Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
ahoj. trpim pp.4-rok chcem sa spytat ci ma niekto pocity ze niekomu ubliži a take blbe predstavy preskakala som uz toho vela co sa tyka pp. ale toto ma fakt dostava uz aj do dpresii tak pa a prajem vela zdravia.
pozri: www.artbrain.sk
no ja neviem ci tam chcem skutocne ist,ja uz totiz studujem odbor tomu pribuzny,ale je zamerany viac vedecky a rada sa venujem medicinalnym veciam vo volnom case....ano,rozumiem ti,vsetkemu co si pisala velmi dobre ;)a mas uplnu pravdu.a farmacia je tiez fayn,vidim,ze ta bavi a si spokojna a presne to je to hlavne co sa treba naucit-rozumiet sebe samej,tomu co naozaj chces vo svojom vnutri a co ta bude vnutorne naplnat ;)a samozrejme tvoje problemy dozneju uvidis....potom napis ako sa ti dari,ale viem,ze to bude ok ;)
Slnieckoo dakujem ti za tvoju radu.Dufam,ze mi tie lieky pomozu je dobre vediet, ze sa s tym da nieco robit.Nelutujem svoj prestup inak prestupila som na farmaciu.Myslim, ze medicina nebola pre mna lebo som asi nemala spravne dovody preco som tam sla chcela som to iba skusit, ale zistila som, ze lekarina je len pre ludi, ktori to naozaj chcu a maju dost silnu povahu ak nie tak ich to uplne znici.Ale tebe drzim palce ak tam chces ist, lebo inak si myslim, ze je super povolanie ak tym clovek naozaj zije.Asi je to naozaj len reakcia na velku zmenu, zistila som, ze je najlepsie sa o tom rozpravat.Vtedy clovek objavi vychodisko ked pocuje, ze aj ini mali take problemy a potom ich vyriesili.A netreba tiez prezivat voci vsetkemu taku velku zotpovednost to by sa malo ludom vtlkat do hlavy lebo u mna tieto problemy vyvolal vylovene strach zo zlyhania.Obcas je asi lepsie byt trochu lahkovazny.
nikus...myslim,ze ti tak trosku viem poradit-no podla mna bolo chybou,ze si prestupila z mediciny ak si to naozaj chcela studovat...a co studujes teraz?
takze mam dobru spravu- naisto ta to pomocou liekov prejde-pisem POMOCOU LIEKOV,inak urcite nie.takze-zajdi za dalsou psychiatrickou a povedz jej,ze co ta trapi a ze zatial uzivas len ten jeden liek na spanie a ze sa to nezlepsuje(samozrejme,lebo ak aj teba bavi medicina vies,ze tieto choroby same od seba nedozneju...)a to,ze u teba prepukli- zmena stylu,stres zo zmeneneho prostredia-nemyslim si,ze na pricine bola medicina-ale jednoducho zmena na ktoru takto reagoval tvoj organizmus.kd uz budes mat lieky vyckaj take 3 tyzdne minimalne,stav sa ti zlepsi a postupne uplne upravi garantujem a ziadne take,ze do konca zivota neprichadza do uvahy ;)viem o com pisem,takze....a si normalna,je to jednoducho reakcia organizmu na to nezabudaj a nepodcenuj sa...a ak budes chciet tak sa kludne mozes vratit aj na medinu,urcite na to mas mam taky pocit z tvojho clanku ;)a ktovie ci sa tam ra aj ja neocitnem...
Ahojte!Ked si tu tak citam o tychto priznakoch tak myslim, ze mam rovnaky problem.Pred nedavnom som nastupila na medicinu a na tej skole som dostala neskutocne depresie, nezvladala som ten strasny napor a tak som sa rozhodla, ze prestupim na inu skolu na kratky cas sa moje problemy zlepsili no ked znova prisiel napor ucenia, tak som opat zacala nadobudat pocit, ze to proste nezvladam.V skutocnosti viem, ze skoro vsetci sme tam na tom podobne, ze je to tam pre vsetkych tazke, ze si treba len zvyknut, ale aj tak som zase zacala mat depresie.Moje depresie plynu z toho, ze mam neustale neskutocny strach.Bojim sa, ze nezvladnem vsetok ten stres.V noci sa budim mam hrozne nocne mory ten strach je taky neskutocny, ze mam pocit, ze by som najradsej zomrela.Vzdy aspon raz, za den dostanem zachvat paniky rozbucha sa mi srdce trasu sa mi ruky a uplne prestanem vnimat svet okolo seba, tieto stavy vsak neprichadzaju ked som vystavena nejakemu stresu, ale hocikedy uplne neocakavane.Uplne som stratila radost zo zivota kazdy den placem a bojim sa, ze znova to na mna pride.Bola som za psychiatrickou, ale ona mi len predpisala nejake lieky na spanie, ale z nich so uplne omamena boli ma hlava a neviem sa po nich na druhy den ucit.Sama si uvedomujem, ze moj strach nie je logicky, ze aj keby som neskoncila skolu tak sa svet nezruti, ale napriek tomu sa mi tie stavy neustale vracaju.Myslim, ze ked tento problem nevyriesim tak sa mozem uplne rozlucit s normalnym zivotom.Chcela som sa opytat ci to co sa so mnou deje je choroba, ked by sa dalo povedat, ze ju sposobuje nieco konkretne a to je skola.Pritom, ale ja som nikdy nemala problemy s ucenim zobrali ma na styri vysoke skoly.Je pravda, ze ja som sa vzdy ucila trochu viac ako ostatni a to prave preto, ze som som sa bala byt nenaucena dalo by sa povedat, ze strach bol mojim hnacim motorom a teraz sa stal mojim inhybitorom.Ked si niekto presiel niecim podobnym tak by mi mozno vedel nejako poradit ako sa opat dostat do normy.Vero
zuzi,ja mam presne ten isty problem co ty .. nikomu to nemozem povedat pretoze si o mne pomyslia len jedno.."sibnuta" ..nic ma neuspokojuje,nic ma nenaplna radostou..ak som nahodou stastna tak to trva naozaj len velmi kratko a vzapati sa to meni na staroznamu nocnu moru z ktorej sa dufam raz prebudim !! ..je mi hrozne,som ttotalne vycerpana,ubera mi to neskutocne vela energie
Ahoj, moje meno je Zuzana.Píšem Vám lebo... ani neviem.Liečim sa na panickú poruchu, užívam seroxat a všetci okolo mňa sú normálny.Mám síce kamarátku, ktorej môžem povedať všetko, ale cez to všetko, ona mi nemôže rozumieť tak, ako by som chcela.Cez to všetko, že vie o mojom probléme,v skutočnosti nemá ani potuchy čo prežívam.Preto hľadám niekoho, s kým by som si mohla pohovoriť otvorene a do hlbky, niekoho s podobným "postihnutim".Rada by som vedela, ako to prežívaš, ako si pomáhaš, ako sa snažíš ísť ďalej a tešiť sa zo života.Ako mám nájsť niečo, čo ma znova niekam odpáli, čo mi ukáže smer.Čo ma naštartuje...
Tak, ak má niekto chuť si písať len tak a preberať všetko zdola nahor a späť a dúfať, že to pomôže, nech sa ozve...
Milos, s tym poslednym prispevkom uplne suhlasim
Spravny psychologicky pristup, vnutorny klud a relaxacia vedia urobit pre dusevne vyrovnanie doslova zazraky. Viac nez vsetky mediciny dokopy.Telo je schopne sa regenerovat prirodzene.