Mam AIDS

nashira

No keby ta hysteria aspon pomohla.Ja to nikdy nezabudnem ked sme boli s Tomasko a maly sa mi dusil a vracal hlieny a sestricka mu davala rurku do ritky na odprdnutie na detskom. By som ju zabila vtedy. No clovek je tam taky bezmocny , ze ked sa na to spatne pozriem zachovala by som sa rovnako bezmocne.Stale nam vtedy opakovali , ze to je viroza ,viroza a prd to bola viroza.Tak na poslednej vizite co nas chceli pustit tak primar povedal , ze pre istotu este vezmu krv . Aby nas s pokojom pustili. No a co sa nestalo zapal priedusiek ako vysity. Ja som vedela , ze to nieje v poriadku ....matka ma v sebe to citenie ...alarm co bije na poplach ked nieje nieco o.k.

nellka

Ach, Nashi, to je hrozné, to musel byť šok...A máš pravdu, aj ja mám pocit, že už sa skoro nič nelieči cielene, nemyslí sa na všetky choroby, kt. treba vylúčiť, alebo potvrdiť, iba sa "niečo robí", aby sa robilo a bolo čo zaznamenávať....Ako sa nedá prísť na leukémiu?! tomu nerozumiem. Však ak mu brali krv, tak na to museli prísť, že tam niečo nesedí, veď koľkokrát sa na to príde náhodne pri odbere...To je fakt na zamyslenie. A potom sa lekári čudujú, že sú matky"hysterické", však sa stačí pozrieť okolo seba a prečítať si noviny a keď človek vidí, čo sa deje, tak má potom niekoľkonásobne väčší strach, keď ochorie jeho dieťa...aby sa niečo nezanedbalo.

nashira

Ahojte
Vcera som volala s jednou znamou a bol to strasny telefonat. Najskor sme sa bavili o nas a detoch a nakoniecom som sa opytala na jednu zenu co ju obe pozname , lebo som ju uz davno nestretla.Ona mi povedala , ze sa ma vratit tuto nedelu a ja , ze odkial a ona ty nevies a ja , ze nie. V mysli mi prebehlo asi ma novu lasku tak sa odstahovali a preto teraz po dlhsej dobe pride. . No ona mi povedala zdrvujucu spravu , ze jej maly ma leukemiu...ma 5 rokov je to jedine vytuzene dietatko slob. maminy. Bola som z toho vcera velmi zronena. Bol to Adkin spoluziak v ms a mala ho velmi rada. No najviac ma nahneval pristu lekarov na detsko .Mi opisala cely proces ako to s malym bolo.Dietata malo teploty a nastal zmena sfyrbenia pokozky .Tak ho dali na detske tam zacali pchat do neho antibiotika.Ale stav sa po 2 tyzdnoch nezlepsoval...chceli ho prepustit , lebo mu teplota v ten den klesla ,ale v den ked mal ist zase stupla.tak to hodnotili , ze dieta ochorelo , lebo je v nemocnici a keby v nemocnici neboli tak nechorie zas. No nakoniec im na oddeleni umrelo 4 mes. dietatko a tak sa tam zrejme zmobilizovali a zacali na poslednu chvilu riesit maleho.tak ho poslali na dignostiku inde a tam hned v ten den zistili co mu je.Mal napadnutu 92per. jostnu dren. Zacali s akutnou liecbou a povedali , ze keby prisli o 10 dni neskor je to ......Tak si hovorim a z vlastnej skusenosti viem , ze aj medzi doktormi sa najdu lajdaci co neberu svoje povolanie zodpovedne....,ale o co viac v tomto sektore by mali byt ludia doslední a nie podcenovat situaciu a riskovat tak ako v tomto pripade. Tak teraz uz len sa budem modlit , aby to dopadlo vsetko dobre.No je mi tazko z toho....fu.

nellka

Ahojte! Nashi, tak nielen medzi deťmi, ale aj medzi učiteľkami sa nájdu žalobaby? Čo jej na tom môže vadiť, jej deti sa na ňu nelepili, keď boli malé? Také ani nepoznám, čo by to nerobilo.
Sage, ako sa má malá? Tak ty nemáš rada podvodníkov...ja som sa zase vždy bála mať ťahák, však keby sa mi na to prišlo...toho cirkusu som sa bála!:)
Ja som tu mala tri dni sestru aj s deťmi, tak sme skonštatovali, že je jedno protivnejšie, ako druhé, aj program mali, ale stráááášnáááá nuda, nič im nebolo dosť dobré, furt frflali, robili si po svojom...ach jaj, vždy si spomeniem na svojho otca, že ako by som ho tu niekedy potrebovala, aby urobil s nimi poriadok. A to mám s ocom dobrý vzťah, chýba tu pevná mužská ruka, môj muž na to nie je, nevie to. Ja som láskavá matka a generál v jednej osobe a už mám toho niekedy plné zuby.

