A ci ty nevies, ze najzdravsi spanok je pred polnocou?:) Ja keby som nespala 8 hodin, som nevyspata.
Kamaratka rodila v Ruzinove, zo zaujimavosti som si pozrela ich webstranku a mne to pripada este stale ako kruty komunizmus: ked chce zena epidural, musi prist predtym na konzultaciu, ale len v case od jednej do druhej dopoludnia...Treba za to zaplatit vopred v nemocnicnej pokladni (ked ti EDU nedaju, vratia prachy?)a k porodu zobrat blocek o zaplateni...Osoby pri porode si maju so sebou zobrat prezuvky a zase potvrdenie o zaplateni...Booooze.
A pikoska na zaver: ked chcete k porodu vami vybraneho lekara, doplaca sa 7000 korun...To je teda dobre okradanie, no ja zasnem...
My mame porodnicu (tam, kde som bola na operacii, je aj porodnica) 5 minut autom od domu a ked to bude ako na tej operacii, dufam, ze budem velmi spokojna. Poistovna nam hradi vsetko.
Tu je ale druhy extrem (oproti tomu slovenskemu). My mame moznost vybrat si z dvoch poistiek. Jedna je taka, co hradi uplne vsetko, ale musi sa ist len do tej "nasej" nemocnice, druha poistka je taka, ze hradi 80 percent plus velmi vysoke doplatky su pri navsteve lekara a aj na lieky, ale clovek si moze vybrat zo styroch nemocnic. Jasne, ze susedovci maju tuto poistku, pricom lekari su vsade ti isti!!:) Tu porodnicu, co si vybrala suseda je dobru hodinku autom odtialto, ale na webstranke slubuju vyhlad na les (co velmi zavazi, hlavne ked nie su komplikacie a po vaginalnom porode ide zena domov za 2 dni, po cisaraku za 5)a pri narodeni dietata v celej nemocnici zahra hudba...No neoplati sa?:)))Bohvie kolko bude za porod doplacat, niektori ludia nerozmyslaju...A ja sa este modlim, aby boli ostatne susedy doma a nemusela som ju viezt ja do spitalu (jej autom, neviem, ako sa tam ide a bojim sa soferovat), ked to na nu pride (popytala ma, keby nieco).