Mam AIDS

sage

no, nellka, mala je uz dlhsi cas strasna horolezkyna. vylezie na stolicku, a potom na stol, pripadne kuchynsku linku, na drevenu debnu s hrackami, na knihovnicku. strasne nieco. a vtedy stala na stolicke, ale nejako sa dostala na jej okraj a padala, dolu som ju uz pred dlazbou zachytila, ale udrela si briadku o stol. ani som necakala co bude, tusila som ze potecie krv, sli sme nad umyvadlo... jazycek mala prehryznuty uprostred. nevedela sat, lebo sa jej vzdy spustila krv. v noci mrncala a kedze pit nemohla, tak sa mi len s prstekmi hrala s bradavkou. brrr, nemam to rada. ale uz na druhy den bolo lepsie.

nellka

Ahoj, Sage, malý je šikulka, keď si to zapamätal, to je pravda, že deti sa rýchlo učia, ale na druhej strane, pokiaľ sa to neopakuje, tak aj rýchlo zabúdajú. S malou sme aj cez prázdniny čítali, písali a počítali, lebo tri týždne bola dosť dlhá doba, tak aby jej to z tej hlávky nevyučalo. A teraz ma milo prekvapila, prvýkrát mala diktát bez chyby, za čítanie dostala pochvalu, aj na matike, tak som to hneď vzala z tej výchovnej stránky a hovorím jej"no vidíš, že tá naša robota už priniesla ovocie:)" a ona nahodila taký hlupučký pohľad a vraví"aké ovocie?!" :)
Dnes išla prvýkrát sama do školy, muž ju sledoval, máme to kúsok, sme malé mestečko, väčšina detí už chodí sama. A ja som rada, že nemusím ráno kvôli piatim minútam chystať ešte tú menšiu a seba. Tak bola na seba pyšná:)
Sage, aj u nás sa furt fufne a soplí, a to som čakala, že choroby pomrznú.
A čo robila malá, keď si prehryzla jazyk? Chudiatko, taký dôležitý pracovný nástroj:( A aké to má teraz?
Neviem, či som vám spomínala, že malá spadla na hojdačku a rozrazila si čelo, na dva stehy...ale už je to ok, stehy sú vonku, ale ona stále každému ukazuje, aké strašné bobenko má na čele:)
Sage, neskúšala si na ten kašeľ niečo iné? Neviem ti poradiť, my sme ešte sinupret nemali, ale ak jej to nezaberá, tak to bude zbytočne papať aj naďalej.
Tak pa a ozvite sa ešte! "Hej, aidsáci, ešte naša diskusíííía žíííje!"- haha...

sage

:-)))) no tak ja sa mam vyborne, az na to, ze nestiham ani tie zakladne potreby. v praci idem na WC az ked uz mam dvakrat prekrizene nohy okolo seba (okrem toho je na chodbach a toaletach strasna zima).
doma je to ok, len mala ma stale sopliky, kasle uz neviem ako dlho, pravidelne do jedalnicka zaradujeme sinupret a nemam pocit ze by bolo nieco lepsie. minuly tyzden si prehryzla poriadne jazycek, tak nevedela ani sat mlieko. uz som si pripadala ako silikonova kraska. a tak som nakrmila organizmy zijuce v kanalizacii, aj ked netusim, ci im moje mliecko chutilo.
a chripku nechceme, radsej budem pisat aj bez nej, ako vravis nashi.
aaa, ako ti ide anglictina? ja som ucila syna zvieratka, pozerali sme si v knizke obrazky a minule mi v skolke v satni zavalil, ze hippopotamus. sa ho pytam, ci pamata co to je, tak ze hroch. a to som mu len tak spomenula, s tym, ze staci ak si zapamata hippo. obdivujem tu kapacitu mozgu deti.

