Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Je to čánok s Korzára....šak si tiež z východu..
Podľa slov psychologičky A. Komarovej, liečba pomáha väčšine postihnutých. "Bez liečby môže ochorenie trvať aj roky. Sú prípady, keď si človek ktorý trpel depresiou siahol aj na život. Čím skôr sa začne s liečbou, tým skôr choroba odznie. Neliečená depresia vedie k strate výkonnosti, k izolácii, k strate radosti zo života. "Takto sa výrazne zhoršuje celkový zdravotný stav a znižuje obranyschopnosť organizmu," varuje A. Komararová...... Komar je ti to rodina?????
mas pravdu,
nie je doktor ako doktor....ja ich delim na tych, ktori chcu naozaj pomahat ludi a robia to preto, ze je to ich povolanie a potom na tych, ktori to vystudovali, pretoze to chceli rodicia, nie su vobec empaticki a najma pre svoju zatrpknutost nevedia pochopit pacienta. Moja doktorka je skvela zena a tiez aj lekarka, ktora neodsuva problemy svojich pacientov. Ale po pravde, sama mi hovorila, ze vela pacientov, ktorym odporucala aspon konzultacie u psychiatra odmietli, pretoze maju pocit, ze k nim chodia len blazni a nie normalni ludia... Blazon je ten, kto si neuvedomuje, ze potrebuje pomoc, ked to sam nezvlada... Okolie nedokaze pochopit, ako je ludom, ktori maju depresie, panicku poruchu, ci iny podobny problem, pochopia to len ti, co to naozaj prezili, bolest na dusi sa pochopit neda, pokial ju clovek sam nepreziva....
to je fajn lucka
že píšeš o svojej skúsenosti - máš pravdu, veľa ľudí sa hanbí a nielen to
- často ani okolie nechápe ako im je
.
a mala si šťastie na tú doktorku - lebo poznám dosť takých, čo by ti len povedali, že ti nemôže byť zle, lebo podľa nich ti nič nie je a k psychiatrovi by ťa ani neposlali
Ahoj Pista vdaka za tip urcite to skusim drz palce.
pri mojom osobnom zvladani negativnych myslienok sa velmi zapacilo nasledovne:
nemusite verit vsetkemu, co vam mysel predostrie, naozaj nie vsetko je pravda :))
Ahoj mila dasa! Ak chces kontakt na dobreho psychiatra v MI. tak je to pan doktor milos buric.ambulanciu ma pri velkej poste.pozri zlate stranky.treba sa objednat telefonicky . Aj mna liecil na PP a vyliecil. Velmi dobry doktor! T.c do ordinacie 056 6426667.zavolaj a objednaj sa a prajem nech sa vyliecis! Ahoj
Vie mi niekto poradit lekara na pp na vychode hlavne MI HE VT ja fakt nikde nemozem najst ziadny kontakt
Pre cloveka v depresii je jeho „problem“ ten najvacsi na svete. Dlhodoby smutok cloveka nici psychicky aj fyzicky. Nechutenstvo, nasledne chudnutie a nespavost obera telo o fyzicke sily. Aj depresia patri medzi smrtelne choroby – nepriamo cloveka prinuti vziat si zivot pretoze je vycerpany a nevladze. Trpi, place, nespi, lutuje sa a znovu vstava aby bojoval a vzapati preklina osud, pretoze sa naozaj snazi a ulava neprichadza tak rychlo akoby chcel. Odvsadial pocuva ze ma mysliet pozitivne, ale ten kto to neskusil, nevie ake je to v tomto stave tazke.
Je to pomaly proces, strieda sa nadej s beznadejou, mysel neuspech zdvojnasobuje a uspech bagatelizuje. Uplne najstrasnejsi je pocit izolacie od okolia, od najblizsich a od partnera, ktory tiez musi vela vydrzat a mat vela trpezlivosti.......ano je tam mozno aj ta zavist ze ostatni funguju „normalne“ , porovnava sa, nie je schopny ani vstat rano z postele a je z toho nestastny pretoze aj bezne denne ukony mu robia problemy. Ma pocit ze je iny, ze sa „to“ uz nikdy nezmeni a ze sa z toho napokon zblazni. Ked ma niekto zlomenu nohu alebo ine viditelne zranenie, ludia si dokazu jeho bolest predstavit. Ranu na dusi nie je vidiet, preto je to bolest nepredstavitelna, je naozaj ovela horsia ako bolest fyzicka.
Je to zvlastne, ale v case depresie ma clovek pocit, ze trpi niecim co nema nikto. Nevnima svoj stav ako chorobu ale ako ozajstny stav mysle. Depresia je porucha nalady, nuti cloveka aby bol nestastny aj ked to vobec nechce, brani sa tomu a este viac sa do toho zamotava. Preto je dolezite aby svoju chorobu prijal a snazil sa neverit negativnym myslienkam. Nasledne aj cela psychoterapia je o praci s myslienkami, v hladani spustaca a rieseni problemu. Antidepresiva napravia chemiu a spolu s terapiou postupne prinutia mozog, aby si zautomatizoval predtym automaticke procesy. Teda byt smutny alebo byt vesely ked je na to naozaj dovod. Rovnako ako clovek po mozgovej prihode, ktory stratil schopnost pisat ci hovorit a uci sa vsetko nanovo aj clovek v depresii sa musi ucit a denne si opakovat z coho sa ma tesit. Kazdy den sa musi klamat, ze uz sa ma lepsie a ze sa to bude stale iba zlepsovat, opakovat si v com je vynimocny a dvihat si nizke sebavedomie.
Sila myslienky je obrovska iba tomu musi uverit a vytrvat v liecbe a terapeutickych postupoch - techniky na zvladanie myslienok, autogenny trening a ine formy relaxacie.
Vetou prečo musí obťažovať aj tých čo to nezaujíma som myslel prispievateľov ktorých nezaujíma kde sa dajú u RNG + NAVY v obchodoch nakúpiť doplnky a "polotovary" ktoré zázračne liečia všetky druhy depresie a úzkosti bez poznania príčiny aťd. Bože prečo naše zdravotníctvo nemá RNG veď sme nemuseli mať žiadnu duševnú poruchu na Slovensku......