Mam AIDS

sage33

no ja fakt tuho rozmyslam, kto vytvara na slovensku podmienky pre rodiny s detmi a pre matky, ktore chcu pracovat...... nic ma nenapada. okrem jednej poslankyne, ktora hned po porode nastupila "do prace", teda brala poslanecky plat, rodicovsky prispevok a o dieta sa jej starala jej vlastna matka. my nemame ani len jasle pre male deti. a sukromna skolka berie deti az od dva a pol roka!!! to dam radsej malu do statnej, tam beru uz od dvoch. ale kam s nou na ten jeden rok??? no do prace asi tazko.

palomino

Oni sa chranili inak este tyzden, po tom, co zmenila znacku (brala trojfazovku), menzes bol ok, potom druhy mesiac menzes jej dosiel o tyzden skor, ako mal, ona pokracovala v brani piluliek dalej no a treti mesiac nedostala vobec. Ja som menila znacky kedysi 4x...Od lekara som nedostala nikdy ziadne ponaucenia, vsetko som si musela pozistovat sama, ale mnohe zeny nevedia ani zakladne veci a potom sa hovori, ze pilulky zlyhali... Je to chytre a dobre dievca, je ambiciozna, ale zaroven rodinny typ, no bohuzial ma partnera, ktory je v tychto zakladnych otazkach uplne odlisny od nej. Je to mlady chalan, ktory sa este neciti na zenenie, ich zasnuby prebehli tak, ze jej dal peniaze, aby si kupila prsten v den narodenin, lebo vedel, ze ho chcela...A teraz toto. Ocka uz nema, jej mamka byva v mojom meste, ona tu ma aj sestry (je Filipincanka, prisla do USA, ked mala 17 rokov). Ten jej partner ma vraj hodne penazi (zdedil po otcovi), ale ma ich na inom ucte, na ktory ona nema pristup, aj ked spolu ziju, nedava jej ani halier, taha dve roboty (slabo platene) a popritom studuje, tak sa boji hlavne co sa penazi tyka. Ked mi o nom rozprava, ja mam vzdy pocit, ze on nie je pre nu, ale uz je neskoro o tomto premyslat, tak verim, ze bude rozumny. Vies, tu to funguje inak ako na Slovensku, tu ti podmienky nikto nevytvara, tu si ich vytvorit musis ty...Tak teraz rozmysla, ako dalej, starostlivost o matky bez penazi je od vlady celkom fajn, ale predsa len, dietatu sa treba vela venovat a tie peniazky treba tiez mat, aj ked zvladnut sa da vsetko, to viem.

sage33

palomino, ja by som mu to povedala hned. vsak ta zena sa neoplodnila sama, ci ano? a neurobila to narocky. a to mohli tiez ovladat, ze ak menia hormonalne zlozenie, maju sa chranit aj inak. kazdopadne, je to vec oboch partnerov. stale tu citam, ze sa zena po otehotneni boji zdoverit partnerovi. a kto je hlavnym akterom? zena je len nositelkou vajicok, neoplodnenych. a snad sa jej podari dokoncit skolu aj s babom. urcite jej vytvoria podmienky. ja uz som to tu spominala, u nas asi pred 3 rokmi koncilo skolu dievca, ktore uprostred piateho rocnika porodilo dvojcata. a zvladla aj diplomovku, aj statnice.

palomino

Ahojte, dufam, ze mate krasnu nedelu. Pamatate sa na moju kamaratku, ktora mi robila vlasy? Je tehotna. Brala sice tabletky, ale presla na inu znacku a trosku domrvila postup brania a...Je mi jej strasne luto, lebo nevie, ako zareaguje jej snubenec, boji sa jeho reakcie, on sa ani zenit nechce, nieto este dieta:((( Keby mala aspon jeho podporu, vsetko by sa vyriesilo, tak prosim drzte jej palce, aby sa zachoval dobre. Ona je taka stara ako ja, on ma 24. Obaja maju koncit skolu v maji buduceho roku, velmi by som bola rada, keby sa jej aspon podarilo ukoncit skolu. najhorsie na tom jej, ze v takejto situacii sa velmi tazko radi. Aspon som je poradila, ako si ma najst lekara a ake ma moznosti ohladom poistovne a tak, ale tazko sa mi radi, kedy to povedat snubencovi, ci dnes alebo az ked to bude mat na beton potvrdene od lekara. Jooooj, chudak.

palomino

vierka, prepac, musela som odbehnut, robila som taku skorsiu veceru. Ja som ani nejedla, v obchode som objavila take kukuricne chrumky, podobne nasim, ale nie az take dlhe, tak som zozrala cely balik namiesto vecere a myslim, ze som si ich aj uz dobre sprotivila. Tento raz mi nedosiel ziaden email, predtym aspon prazdny, teraz nic:( Zaujimave, ze fotka izbicky ale dosla. Dufam, ze ti ta lekarka aspon da dobre peniazky za to, ze sa tam tolko narobis a tak dlho.
sage, dobru noc. Uz mozno vyse dvoch tyzdnov neprsalo (co sme radi kvoli tej streche), je 23-27 stupnov, slnecno, veterno momentalne nie je vobec. My byvame zhruba 60 km od Chicaga, tak to tu nie je az take zle, co sa tyka vetra, u nas je stale aj prijemnejsie, nie horuco ako v Chicagu, byvame blizko jazera. Leta su tu krasne, ale nasi mi vravia, ze na Slovensku su nejake chladnejsie a zase zimy miernejsie, my sme tu mali tri tyzdne vo februari minus 25.
Boze, akurat som si pozerala rozvrh hodin na nasledujuci semester. Zacinam 26.8. prva hodina je o pol desiatej rano (ja ale vstavam o pol siestej a v skole som na osmu) a posledna konci o siedmej vecer...Medzitym 10 minutove pauzy. Takze domov budem chodit o deviatej-desiatej vecer. Dufam, ze to fyzicky zvladnem, je to len dvakrat do tyzdna, ale aj tak:(

sage33

ok, poslem. tak dobru nocku vsetkym. palomino pekny den. mate tam pekne pocasie, momentalne? a veterno, ako takmer vzdy?

vierka

8no,Sage,pracujem ešte týždeň.Dúfam,že ma neporazí.Aspoň som si istá,že tak skoro nenastúpim.Idem už spať.Tak zavolám zajtra?pošli číslo na email.

sage33

vierka, a ty este pracujes buduci tyden? myslim ze si spominala dva tyzdne, nie?
palomino, aj mne sa zda zly cely nas system zdravotnictva, ale co narobis. pri tej praci sestry ide hlavne o peniaze - cim viac sestier, tym mensi zisk pre lekara (ale aj menej vybavenych pacientov). ale uz som aj tu zazila ambulancie, kde maju viac zdravotnych sestier, vidno ze je to efektivnejsie.
moj gynekolog napriklad pracuje len styri dni v tyzdni, od 8 do 14.00. tak asi zarobi dost, ked mu netreba viac, nie?