Mam AIDS

nashira

halo halo
Dnes som robila halo halo s Vierkou.Vierka ty mas taky pekny hlas.By si mohla robit operatorku,alebo niekde kde potrebuju ,aby telefonistka posobila prijemne...hm hm hm napr. v elektrarnach.Ale aj na tie pacientky musis posobit velmi jemne.Tak sa vam pokusim poslat tu Vierkinu cacnu kresbicku na stene .Pa pa pa pa pa

nashira

Ahojte moje.
Vierka malo by sa mi to tak dat ako si pisala mozes mi to poslat na mobil.A samozrejme ,ze sa tesiiiiiiiiiiiiiiim.Upresnime si vsetko na mail.Pa pa pa pa pa .dnes idem na brigadu sa mi tak strasne nechce.....ble

andy

Cauko, ja nenavidim piect torty,ale jednu mam overenu a kazdemu chuti. Potrebujeme:3/4kg nastruhanych jablk varime s 6PLcukru, mozeme dat aj vanilkovy cukor a skoricu. Ked su jablka skoro makke pridame 2 Zlate klasy rozmiesane v 4dcl vody a varime, dokial zmes nie je tuha a nezmeni farbu-tak spriesvitnie. Potom dame do tortovej formy na dno mokry sacok a nan piskoty, jablka, piskoty ,jablka...posledna vrstva su piskoty,ale kladieme ich opacne-bruskami smerom na tortu,aby hladka strana bola hore, lebo po stuhnuti sa torta preklopi. Dame do chladnicky cez noc a na druhy den ju preklopime na podnos ,ozdobime slahackou, mozme cokoladou, pre deti lentilkami...Je taka fajn osviezujuca a zatial mala u vsetkych uspech.Papa

palomino

vierka, to mate take dlhe ordinacne hodiny? Ved to je vela aj na kona. Ja dufam, ze takto to nebudes mat kazdy den...To je blbe, ze ty nerobis len svoju pracu sestricky-odbornu cinnost, ale robis aj recepcnu, hostesku, sekretarku...Cely ten system je chybny. Tu mas u lekara recepciu, kde su dve, tri, styri, pat zien, ony su prve, s kym pride pacient do styku pri vstupe k lekarovi, ony davaju formulare na vypisanie, im sa clovek dovola...Proste sekretarky. Potom pre pacienta pride sestricka, ktora si robi len svoju roboti- odmeria tlak, odvazi, zoberie anamnezu, pripravi pacienta pre lekara...A lekar si cisto robi uz len to svoje, vsetky udaje o pacientovi uz ma os sestricky...U lekara je niekolko malych izbiciek, tam sedia pacienti a lekar chodi k pripravenym pacientom zaradom od "bunky k bunke"...Vierka, nechces sa prestahovat sem? Zarabala by si tu velmi dobre, aj benefity su pre sestry vyborne, dokonca ked robis pre nemocnicu, zadarmo ti uhradia bakalara na vyske!

vierka

Ahojte,kočky.Ja len tak na skok.Aj to mám" zapalkami podopreté oči To bol ale perný týždeň.A že vraj,"Vierka,nebudeš mať veľa"Hrôza a des ale zvládla som to.Od 6.30 do 17.30 sme makali v ambulancii.Nedali sa mi mrchy ani napiť.Vravela som doktorke,že tu treba nastoliť prísny režim,lebo nás zožerú.Volajú si kedy chcú o výsledky,a to zaberie hrozne veľa času a nervov.Jeden deň v týždni chodí doktorka operovať do nemocnice,tak som jej povedala,že budem vravieť pacientkám,nech volajú v také dni.Na počudovanie súhlasila.Schudla som 3 kg./ na niečo to je dobré.Deti mám pri mame a sestre.Ani som všetko neprečítala,lebo nevládzem.Som zvedavá,koľko mi zaplatí.Dodám info potom.A čo sa týka fotiek,som ešte ani baterky nedala nabiť.Som ja ale trúba,čo?Nashi,na teba mám kontakt.Ak by som ti poslala cez mobil,dá sa ti to stiahnúť do počítača a poslať ostatným babám?Ide o tú maľbu na stenu.A ozaj,tešíš sa na mňa?už o týždeň.Skôr v nedeľu,lebo v sobotu pôjdeme ráno o 05.00 z domu a budeme mať dosť naponáhlo,tak by bolo lepšie naplánovať stretko v nedeľu.Daj vedieť,prosím ťa.Ja som nedala kontakt na mňa,pošlem emailom.

