Mam AIDS

nellka

Teda, Vierka, vy si tiež "užívate":( A dnes sa máte ako?
U nás už v pohode, veľmi rýchlo sa pozbierala, dnes už spala iba na obed, aj čosi zjedla, zatiaľ to v nej drží, dúfam, že to tak už ostane, zajtra ideme na kontrolu.
A čo vy ostatné porábate?

sage33

vierka, ja sama mam najradsej capiky, aj detom davam ak maju vysoke teploty. zdaju sa mi najucinnejsie a najrychlejsie zaberaju. ja som mala ako dieta velmi vysoke teploty, az cez 40°C. brrr.
palomino, a nemas nahodou celiakiu? mojej znamej nedavno zistili, vo veku 37 rokov. chudulinka je a pritom jedla dost peciva, len casto mala hnacky.

vierka

neviem,čo sú to za hnusné vírusy.Bola som s malou u lekárky,a má "chytené" hrdielko a idú jej všetky 4 očné zúbky naraz.Jedno s druhým.Užíva Zinat.No ale tých 39,7 bola sila.Toto som nezažila.Až som mala strach,aby nedostala febrilné kŕče.chválabohu,Paralen čípok to znížil.

palomino

vieri, co to za hnusne virusy mate? Na vychode navyse zltacka...Hrozne. Moji rodicia boli dva tyzdne slabi ako caje, nalapali nieco tiez...Ja sa len modlim, aby som neochorela, vo vlaku kazdy len kasle, ja sa dobre obliekam, lebo tu je zima, davam si vitaminy a potom sa od nejakeho hlupaka nakazim...Je tu cez den 6 stupnov a ludia maju na nohach slapky!
Uz som bola na odbere krvi, velmi si to tu pochvalujem, krv sa berie v diagnostickom centre, cez net si clovek urobi "miestenku", ci ako sa to povie a hned vas beru, tam sa to aj vyhodnocuje. Vysledky bude mat lekar zajtra a zavola mi, co a ako. Vysledky pap testu som mala za tri dni. Ta staroslivost je tu uzasna, ked ma clovek dobry poistku.
A viete, ze zrusili turisticke viza? Tesim sa, ze sa nasi nebudu musiet trepat po velvyslanectve.

vierka

žeby sa vírusy šírili aj cez net?myslím také teplotné.my máme 39,7.Rekord.Po paralene supp. je zatiaľ o.k.Už sa "teším" na noc.

palomino

nellka, neboj sa, male deti su silne, ochoreju tak, ze rodicia sa velmi boja, ale aj rychlo vyzdraveju, tak sa netrap, uz ti bude zdrava.
Vies, mna len nalakalo to, ze ma ta silna bolest ozaj presla po tom antacide. A zacala som ju mavat casto:( Teraz sa fakt bojim, ze mam toho pyloriho, idem sa objednat na ten odber krvi. Okrem toho ma uz dlho trapi to, ze su dni, ked musim ist casto na velku, zjem aj suchy rozok a musim utekat, dakedy si dam aj liek proti hnacke, ked za hodinu isem 3 razy. To som ale lekarovi nepovedala, som sa hanbila, je to obvodak. Ked mi da odporucanie ku gastroenterologovi, tak jemu to poviem. Inak, priznakom pyloriho su aj bolestive uzliny, co mam. Joooj, som kripel. Ja som niekde citala, ze uz existuje nejaka tabletka, v ktorej je kamerka, ze uz cloveku nemusia davat sondu. Na to sa ozaj netesim.

nellka

Palomino, tie tvoje problémy môžu byť aj s nepravidelnej stravy, zo stresov...môžeš mať len viac kyseliny, ako je potrebné, nemusí to byť pankreas, ani vred, ale môže a to ti ukáže jedine gastroskopia. Bola som na tom- nie je to nič príjemné, ale hrdlo ti znecitlivia nejakým lok. anestetikom a to vyšetrenie dlho netrvá- je to nepríjemné, bolestivé to nie je.

