Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Ahojte vsetci ,dakujem VEVE a TISH ze reagovali na moj prispevok .Seroxat som vysadila a som objednana ku psychiatricke, tak uvidim ake lieky mi predpise.Hovori sa ze vsetky AD su oblbovaky,Veve chcem sa ta spytat ci si nebola z toho Seroxatu trochu mimo.Alebo to na cloveka ucinkuje tak ,len v tedy ked mu ten liek nesadne?Nedokazem to pochopit,lebo ja som bola ako sfetovana.Je to pre mna nieco nove,lebo som este nikdy AD nebrala a preto by som chcela vediet ,ako urciti ludia reaguju na tieto lieky.Tak vam zatial dakujem a prajem vam skore uzdravenie.Ahojte PaPa Pekny zvysok dna
gaba, neviem ci je mozne sa zbavit pp bez liekov, ja sa liecin na depresiu s prestavkami 6 rokov. brala som rozne lieky, seroxat sice nie ale mne takto nesadlo trittico. kym som bralka tretinku este to slo. ale ked som zvysila na dve tak mi zacalo byt hrozne zle, viac zachvatov uzkosti, slabost, zavraty, zacala som zvracat. potom mi vymenila za velaxin. sice aj z toho mi bolo zo zaciatku zle ale inak ho znasam uz dobre. lenze zistila som, ze lieky mi neucinkuju celkom dobre , teda fungujem normalne, chdim do prace ale stale mi nie je celkom ako malo po polroku. takze mi psychiatricka odporucila, to na co som sa je nevedela sama odhodlat a to psychoterapiu. myslim, ze sa to zacina hybat aj ked pomalinky a caka ma este dlha cesta, verim, ze sa konecne vyliecim!
Ahoj Gabi
Aj ja sa liečim na PP.Užívam SEROXAT asi osem mesiacov a keď som ho začala brať tak mi skoro vôbec nič nerobil.
Gaba na tvojom mieste by som Seroxat vysadila, keď máš veľa nežiadúcich účinkov. Je ti z nich zle tak nemá zmysel si ho dávať ďalej.Zbytočne by si sa trápila.Povedz to svojmu psychiatrovi a on ti zmení lieky. Potrebuješ nájsť vhodný liek, ktorý tvoje telo prijme dobre a zvykne si naňho. Mne zo začiatku dala moja psychiatrička tab. myslím Citalec. Keď som ich užívala tak som začala mávať častejšie úzkosti a záchvaty.Keď som to povedala psychiatr. povedala mi, že to bol pre mňa slabý liek. A tak mi dala Seroxat. Tento liek mi dobre sadol a nič mi nerobí.Dodnes ho užívam.
Tak moja zlatá neboj sa ak ti zmenia lieky. Jednoducho tento liek ti nesadol a verím, že nájdete vhodný liek pre teba.
Bez liekov sa to nedá a o tom som sa dobre presvedčila. Ja som sa na túto chorobu asi dva roky neliečila lebo doktory mi nevedeli zistiť čo mi je.
Teraz je to už lepšie.
Tak sa zatial maj :-))
Ahojte vsetci,poradi mi niekto ako sa zbavit PP bez liekov.Uzivala som SEROXAT,chcela som to vydrzat,ale asi je zo mna slaboch ,lebo ked mi bolo zle tak som liecbu prerusila.Neviem ci som taka precitliívela na lieky,ale ja som bola z tych liekov uplne mimo,nebola som to ja a panikarila som z toho.Nemohla som ostat ani sama doma.Dlho mi trvalo kym som sa odhodlala ist ku psychiatricke,predstavovala som si to asi moc jednoducho.Myslela som si ,ze ked zacnem brat lieky ,tak sa mi polepsi a nie ze mi bude este horsie.Neviem si predstavit ako moze niekto brat AD a pritom normalne fungovat a chodit do prace.Mozno ze prave SEROXAT nebol ten pravy a nesadol mi,ale co ak mi nesadne ani iny.Uz len ta predstava,ze mi aj z tych dalsich liekov bude tak zle ma desi.Zatial este neviem co urobim ,aby mi bolo lepsie.Ak niekto vie ,tak mi moze pordit.PaPa
na povzbudenie pre vsetkych nas-kolegyna ma 24 rocnu dceru ktora sa lieci antidepresivami od 16 rokov.teraz ju idu prijat do nemocnice lieky vysadit a idu skusat nejaku injekciu ktora ma ucinok 2 tyzdne.tak drzme palce nech sa to vydari.