sage33

palomino, pytala si sa akych mam studentov.... je to take individualne, akurat mi tu pisu pisomku externi studenti, no polovicu by som vyhodila s tahakmi. neznasam podvodnikov. ale nechcem medzi starsimi ludmi ako ja posobit ako policajny pes. radsej si zapamatam ich mena a zohladnim to pri hodnoteni. nemam to rada, naozaj.
nasa mala ma taku nadchu, doteraz sa este dalo, ale akurat v piatok, ked uz nemame kedy k lekarke, zacala mat huste sopliky... uvidime co bude cez vikend.

nashira

Jojo Vierka ta laska nebeska :)))....tak nech to co Boh spojil clovek nech nerozculuje:))).A nech sa mladym darí!!!
Nellka ako sa mate?
Ja moje po starom zijem zo dna na den a neviem ci tam mam ostat , alebo nie....Hlavne Tomi je z toho cely nesvoj ma aj dobre dni , ale okolo obeda ked sme v jedalni tak sa po mne lepí. Jednej kolegyni to vadi uz na mna aj zalovala...hahahhahaha....no , ale riaditelka je normalna zena ...zatial a povedala , ze to chce cas kym sa odpoji.No ja neviem ci to takto chcem.Inak cez den je to take normalne len cez ten obed to je take .Dnes aj pekne zaspal som rada som aspon stihla zapisat cely tyzden do triednej knihy. Tak drzte palce zatial este nemusim akutne nic riesit ,ale skusobna je 3 mesiace tak dovtedy sa musim rozhodnut co a ako dalej.
Tak zatim pa drahe moje.....cmuk

palomino

Jeeej, zlaty parik. Tie satocky mala uzasne, na taky americky styl, videla som podobne v mojom svadobnom salone:) Zelam im vela lasky a porozumenia do manzelskeho zivota.

palomino

sage a studentov mas poctivych tento semester, ci nechodis medzi nich velmi rada? Kedy koncite? Jedna nasa profesorka ma rocne babatko, robi na polovicny uvazok a muz je s malym doma. Aj som premyslala, ako z toho mozu vyzit, ale kamaratka mi povedala, kolko nasi profesori zarabaju a skoro ma prekotilo, kolko berie taky ucitel len na polovicny uvazok...Vela. A maju stanoveny pocet hodin, kolko musia potom este byt v kancelarii, ale tolkokrat sa stalo, ze tam neboli...Nechcela by si sem prist ucit?:)Akurat by si musela prehltnut, ze ti nejaky ten student pocas vyucka zaspi (a ucitelom to nevadi!!!) alebo si s tebou bude vymienat nazory a nesuhlasit s tebou...
Este som sa chcela spytat, ci sa daju nejak zistit mena absolventov. Chcela by som vediet, ci jeden chalan ukoncil studium na fakulte strojarskej.
Mna celkom obstojne skrabe hrdlo, mam toho na dnes vela, idem rychlo navarit a potom sa musim poucit.
Ten skolsky system pre male deti tu u nas sa mi nepozdava, este nakoniec skoncime tak, ze budeme ucit doma...Autobus chodi pred nas dom pre deti az o deviatej a prichadza o stvrtej, tie deti su v skole len tqakych 5 hodin. Neviem, co by som urobila, keby ten bus nestal pred domom, ved komu zacina praca po deviatej a je doma do stvrtej? Ucitelska unia odmieta predlzit ucitelom pracovnu dobu, tak tie casy su take od veci. Este ma zaujima, co sa tam vlastne ucia...Mne sa slovenske zakladne skoly pacia ovela viac-je tam disciplina, deti sa ucia...Bush tu schvalil taky zakon, ze "ziadne dieta nevynechat", co znamena, ze kym ucivo nepochopi posledny hlupacik, cela trieda sa uci to iste dokolecka...Tak to je vo verejnych skolach. Bojim sa aj discipliny - nechcem mat maleho drzunika so zuvackou v ustach, co otvara usta na ucitelku.