Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

monakola

Tiež som brala Cipralex, zo začiatku mi bolo strašne zle, bolesti hlavy, nevoľnosť, ale asi po mesiaci to už začalo byť lepšie. Tri mesiace som sa cítila veľmi dobre ale potom sa nakopili problémy a zase som tam , kde som bola na začiatku. Teraz beriem Coaxil, Rivotril ale stále sa necítim najlepšie, raz hore raz dole.

tobi

ahojky didiana 24, ja beriem cipralex asi 7 tyzdnov alebo aj viac...ja som mavala na zaciatku hrozne bolesti hlavy, aj som bola za lekarkou ze mi ich zmeni, no nakoniec mi ich nechala a beriem ich stale, mala som aj mavam zaludocne problemy aj chvenie akoby v zaludku, aj zavraty,no neni to tak hrozne a nemyslim,ze vsetky tie stavy su z liekov..ja sa chystam na gastro,lebo mam podozrenie na helikobaktera,uz som to mala pred rokmi a nedoliecila som...ale myslim,ze by si este mala vydrzat,lebo moja lekarka mi vravela,ze cipralex mi zacne zaberat za 2-4tyzdne, neboj tiez som ich brala na zaciatku a mala som paradne silne ataky...teraz je to uz lepsie...a nedala ti k nim nejake ine ja napr.som k nim brala frontin,prave preto aby kym zacnu zaberat aby som nemala uzkost a stavy paniky...pa kata

didiana24

ahojte,
trpim panickou poruchou spojenou s depresiami... U som to raz prezila pred dvomi rokmi. Brala som seroxat, zabral do tyzdna, po roku som ho nahle musela vysadit kvoli tehotenstvu, doteraz bolo vsetko ok, ale pred dvoma tyzdnami sa mi stavy vratili. Psychiater mi tentokrat predpisal CIPRALEX. Beriem ho uz osmi den ale stavy sa mi zhorsili... Je mi stale na zvracanie, toci sa mi hlava, mam sucho v ustach, pocitujem strasnu zaludocnu nervozitu, hnacka, trpnu mi svali a mavam tras... Chcem sa spytat niekoho kto ma s tymto liekom skusenosti, ci este mam vydrzat par dni, alebo zmenit AD. Je napisane ze neziaduce ucinky by mnali prejst do dvoch tyzdnoch, len neviem ci sa este trapit, alebo zmenit lieky.... dakujem

rrrrrrrr

ahojte dnes som bola po dlhej dobe pozrieť svojho psychiatra a predpísal mi nové lieky (keďže tie čo som mala pred tým som už dávno vysadila) No ale k veci, predpísal mi depakine chrono 500mg a Mirzaten Q-tab 30mg. Máte niekto skúsenosti s týmito liekmi, akýkoľvek názor a rada mi pomôže. Aké nežiaduce účinky mám očakávať, teda čítala som leták ale mám z nich tak trochu strach. tak neviem či ich začať brať alebo sa na to radšej vykašľať a ísť si to niekde hodiť (dúfam, že ešte chvíľu tu na tomto svete pobudnem :D)

suzanky

tobi ahoj, ja beriem Citalec, ale je mi akosi blbo, ťažšie sa mi dýcha, tak neviem, či to mám brať ďalej, alebo vysadiť
zuzanka: áno absolvujem aj psychoterapiu, sú dni keď mi je fajn, ale niekedy mi je na nič..

zuzanka65

spatne, už to bolo písané a je to aj v príbalovom letáku, Ad zaberajú tak po dvoch týždňoch. Berieš ich len dva dni, nie už dva dni. Žalúdok ťa bolel aj pred začiatkom užívania liekov, takže to pravdepodobne nebude z nich. Či máš niečo vážne zo žalúdkom ti najlepšie povie lekár gastroeterológ, ale žalúdočné problémy sú bežným príznakom neurotickej poruchy.

zuzanka65

suzanky, sama vidíš, že ti nepomohlo byť bez liekov, tak to tento raz skús a uvidíš. A absolvovala si aj psychoterapiu? Ak nie, tak si pozisťuj niečo aj o tom. Liečba týchto psychiatrických porúch by mala byť komplexná, nestačí sa spoliehať len na lieky, alebo opačne, snažiť sa to zvládnuť bez liekov. Chce to odbornú pomoc a aj vlastnú prácu na sebe. tu na fóre môžeš dostať mnohé dobré rady, ale aj tie nie veľmi prospešné, preto odporúčam konzultovať veci s odborníkom, lekárom alebo psychológom.