Mam AIDS

sage33

chacha, to ste ako my. aj my sme oslavovali malej rok takmer mesiac po termine, a to najma kvoli pritomnosti brata na oslave. mam rada, ked sa stretneme kompletna rodina. no a napokon, uz som to tu pisala, aj kralovna alzbeta ma narodeniny v aprili a oslavy az v juni.
nashi, tak krasnu oslavu, bozkavame maleho. idem synovi ukazat fotky, ked ste boli tu. rad ich pozera.

nashira

Aj ja som za epidural v mojom pripade. Druhy porod s epiduralom bol super.Uz som to tu viac krat opisovala tak sa nebudem opakovat.Dnes po mesiaci ideme oslavovat Tomove narodky ...cakali sme na vhodny cas a na brata. Tak potom poslem fotky ak sa vydaria.Tak zatim papappappa drahe moje

palomino

vierka, precitala som si o epi dost vedeckych clankov a veruze sa tam pise, ze moze porod spomalit. Okrem toho zatial sa povazuje za bezpecny pre matku aj dieta, ale na tuto latku bolo robenych velmi malo vyskumov...Tak ja si pockam, az to bude v praxi pouzivanych dost rokov. Nakoniec este budem rodit doma s babicou:)
sage, to je blbe, ze na teba tak tlacia zhora...Tu kedze sa za studium platia velke prachy, maju nasadenych par profesorov, ktori sluzia na to, ze nedaju studentom prejst, len aby museli dany predmet opakovat a opatovne platit. Vsetko je len hnusny biznis.

vierka

Mne pri prvom nestihol zabrať epidurál,pri druhom mi ho nemal kto pichnúť,tak z toho šoku som za hodinu porodila,ale bolesti boli súce lozeniu po strope,a pri poslednej-epidurál zabral,a bola to prechádzka ružovou záhradou.Takže ak štvrté,tak určite epidurál.

sage33

ja som vdacna za svoje dva velmi rychle porody. bolesti som mala, ale trvali tak kratko, ze boli zanedbatelne oproti stastiu z maleho zazraku.

vierka

Sage,veď to je vidieť všade a to doslova.na výšku sa dostane väčšinou synáčik alebo dcérenka rodičov z vyššej vrstvy,a o praxi už ani nevravím.my,bežní človiečikovia toho vieme možno viac,ako niektorí lekári.K čomu to spejeme,hm,neviem.Stále mi mama vraví,ty si mala ísť na medicínu!!!!Ale ja nie,chcela som sa vydávať,chrŕŕŕ chr´.Už mohla byť zo mňa lekárka.S učením som nikdy problém nemala,učilo sa mi ľahko,niečo ako fotografická pamäť?Možno.sage,asi sa prihlásim.!!!!na tú vašu školu.Aká to vlastne je?

sage33

ked pocujem taketo smutne pribehy zo zivota, vzdy sa zamyslim, ako by som to niesla ja ... to sa neda namodelovat, a vzdy to odozeniem. moje deti ked maju len nadchu alebo zvysenu teplotu, vzdy si prajem, aby som bola radsej ja chora ako oni. vzdy verim, ze sa ten ktory pripad dobre skonci.

mala ma stae nadchu, aj mierne zvysenu teplotu, je umrncana, slany roztok dostava vsade, len nie do nosa, aktivne sa brani.

palomino, toto neznasam na nasoom systeme, ze u mna ked niekto neurobi skusku, tak si pomaly zavolaju na kobercek mna, ze preco to. a tak davam cierne terminy do nemoty a obera ma to o drahocenny cas, len aby studenti chodili skusat stastie, ci im to uz nahodou nevyjde. bohuzial, zijeme v dobe, ze skola zije z prispevku statu a ten sa odvija od poctu studentov. kazdy je nam mily a vzacny. neovlada pravopis, nema zaklady chemie, matematiky alebo fyziky zo zakladnej skoly, ale nevadi. mame absoventov "analfabetov", znizujeme latky rok po roku. uz sa mi stalo, ze mi student nepresiel ani na stvrtykrat (normalne su dva terminy) a uz mi volalo polaly pol vedenia, ze ci pre neho nemozem nieco urobit. a ja ze ano, dam mu este jednu sancu, ale on sa musi konecne naucit. ja len chcem byt spravodliva a mat pre kazdeho rovnake podmienky. teraz chlapec chodi este na pedagogicke studium, vidame sa a bavime sa ako stari kamarati. uznava, ze to bolo na nieco dobre. minuly rok kolegyni neurobilo cca 90% pisomku. tak ona bola ta zla. a ono je to naopak, mame zlu vzorku studentov. a ja si vzdy vravim, ak jeden dokaze napisat excelentne a ostatni podpriemerne, nie je chyba v ucitelovi.