palomino

A ci ty nevies, ze najzdravsi spanok je pred polnocou?:) Ja keby som nespala 8 hodin, som nevyspata.
Kamaratka rodila v Ruzinove, zo zaujimavosti som si pozrela ich webstranku a mne to pripada este stale ako kruty komunizmus: ked chce zena epidural, musi prist predtym na konzultaciu, ale len v case od jednej do druhej dopoludnia...Treba za to zaplatit vopred v nemocnicnej pokladni (ked ti EDU nedaju, vratia prachy?)a k porodu zobrat blocek o zaplateni...Osoby pri porode si maju so sebou zobrat prezuvky a zase potvrdenie o zaplateni...Booooze.
A pikoska na zaver: ked chcete k porodu vami vybraneho lekara, doplaca sa 7000 korun...To je teda dobre okradanie, no ja zasnem...
My mame porodnicu (tam, kde som bola na operacii, je aj porodnica) 5 minut autom od domu a ked to bude ako na tej operacii, dufam, ze budem velmi spokojna. Poistovna nam hradi vsetko.
Tu je ale druhy extrem (oproti tomu slovenskemu). My mame moznost vybrat si z dvoch poistiek. Jedna je taka, co hradi uplne vsetko, ale musi sa ist len do tej "nasej" nemocnice, druha poistka je taka, ze hradi 80 percent plus velmi vysoke doplatky su pri navsteve lekara a aj na lieky, ale clovek si moze vybrat zo styroch nemocnic. Jasne, ze susedovci maju tuto poistku, pricom lekari su vsade ti isti!!:) Tu porodnicu, co si vybrala suseda je dobru hodinku autom odtialto, ale na webstranke slubuju vyhlad na les (co velmi zavazi, hlavne ked nie su komplikacie a po vaginalnom porode ide zena domov za 2 dni, po cisaraku za 5)a pri narodeni dietata v celej nemocnici zahra hudba...No neoplati sa?:)))Bohvie kolko bude za porod doplacat, niektori ludia nerozmyslaju...A ja sa este modlim, aby boli ostatne susedy doma a nemusela som ju viezt ja do spitalu (jej autom, neviem, ako sa tam ide a bojim sa soferovat), ked to na nu pride (popytala ma, keby nieco).

sage33

palomino, to som vcera este isla skoro spat, hned po polnoci, inokedy idem neskor. nechcelo sa mi pracovat..... ale dnes budem, som dobre nastartovana a nechcem premarnit chut :-) to sa stava zriedkakedy.

palomino

Moja, ty si dnes asi nejak zle spala, tak neskoro si bola hore. Ja som si vcera zaumienila, ze budem robit zemiakovy salat a rezne dnes, ale nejak sa mi nechce, ale co uz.
Tak to znie ako super rodinna oslava. To je super, ze tvoja sestra pecie, moje sestry cely zivot len objednavaju torty v cukrarni, ja som u nas zaviedla, ze torty robim ja (pre manzela. Mozno nie su take krasne, ako od cukrara, ale su chutne. Na tej sprche zeny dali robit susede tortu v cukrarni a take to bolo nedobre, nadherna, ale co z toho, ked sa nedala jest. Vnutrajsok mal byt cokoladovy, ale dost sa to lepilo na zuby a cela horna vrstva samy sladky cukor a tuk, to sa nedalo jest vobec...

sage33

a tortu pre malu asi nebudem robit. nemam na to cas, s tym sa treba trosku pohrat. ja len upeciem kolaciky a tortu si necham urobit, este sa dohodneme s rodinou, mozno sa moja sestra postara.