a tu tasku dorucil jej, bola som jedina, co som jej nic nedala, aj som mala v umysle na zaver povedat, ze moj darcek uz sedi v jej izbe na hojdacom kresle zbaleny do porodnice, aby ostatnevedeli, ale prislo mi to nemiestne...Ved ona vie, ze aj my sme jej nieco kupili, hadam nas teda ostatne nebudu ohovarat, ze sme jej nic nedali. Joooj. Okrem este jednej susedy jej ziadna nekupila to, co chcela a potrebovala...Niektore veci boli doslova nepouzitelne, akurat boli zlatucke. Niektore sa aj opakovali, takze tehulka dostala trojo osusiek po kupani s kapucnou, na ktorej boli nasite zvieratka:kacicka, zabka a tretie neviem. Dostala 4 sady uteracikov na umyvanie. Z takych hluposticiek dostala zupancek, potom take cosi, co vyzeralo ako papucka v tvare zajacika, do toho sa daju kocky ladu, ked ma dietatko boliestku (co si novorodenec vytkne clenok?:))) Prakticke boli vlastne len dupacky, navlhcene utierky, balik jednorazovych plienok, kozmetika pre nu aj pre dietata. Ona chcela flasky, sterilizator na flase, cumliky, podbradniky...No take veci, co ti treba, ked sa ti narodi dieta. Ja myslim, ze tie zenske, ked isli do detskeho obchodu kupili prvu zlatucku vec, co videli, aby potesili seba:) Aj tak to bolo od nich velmi mile...Museli sa ale poriadne plasnut po vrecku, lebo vsetky tie vecicky su hrozne drahe. Tehulka vravela, ze chce pouzivat latkove plienky. uvidime, dokedy jej to vydrzi, ta, co rodila vo februari vravela, ze aj ona chcela, ale je to velmi neprakticke a ony nie su na taku robotu naucene, tak hned presla na jednorazovky.
Inak, co si vy myslite o robeni "party" na pocest dietatka, ktore sa ma narodit zhruba o mesiac? Viete, ja nie som poverciva, o to nejde, ale ja by som si bola istejsia az ked sa dietatko narodi a vsetko dobre dopadne...manzel povedal, ze ked pride rad na nas, povieme, az ked to uz bude na mne vidno...Ja nechcem nic zakriknut, radsej sa budem tesit len doma vo dvojici.
Este pikoska na zaver: nasa tehulka poriadne nevie o epidurale a ked som jej povedala, ze ked pojde na navstevu porodnice buduci tyzden (aby videla, ako to tam je), ze tam sa urcite stretne s anesteziologom a on jej vsetko vysvetli, spytala sa ma, kto je anesteziolog. ja som myslela, ze som dala zle prizvuk, ale ona na to- je to niekto iny ako moj porodnik?...prisaham, ze nie je hlupucka, da sa s nou dobre porozpravat, je optimisticka, srsi energiou, ale niekedy ma vie zarazit:))