vierka

Palomino,epidurál pôrod nespomaľuje,a pri spontánnom pôrode,kedy ide všetko podľa plánu,žiadne lieky nepichajú.Skôr by som povedala,že tie stavy,ktoré si opísala,sa stávajú vtedy,keď žena fajčí,nestravuje sa zdravšie,tiež záleží od práce,ktorú vykonáva,či nepracuje s chemikáliami ako napr.kaderníčka...Ja síce som neužívala žiadne lieky počas tehotenstiev až na posledné,kedy som brala lieky proti migréne,ale to som sa pred každým užitím modlila,aby bábu to neuškodila,a chválabohu,nestalo sa.Skôr v takýchto veciach hrajú rolu dedičné predispozície,postoje budúcej mamičky,a neviem čo ešte.No samozrejme mám na mysli kadejaké Downové syndrómy.Aj keď samozrejme sú prípady,kedy zato môže lekár alebo prístup a zlý odhad pri pôrode. A toho chlapčeka mi je ľúto,Nashi,aj ja sa pripájam k modlidbám.A epidurál si ja chválim.Nič mi po ňom nebolo,a chválabohu aj deti sú zdravé,zatiaľ,a dúfam,že to tak aj ostane.

palomino

nashira, dufam, ze to dietatko sa z toho dostane. Treba mu transplantovat dren?
sage, tu na skolach nesmies podvadzat. Ked ta pristihne profesor, mas automaticky F z daneho predmetu (prepadnutie), ides na kobercek k dekanovi a mas permanentny zaznam v indexe. Takze tu si ludia 10krat premyslia, ci sa to oplati. Ja som si vsimla, ze Americania nemaju nikdy tahaky ani neopisuju, kazdy cumi do svojho papiera, aj ked ma moznost odpisovat.

palomino

Je hrozne, ako sa clovek musi bat o zdravie a o to, co s nim lekari urobia a furt ich treba kontrolovat a vsetko, co robia dvakrat spytovat...Vcera sme pozerali dokument volne prelozene Narodit sa je biznis. Vraj v USA stupli cisarske rezu o 45 percent za posledne roky...Zene daju cas 12 hodin, ked do tolkych neporodi, hned jej urobia sekciu. Takisto sa na urychlenie porodu dava umely oxytocin, z coho su kontrakcie silnejsie ako pri spontannych kontrakciach, zenu to boli, tak pichnu epidural, epidural porod spomaluje, takze sa tie dve latky v tele biju a potom nariadia sekciu. Ten dokument bol trochu jednostranny, loboval za porody doma s babicou, ale ked sa clovek dostane do ruk lekarom, je bezmocny. V poslednom case sa rodi viac autistov a deti s downom, ja si nemyslim, ze je to kvoli ockovaniu, ale mozno kvoli liekom, ktore zeny dostavaju pri porode. 9 mesiacov clovek zije ako svatec a pri porode do vas napichaju ktovieco. Ked nieco nie je na trhu 10-15 rokov, nedala by som si to. Zmenila som nazor na epidural. Ten na trhu urcite nie je 15 rokov. V 20tych rokoch zenam robili rontgeny panvy pocas tehotenstva a rodili sa deti s rakovinou, potom zase sa davali lieky proti nevolnosti, deti sa rodili bez koncatin...Viem ze to bude boliet ako slak, ale ja nechcem ziadne lieky a toboz nie cisarsky len preto, aby lekar mohol ist za 20 minut domov...