nellka

Ahoj, ahoj!:) Nashi, fajn, že stíhaš aspoň primárne potreby:)Nashi, čo sa ľudí týka...čo mňa najviac štve, keď s čistým štítom z toho vykorčuľujú práve tí neúprimní alibisti a iné "týpky"...a to sa stáva častejšie ako to, že poctivec z toho vyjde s čistým štítom...chápeme sa, že...
Ja si tu dennodenne bojujem s deťmi, hluchota funguje, ale totálne, vediem si tu monológy, mám na nie isté požiadavky, na ktoré mi moje drahé dlabú...a ja už neviem, či ich mám/hlavne tú staršiu/ biť, či soliť jeden trest za druhým, či hulákať od rána do večera, len aby sa čosi udialo. Ja to tak neznášam, tú ignoráciu, normálne jej vidím na čele napísané"dlabem na teba, len si mamka krákaj, ja si urobím po svojom..." Ach jaj.
Sage a tebe sa ako darí?
Mentolka stále nič, Nashi, nevieš, ako sa má?
Už to tu zakapalo, škoda, aids je zákerný....:(

nashira

Ahojte moje!
Ja nestiham nic . Som rada , ze vykonavam svoje zakladne potreby...cikat, kakat atd...hahahhaha. Ucim sa zit v tomto divnom svete mimo domacnosti. Dnes to bolo take huste , ze mi je z toho az smiesne. Najviac ma udivuju pokrivene charaktery ludi co si myslia , ze su naj a pritom sa tak nespravaju. Ale budis len vzdy z toho vykorculovat s cistym stitom je narocne , lebo clovek musi byt uprimny aj k neuprimnym ludom. Kazdy den je pre mna plny prekvapeni a prekonanych aj neprekonanych prekazok. Tento moj vyplod bol na margo mojej prace. A inak mi je fajn a asi ostavam v praci kym sa nic dramaticke neudeje. Myslim na vas a dufam , ze sa tu nestretneme len vdaka chripke , ktora ma vraj vrcholit koncom januara a zaciatkom februara . Tak zdraviu zdar. Nazdar kocky.

mrvulka

nellka,ani ja som tomu neverila,ale ke´d mi behom polhodinky bolesť ustupovala/nie úplne,ale mohla som normálne fungovať/,kdežto predtým som chodila ako s drevenou nohou,a s hroznými bolesťami.ale už je to dobré.

nellka

Mrvulka, o bravčovej masti som ešte nepočula, to si si natierala? Tak to som rada, že si sa už poliečila. Od zajtra zase začína malej škola, ach jaj, ale to ubehlo...A ako sa máte, žienky?

nellka

No Vierka, super s tým kolenom:( Ale asi s tým budeš musieť ísť, keď ho máš ako slon, nezanedbaj si to.
Však to moje malé sa tiež nelyžuje, ale tá staršia sa už veľmi zlepšila, bola by som rada, keby sa to naučila ako decko. Našli sme si tu také malé fajn lyž.stredisko, je to blízko. Sage, aj otpimisti mávajú občas čierne myšlienky...
Sage, to muselo riadne bolieť, fuj, hviezdičky si nevidela? Zlomené to asi nemáš, ale narazené, ani modrinu tam mať nemusíš...Tak sa držte a dávajte si na seba pozor, ja už pomaly pôjdem spať, papa!

sage

nellka, nerob chutky s lyzovanim. my este musime vydrzat, kym malinka nepodrastie, este dva roky. a potom sa uvidi, ci na to budeme mat. ta financna kriza a celkova situacia v svetovej ekonomike, rusky plyn a vsetky suvisiace otazky .... nejako ma to zacina strasit. vzdy som bola neskutocny optimista, a aj teraz verim, ze sa to coskoro da do poriadku, ale ktovie, co este pride.
vierka, mna strasne bolelo koleno od zaciatku decembra, objednala som sa aj na ortopediu, pred sviatkami ma uplne prestalo boliet. stacilo postrasit ho - objednat sa. u mna to celkom funguje, akonahle mam ist na vysetrenie, veci sa daju do poriadku. ale aj tak snad pojdem, s chrbticou. a v sobotu som si takmer zlomila ruku, udrela som si predlaktie do drevenej zarubne. tvrde su riadne. az ma chytala zimnica, ako keby traumaticky sok :-))) a bolest priserna. dnes uz boli len akoby som tam mala modrinu, ani tu vsak nevidno.