ked pocujem taketo smutne pribehy zo zivota, vzdy sa zamyslim, ako by som to niesla ja ... to sa neda namodelovat, a vzdy to odozeniem. moje deti ked maju len nadchu alebo zvysenu teplotu, vzdy si prajem, aby som bola radsej ja chora ako oni. vzdy verim, ze sa ten ktory pripad dobre skonci.
mala ma stae nadchu, aj mierne zvysenu teplotu, je umrncana, slany roztok dostava vsade, len nie do nosa, aktivne sa brani.
palomino, toto neznasam na nasoom systeme, ze u mna ked niekto neurobi skusku, tak si pomaly zavolaju na kobercek mna, ze preco to. a tak davam cierne terminy do nemoty a obera ma to o drahocenny cas, len aby studenti chodili skusat stastie, ci im to uz nahodou nevyjde. bohuzial, zijeme v dobe, ze skola zije z prispevku statu a ten sa odvija od poctu studentov. kazdy je nam mily a vzacny. neovlada pravopis, nema zaklady chemie, matematiky alebo fyziky zo zakladnej skoly, ale nevadi. mame absoventov "analfabetov", znizujeme latky rok po roku. uz sa mi stalo, ze mi student nepresiel ani na stvrtykrat (normalne su dva terminy) a uz mi volalo polaly pol vedenia, ze ci pre neho nemozem nieco urobit. a ja ze ano, dam mu este jednu sancu, ale on sa musi konecne naucit. ja len chcem byt spravodliva a mat pre kazdeho rovnake podmienky. teraz chlapec chodi este na pedagogicke studium, vidame sa a bavime sa ako stari kamarati. uznava, ze to bolo na nieco dobre. minuly rok kolegyni neurobilo cca 90% pisomku. tak ona bola ta zla. a ono je to naopak, mame zlu vzorku studentov. a ja si vzdy vravim, ak jeden dokaze napisat excelentne a ostatni podpriemerne, nie je chyba v ucitelovi.