Ahojte, dlho som tu nebola a teraz citam o tej hnusnej babe. Chudatko Patka, viem ,ako sa citi.Ked som ja bola mala-asi 8 rokov, otec ma poslal do obchodu kupit chlieb a ine a ja som si kupila aj turecky med, lebo mi dal 5 korun, nech si nieco kupim. Tak som sa tesila, drzala som ten med v jednej ruke a v druhej kosik. Jasne, ze by som ho pri plateni polozila na pult, ale jedna hnusna predavacka si to vsimla a ani nepockala, co urobim, len mi zrazu capla po zadku a vynadala do zlodejok. Ved som nic neurobila!Vtedy ma ta predavacka hrozne ranila a aj mi ublizila. Ten med som dala bratovi.Asi o pol roka som sla do obchodu aj s bratom, este nechodil do skoly. Somarik maly pri pulte s cukrikmi vytiahol z vrecka cukriky, ze aha aj ja mam take iste. Ja som sa zlakla, ze si budu zase mysliet, ze ich tam zobral a kazala som mu ich rychle schovat. No a po zaplateni si nas za pokladnou pockala veduca a hned, aby sme sli do kancelarie. tam dali bratovi vylozit vsetko z vrecak a samozrejme, ze nas obvinili, ze sme ukradli cukriky-boli to take v takom valceku(ako je teraz Mentos)ale tvrde, citronove za korunu.Nastastie z nich jeden chybal,ale aj tak nam nechceli verit a ta hnusoba este povedala,ze si ma pamata, ako som tam chcela kradnut.Nastastie brat povedal, ze tie cukriky mu dala teta Pavla a zhodou okolnosti bola veducou inej predajne,tak sme povedali,kde pracuje a tie bosorky jej zavolali a ona im potvrdila, ze ake cukriky dala bratovi, tak nas pustili. Samozrejme ani bu ani mu, aby sa nam ospravedlnili. Tak som potom asi 5 rokov do tej predajne ani nevkrocila a chodila o zastavku dalej, tam by ma uz nedostali ani heverom. Az ked ta baba jaga predavacska tam uz nepracovala, tak som tam zacala chodit. Pamatam sa ale na ten pocit krivdy a ponizenia, tak si viem zivo predstavit, ako sa Patka citila. No a ten veduci je somar,ked ju tam necha, ja by som tej predavacke dala hodinovu vypoved, ved mu robi len zle meno. No a do tej predajne by som kludne sla a pytala si 10 zakuskov a ked by mi ich davala, tak by som jej pred vsetkymi povedala, ze dufam, ze sa dnes opat nepomylila!