Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Peterforyou - tomu hovorim odborna rada! :-DDD
makroo, chodis aj na terapiu? Po tom ako dlhodobo navstevujem tuto stranku zistujem, ze najst dobreho terapeuta je asi velka vzacnost. Ak mas dost vnutornej sily a pevnej vole, mozno by si to zvladol aj sam, napr. podla knih J. Praska - mne velmi pomahaju.
www.martinus.sk
Okrem toho odporucam vyzivove doplnky, ja mam dobru skusenost so Stressease od Jamieson. Sportovat, lebo pri sporte sa tvoria endorfiny, ale aj "zoceluje" :-) nie len telo, ale aj mysel. Naucit sa poriadne relaxovat (joga, meditacia, autogenny trening...).
Ale co je mozno najdolezitejsie, naucit sa celit svojmu strachu. Neviem co u Teba vyvolava uzkost, ale treba sa tomu vystavovat, najskor v malych davkach, postupne stale viac. Zatat zuby a vydrzat aj ked je to tazke a v ziadnom pripade sa takym situaciam nevyhybat, lebo to stav vyrazne zhorsuje!
susan, ja som to mala hocikedy cez den a zhorsovalo sa to po namahe. Uz som mala problem vyjst aj jedno poschodie. Teraz normalne sportujem a nic. :-)
lieky su svinstvo dufam ze ich potrebovat nikdy nebudem aj ked k depresii nemam daleko
Uplne najlepsi liek na depresiu je Canabis , potom sex a vodka s pomarancovym dzusom. Vlastne este cigareta ... a soferovanie mi pomaha. alebo motanie sa po po obrovskych obchodoch typu domace potreby a drobnosti do bytu,daco male pekne si vzdy odnesiem a tesim sa
Porozmyslaj co som tu napisal...
rena23 no ssnazim sa jasa uz okolo rokuna to liecim.. a makroo .. si mi ukradla prezivku tak ta musim oslovit tak jak som ja :D no nie nemam tabletky.. malsom ale bolo mi snimi bud horsie . alebo minimalne tak isto taksom ich visadil.. sem tam sa toda.. ale chvilami . ma tak otrhne od sveta ,ze normalne uz myslim ze odpadam.. alebo v kuse ta nerealnost to ma najviac stve .to je u mna najcastejsie.. ale ved mam aj ine. .a mnoho. neboj. hoci co.. tiez aj navali tepla , tocenie hlavy.. aj s tlakom mam problemi.. zo vsetkeho neco .. nechcem rozpisovat..lebo to by bolo moc moc nadlhoo ... a inak dakujem za odpovede..
aha, triasku???... od zimy ci take vnutorne brnenie???.. ja mam toto!!! a je mi na mdloby, bleeee... najhorsie je jak mi trnie tvar a hrudnik, no ta to su stavy..tiež si sa mala najhorsie rano???.. ja rano otvorim oci a hned mam tlak do krku a hlavy a slabost v nohe, no hroza
aha, triasku???... od zimy ci take vnutorne brnenie???.. ja mam toto!!! a je mi na mdloby, bleeee... najhorsie je jak mi trnie tvar a hrudnik, no ta to su stavy..tiež si sa mala najhorsie rano???.. ja rano otvorim oci a hned mam tlak do krku a hlavy a slabost v nohe, no hroza
Nerobili, lebo som tiez mala MRI ciste, tak som sa zacala liecit na uzkostnu poruchu a celkom sa drzim. :-) Navaly som mala velmi zriedka, ale trpnutie, mravcenie, pichanie, poruchy rovnovahy, triasku, zasklby svalov... az kym mi nezabrala terapia.
aoj makro a to neberies žiadne lieky????... stale ti je na odpadnutie a mas aj ine priznaky????... fuuu, tak ja mam 21 ale autom nechodim, lebo ked mam v aute naval len ked tam sedim, tak soferovat nevladzem....
makroo, ked sa poriadne preliecis (nemyslim nadopujes liekmi, ale PORIADNU terapiu a kusisko prace na sebe), budes fungovat uplne normalne.