Mam AIDS

nellka

Nashi, keby odomňa chceli, aby som si urobila špecializáciu, alebo proste nejaký kurz...ale vysokú školu?!
A ešte musíme aj zbierať kredity, za rok ich musí byť myslím 50, t.z., že musíš chodiť na semináre, aj pomimo a dostaneš max 3kredity za jeden seminár a to tiež nie len za obyč. prednášku. No neviem, choré. Ale podľa mňa je to biznis, ako som si vyčítala na internete, tak táto škola patrí medzi najdrahšie. Však vedia prečo.

palomino

Ste sa rozpisali. To ozaj vsetky sestricky v nemocnici musia mat vysku? Tu su sestricky porozdelovane do roznych "levelov", take dobre platene maju aj 6 rocne vysky. Jedna uroven sestier dokonca moze robit aj pap stery, keby vsak pacientka mala nejaky vacsi problem, musi ju vidiet doktor. Ja sa neviem dockat, kedy uz vypadnem zo skoly, neviem si predstavit studovat s detmi a po takej dlhej prestavke...uz teraz mam toho dost, ved clovek uz nema 20...Manzel este chce, aby som si dakedy urobila aj MBA - to trva dva roky, robila by som to popri robote. Sestra pred par rokmi vravela, ze sa robili cistky aj v jej byvalej robote - ked ludia nemali vysku (minimalne bakalara), tak boli prespusteni a ze ich bolo dost...
mrvulka, mne sa velmi paci meno Adriana. Hej, ja som Lenka.
Nasej znamej (byva v Michigane, manzelova spoluziacka z vysky) sa narodilo 7. novembra dievcatko. S napatim som ocakavala, ake meno daju, lebo jej manzel chcel americke, kedze ziju tu, ona chcela slovenske. Dali meno Olivia Emily. My chceme dat len jedno meno...Dvojrocny syncek je Daniel. Ja vobec neviem, ake by som dala chlapcenske meno, mne sa paci z chlapcenskych len manzelovo. Jemu sa velmi paci Matilde:) pre dievca.

mrvulka

a najtrápnejšie na tom je,že tlak a pichnúť injekciu či infúziu v dnešnej dobe končiace sestry nemôžu robiť.Sú vlastne sanitárky.Ešte aj tá musí mať školu na to,aby mohla odniesť materiál do labáku.kde to spejeme,neviem.

nellka

Vierka, však som zvedavá, že aké rozdelenie sestier chcú robiť, keď im tam pomaly nemá kto robiť. Byť slobodná, bez záväzkov, tak si spravím školu a pálim odtiaľto kade ľahšie. Robiť za trapný plat s vš titulom, keď by som si mohla lepšie zarobiť? Fakt to preháňajú, ale zbytočne sa budem rozčuľovať, buď si to spravím, alebo sa môžem s týmto povolaním rozlúčiť:(

mrvulka

mňa by chcela všetkými štyroma.len mne sa nejako nechce.Dobre mi je doma.napíšem ti mail.Tu by som to nerada dávala.

nellka

Nashi, vždy sa čosi musí vysr...:(
Tak vám to snáď vyjde na budúci týždeň.
Nashi a do akej školy sa chystáš?
Vierka, služby sú fajn, čo sa týka tvojho voľného času, keď so mala poobednú, tak som si pochrapkala, pred a po nočnej som bola doma, denná v pohode...len sa obchádzaš s deťmi, mužom, víkend máš voľný tak jeden do mesiaca, aj to si rada, keď ho máš. Toto mi vadí, ale nedá sa nič robiť, nemôžem si dovoliť vyskakovať, som rada, že tam to miesto vôbec mám. A teraz ešte do toho chodiť do školy, učiť sa, robiť rôzne práce...to je o hubu.

mrvulka

ešte som zabudla,mala za mňa náhradu,kámošku,ale už aj tá je na MD/nákazlivá ambulancia,že?Takže kto chce otehotnieť,hor sa k nám!!!!!/Teraz je kolegyňa sama,a nemôžu zohnať sestru,lebo.....PLAT a pracovná doba nevyhovujú.Dnes máloktorá po škole ostane na Slovensku.