nellka

Ahojte, to moje malé sa začína preberať k životu:), začala som jej dávať gluózu, tak má o čosi viac energie, pýtala rožtek trocha zjedla, zapila, dokonca sama vyšla zo stoličky a začala si obúvať papučky- normálne som dostala šok po tých dvoch preležaných apatický dňoch...
Baby, napadlo ma, že Mentolka nemusí byť tam, kde som to zisťovala ja...ani tam nie je...môže byť v inom okrese, keďže býva tam, kde býva a tam ja nikoho nepoznám:(/nechcem sa rozpisovať čo, kde a ako, pre istotu/, tak už nám ostáva len dúfať, že sa čím skôr ozve.
Nashi, to máš pravdu, decká sú drzejšie a drzejšie, myslím, že aj liberálnosť má svoje hranice a to bohužiaľ veľa rodičov nechápe a nechcú potláčať osobnosť dieťaťa...Také tie novodobé šibnuté metódy, len aby sme náhodou nezvýšili hlas, necapli po zadku, všetko dookola a do zblbnutia vysvetľovali a pritom si dieťa z nás robí srandu...Tak sa nečudujem, že sú decká také, aké sú. Benevolentnosť sa pri deťoch nevypláca...Ale to by som bola inak sfúknutá za to, čo som teraz napísala, keby som to napísala na fórum o deťoch...ach jaj, radšej si ani nepredstavujem:)

palomino

Ahojte, po dlhom case pred tym, nez sa zapriem do ucenia na zajtra som sa rozhodla, ze vas pridem pozriet. Nerada vidim, ze mate deticky chore:(((((((( V skole vsetko ok, ale posledny rocnik je dost tazky. 4. decembra mam uz prvu skusku, tak to mam nastastie uz za par. Konecne som videla susedkino dievcatko, je prekrasna, maly nostek, krasne vykrojena pusinka, dokonala plet, musela som sa riadne zdrziavat, aby som ju nevybozkavala. Zo strechy este nie je urobena posledna cast, pevne verim, ze to stihneme do konca novembra. Inak vsetko ok, jedine, co ma trapi je moj zdravotny problem- uz dlhu dobu som mavala taku prudku, palivu bolest nalavo nad pupkom. Nesuvisi to s jedlom, myslim. Mavala som to raz za mesiac. Teraz to mam tak 2x za tyzden. Bravala som si na to ibuprofen, pomaha to, ale nie vzdy. Prevcerom som bola za lekarom a ten povedal, ze v tom mieste je pankreas, predpisal mi nieco ako Tumms (antacid), ale silnejsie. Vcera ma to zacao sialene boliet v skole, skusila som si dat 3 tumms, aj ked ma to nikdy predtym nenapadlo, bolest mi presla do 10tich minut. O dve hodiny to zacalo zase, zase som si dala Tumms a hned to preslo. Lekar vravel, ze ked sa bolest po Tumms zmierni, pojde o zaludocny vred...Tak sa teraz bojim, co mi je. Zvlastne je to, ze ked si lahnem, neboli to tak velmi. Raz som tu bolest mala 6 hodin, priserne to palilo, v skole som sa cez prestavky skrucala na zachode. Idem na krvne testy na vsetko mozne od amylazy po helikobaktera pylori. Moze to byt to? Desim sa toho vysetrenia, kde davaju hadicu bud z jedneho konca alebo druheho:((

nashira

Nellka tak to je strasne , ze je to tak na prd....myslim na vas....Som rada , ze sme volali vcera.....som taka sisi....
Inak v robote je to o drzku stale kazdy den som si povedala , ze sa pomodlim , aby sa tym blaznivym detom nic nestalo a potom podakujem Bohu, ze sa im nic nestalo...amen.
Vcera som sa rozpravala s Adkinou druzinarkou sa ma pytala ako tak som jej povedala ako.Tak mi povedala , ze ona sa este nezaliala kavu co si chcela dat den predtym...chrrrrr no co dodat .Asi to je fakt pravda , ze tie deti su rok co rok horsie.
Maly ma taky stres z toho vsetkeho , ze aj v noci pocuvam mami mami mami....fnuk drobcek moj zlaty.
Tak dnes idem este na urad zaniest papiere a na anglictinu....vobec sa mi nechce...plakala by som.
No teraz vyzeram ako total slaboch , ale je mi to jedno.Tak pa. Z tej Mentolky som rozrusena....aj s vas Nellka nech vsetko dobre dopadne pa zlatusiky moje pa.