Ahoj bee precitala som si tvoj osud a drzim ti palce aby si sa z toho coskoro dostal.Chcem len povedat k tomu braniu Ad ze naozaj ja som chcela ich brat a neni som vobec nejak precitlivela a velmi ma zaskocilo ako moje telo na to reagovalo .Takze len chciet asi nestaci je to aj vecou ze telo niekedy reaguje uplne inak ako by sme chceli.Ja som velmi svojska osoba a nedokazem sa upokojit tym ze ved telo si musi zvyknut a je to normalne.Ak mi je velmi blbo hladam vzdy ine riesenie.Ale zo mna si priklad neberte..a k tomu psychologovi asi tolko ze je to obycajny blb a nie psycholog a na tvojom mieste by som si nasla ineho.Je tam od toho aby ti pomohol a nie ta zhadzoval..u mna by mal po chlebe keby mi take nieco povedal riadne by som mu vycistila zaludok.Tak sa nedaj a vykasli sa na neho.Su aj ini a omnoho lepsi.Drzim ti palce pa
hello! ja som trpel (trpím) bolesťami srdca a hlavy a bolo to spôsobené depresiou. bral som veľa liekov, no nič nepomohlo. Začal som chodiť psychológovi a ten mi predpísal antidepresíva. No z prvých liekov mi bolo zle, krútila sa mi hlava, nemohol som sa udržať na nohách. Vysadil som ich a doktor mi predpísal druhé. S nimi to bolo podobné. Tak mi dali tretie, a tie beriem asi 6 dní...keď som si ich dal prvý krát, zrútil som sa. Doktor povedal že organizmus si musí zvyknúť. Problém pri braní antidepresív je, že musíte CHCIEŤ aby vám pomohli. Môžete ich brať ale vo vnútri môžete byť "spokojný z bolesťou" a nepomôžu vám. Je to pravda. Chcel by som sa spýtať či antidepresíva spôsobujú napríklad vyrážky atď... a ešte sa chcem spýtať či je normálne,že keď prídete ku psochologovi, začne vám vyčitat ze máte blby sposob komunikacie a prejavovania sa...a vravi vam ze vas sposob vyjadrovania doslova dokaze nas***...prisiel som k nemu, s tym ze chem pomoct a nemam chut hrabat sa v sebe a opravovat na sebe chyby, navyse ked si myslim ze su malicherne. Stravil som prilis vela casu obvinovanim sa a snazenim zmenit v sebe chyby. Je to normalne, ze neriesime depresiu, ale to ako aky mam sposob prejavu???
AhojTeri,dakujem za tvoju odpoved.Dnes som sa rozhodovala ci uzit tie lieky alebo nie ,ale nakoniec som ich uzila.Uz len preto,lebo pp ma obmedzuje natolko ,ze to je uz neunosne.Ale, po tych liekoch mi je horsie ako mi bolo pred tym.Neviem ci to tak ma byt,alebo to prejde.A to beriem iba pol tabletky,o tyzden si mam zvysit na celu,a to si uz neviem vobec predstavit ako mi bude.Tiez neviečm ,ci ich nevysadim.Diky Pa
Ahoj gaba chapem tvoje obavy.Ja som mala tiez pp obcas este to so mnou zakolise ale uz to viem zvladnut.Mne tiez lekarka predpisala seroxat ale bolo mi z neho velmi zle tak som ho vysadila.Snazila sa mi predpisat ine lieky ale dopadlo to vzdy tak ze mi bolo tak zle ze som odmietla uzivat akekolvek ad aj ked ma presviedcala ze je to potrebne.Vies najprv som verila co mi povie lekar ale nakoniec som pocuvala svoju intuiciu a uzivala som len neurol aj ked mi lekarka vravela ze to nebude stacit stala som si za svojim.brala som ho dva roky davkovanie som si upravovala sama a dnes mam pokoj.Vies u kazdeho je to ine ale ja som odmietla robit na sebe pokusy s liekmi a mne osobne pomahal velmi neurol co mi uplne stacilo.Niekedy je to tazke kym najdes pre seba spravnu liecbu a aj lekari nie vsetci sa vedia spravne trafit do hlavy ti nikto nevidi.To je moja skusenost a urcite aj ty najdes pre seba to najlepsie a ak ti nieco nesadne treba skusat dalej a netrapit sa.Drzim ti palce pa
Prosim Vas,poradi mi niekto s PP kto ma skusenosti s liekom SEROXAT, ci mal na zaciatku liecby,nejake vedlajsie ucinky?Ja ho beriem treti den a je mi hrozne,som z neho oblbnuta, stale by som spala,mam zavrate,nemohla som ist ani do prace.Tak neviem ci to je na zaciatku liecby normalne,a casom sa to upravi.Poradi mi niekto?