Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
JENNI úprimne povedané, mám za to, že xanax za to vôbec nemôže...máš proste ukážkové učebnicové panické ataky...
Mala by si si zohnať o tom nejakú literatúru a čítať, aby si sama pochopila, čo ti vlastne je a čo s tým treba robiť...Po 4 týždňoch nemôžeš mať takéto absťáky, to je len psychika, lebo ti stále niekto tlačí do hlavy, že to máš z toho, tak ty proste stále očakávaš, že ti musí byť zle, lebo však všetci ti hovoria, že si závislá na xanaxe...
Ja som závislá na ničom nebola a predsa som si týchto stavov a atakov užila až-až, čiže tam zrejme taký priamy súvis nebude...
Ty si potrebuješ nájsť psychiatra, ktorému dôveruješ a nie sa tu riadiť radami laikov.
A ešte k tomu aj psychoterapeut by ti bodol, lebo na každého je niečo iné účinné a každému treba niečo iné. Takže ty musíš sama skúšať
no díky baby ale je to des ako som vysadila ten xanax chvilami uvažujem či sa k nemu nevrátiť to ako my bolo ráno teda také brutál my dlhjo nebolo normálne ma oblieval studený pot a ozj som myslela že fakt skočím pod to auto, normálny absťák po tom vysadení xanaxu, ževraj to prejde ale čo dovtedy ,ak budem mať tieto stavy, celý den sa chvejem ako blbá nič sa my nechce uplne sa cítim mizerne
pre rony:
ty čo užívaš, vo všetkých liekoch sa dokonale vyznáš.....
ako môže človek dosiahnuť prírodnou cestou nech telo dostáva vitamíny, minerály, ktoré tvoria serotonín?
čo robiť, aby táto látka, ktorú telo potrebuje, človek, ktorý trpí PP, depkami, uzkosťami mal čo v najvačšej miere?
jedná vec je tá, že človek si uvedomuje, že nezomrie, ked nanho príde atak, slabosť, závrat.....to je jasné.....ale ako získavať tú potrebnú energiu....pýtam sa niekedy sama seba...stačí dýchať, cvičiť, jesť zdravo?určiť si priority, čo kedy a ako...teda ovládať stres....
niekedy mám aj pocit, že toto všetko si uvedomujem a niečo v podvedomí, samo spôsobuje, že z ničoho nič sa začnem tak cítiť, že to je hrozné....ale ked si do hlavy začnem tlačiť myšlienky pozitívneho myslenia....hned je to lepšie....
niekedy si myslím, že táto choroba je taký hnusák .....stále sa vtiera do všetkého z čoho človek môže mať radosť...a stále s nou musí bojovať svojou vôlou....brrrrrrr....
ahoj sunie....ako sa darí bábatku? ešte koľko máš do pôrodu?
ketsut tiez drzim palce aby si to vsetko zvladla, je to narocne fungovat normalne pri tejto chorobe a nieto mat na starosti vsetko co pises. ja som na tom tak isto, len musim vsetko zvladat bez liekov.
tana pozdravujem, dlho som nebola na fore :)
jenni hlavne sa ukludni a zhlboka predychaj nech tie ataky prejdu, zvladnes to.
ale skus zmenit lekarku nech ti nasadi ine AD ktore ti zaberu a urcite nevysadzuj lieky zo dna na den. jasne ze najprv treba vyskusat aj viac variant kym ti nieco zaberie, casto je to otazka aj mesiacov. mne napriklad xanax a seroxat dost uskodili mala som brutalne zhorsnene stavy, cipralex zase super zabral. takze vzdy sa najde nieco co pomoze, hlavne je dostat sa z toho najhorsieho a potom sama uvidis ci budes brat dalej AD alebo sa ti polepsi. kazdy liek je chemicke svinstvo ale inak sa v niektorych pripadoch bohuzial neda a je lepsie byt ok s liekmi ako bez nich sa umarat v depresiach, panikach...
no ahojte už som tu opeť, išla do obchodu a dostala som taký záchvat išla som cez cestu a išli autá normálne som myslela že skočím pod nejaké taký strCH RADčEJ SOM SA OTOčILA ABYX SOM SA NA NE NEPOZERALA AKO NIEčO HROZNé, ked som došla domov ešter teraz som rozklepaná , pretože až takýto hrozný staV SOM NEMALA, ako uplne som myslela že skočím pod to auto, volala som svojej lekárkwe a ta my povedala že to može byť tým že som vysadila ten xanax a že to može trvat ešte aj dva týžžden dokedy si telo od toho uplne že odvikne a že dovtedy možem mať takéto návaly, no ale ako toto by som nechcela, lebo pocit žer už už skočíte pod auto uplne ma oblieva studený pot ,, takže neviem teraz ako dalej niormálneš mám teraz strach že čosi také urobím a tak, xanax si dávať nebudem skusim radčej neurol držte my palce aby som to zvládla dakujem
mia máš depresiu....len si nezúfaj, prosím ťa!
musíš počkať, AD ti hned nezaberú až tak za 2-3 týždne!
a zo začiatku brania AD sa zvykne stav ešte zhoršiť!
ale neboj sa postupne to bude lepšie ver mi, zo dna-na den sa budeš cítiť lepšie!
len to ozaj musíš vydržať....rob niečo aj ked nemôžeš, len nesed nad sebou a nerozmýšlaj o sebe je to ešte horšie!
začni cvičiť, žehli, umy riad, polievaj kvety, hraj sa s malým.....len nemysli na tú pliagu chorobu, ver mi!
ja ti držím palce.....ani mne nie je super a vidíš trápim sa...doma prerábame, dcéru mám chorú už druhý mesiac, za dva týždne idem do práce, nastupujem do dalšieho ročníka VS a musím to zvládnuť...a vieš ako mi je, ked si na to všetko spomeniem....
tak hlavu hore! ked už nič iné, tak prid tu na forum a píš ako ti je, určite sa niekto nájde, kto s tebou pohovorí, dá ti zmysel tvojho uvažovania.....
ja ti držím prsty a verím, že sa z toho dostaneš...