Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Andrejka, ja žiadne lieky neberiem, teraz, toto už mám za sebou. Mne to nezačalo zápalom hrdla, len ma na to zo začiatku liečili, lebo nevedeli, čo mi je, hoci ten zápal tam bol. A ešte ma liečili na alergiu, keď už bolo po peľovej sezóne a už som ani žiadnu alergiu necítila, ale oni sa vždy opýtajú, nemáte alergiu? a potom dajú aj antihistaminiká. Super, vydržali mi na tri peľové sezóny, tak ma zásobili. Niektorí toto už vedia( Táňa), pre tých, čo nevedia, mňa takto liečili anglickí lekári NHS. Ja neberiem lieky už druhý rok. Škoda, že sem už Rony nechce chodiť, veľmi dobre mu rozumiem a máme podobné názory na liečbu anxiolitikami a AD. Ale tiež by som nezatracovala ani Tánino magnézko, či je to už placebo, alebo nie, hlavne, že pomáha. Ja mám k tomu len jednu poznámku, už som to chcela Táničke povedať dávnejšie, radšej by som nevyzdvihovalo to šumivé, či magnézium, alebo iné šumivky, počula som, že ani niektorí lekári ho neodporúčajú, hlavne svojim rodinným príslušíkom. Niektoré dievčatá z fóra, čo žijú v zahraničí s tým mali problém, lebo šumivé magnézium tam nedostať, tak si myslím, že obyčajné pomôže rovnako, ak treba.
Veľa tu, dievčatá, riešite vzťahy, k tomu sa nechcem veľmi vyjadrovať, je to nadlho, s niektorými názormi tiež nesúhlasím, mám iné skúsenosti, inú povahu, preto odporúčam radšej poradu so psychológom, odborníkom zaoberajúcim sa kognitívno-behaviorálnou psychoterapiou, v nej je to pekne vysvetlené, že nie vaši partneri, čo vám robia zle, sú príčinou vašich problémov, ale vaše vnímanie a myslenie. Toto nie je žiadna urážka, je to fakt a nechcem to tu vysvetľovať, hovorím, je to nadlho, skúste si to pozrieť sami.
ketsut aj mne je strasne zle od zaludka od kedy beriem ad,nemozem jest a dnes mi je hrozne..rano som sa zobudila a mala som hrozne zavraty a pocit na vracanie...ani spat nemozem...ale nejako to len vydrzim
aj ja som velmi rada ze som nasla toto forum...ivanka a ketsut aj ja vas mam velmi rada....
invanka ty mi čítaš myslieky....tiež som rada, že som objavila toto forum...a viem, že sama netrípm PP...lebo som mala pocit, že len ja som iná a všetci v mojom okolí v pohode. Táto choroba ma veľmi trápila a aj trápi, no ale nedá sa nič robiť..to je spoločníčka vám poviem, tá sa ma drží lepšie ako muž...to bolo fráza.
V svojom živote som nedostala nič zadarmo, práca, bývanie, rodina-starostlivosť o dieťa, vysoká škola, teraz chodím na druhú...my ženy to máme omnoho v živote zložitejšie ako muži a aj iné povahy, preto vačšinou PP postihuje ženy.
Oslava celkom ušla...len sa v poslednej dobe necítim nejako dobre, žalúdok ma bolí, črevné ťažkosti mám...som vyčerpaná.
Ale baby včera som bola na kolieskových korčuliach a koľko trate som zvládla som bola hotová, a cítila som sa pritom veľmi dobre....večer som sa osprchovala a išla som na prechádzku...uplne som sa cítila super...a pritom v noci a sama....
ešte som vám zabudla povedať, že som si našla priateľa, je o pol roka odo mna mladší a včera sme boli spolu chvílu von...no a dnes mi je zle...ten žalúdok ma trápi, neviem či to je z tých AD čo si dávam štvrtku...ale asi áno....
Pre všetkých nových...vždy je lepšie liečiť sa ako trpieť a nežiť!
ale neviem ako zacat, s cim...to mam prist obvodnej lekarke a povedat ze si myslim ze asi potrebujem psychicku pomoc?neviem ako s tym zacat
Určite sa lieč,nie je to žiadna hanba,alebo sa chceš radšej trápiť???pa
ahojte dievcata, som v tejto teme nova... mam skoro vsetky priznaky PP ako som citala - nie neprehanam, doteraz som chodila po vysetreniach s tymi problemami a nik mi nic nezistil...az sama som si uvedomila ze to bude zalezitost psychicka...len neviem co mam robit...trapim sa nadtym denne, velakrat placem, a mam pocit ze mi nik nerozumie...casto mavam pri rovnakych situaciach rovnake stavy, a ked som lekarsky v poriadku, nic ine ma nenapada...ako sa to da liecit dievcata? ja brat AD nechcem, uz som raz brala, ja si jednoducho nechcem na to zvyknut...mam sestru ktora uz bola liecena, aj v liecebni, dvakrat...asi to mame v rodine...prosim napiste mi nieco, hocico...radu pomoc...dakujem
Ahoj Mia,ja som antik.nikdy brať nemohla,lebo mi z nej bolo veľmi zle,skúšali mi viac vraj veľmi kvalit.typov,ale nešlo to.No viem,že sa berie popri užívaní AD...len informuj o tom,že si začala brať AD svojho gynekológa,lebo môže byť,že tú čo máš nie je vhodná v kombinácii s AD...v najhoršom ti zmení druh antikoncepcie...inak vždy informuj aké všetky lieky užívaš...aj keď budeš chorá a budú ti predpisovať antibiotiká,lebo ja mám často (skoro stále) antibiotiká na urolog.problémy a dosť znižujú potom účinok AD.
Veľmi mi psychicky pomáha odkedy som objavila toto fórum...viem,že sú tu ľudia čo chápu moje problémy...ty máš okrem PP so mnou podobný osud...čo sa týka detstva a si mi veľmi blízka,Ketsut zase má rovnaký názor na život,že žena sa nikdy nesmie nechať nikým deptať a ničiť a tiež v tom,že aj keď možno pôsobíme navonok v pracovnom živote ako veľmi silné ženy,(lebo tak to je,keď majú ženy riadiace funkcie)no vo svojom vnútri sme veľmi zraniteľné a citlivé...síce žijeme v prvom rade pre rodinu-hlavne deti no nemáme a nesmieme zabúdať ani na seba...,že človek sa má celý život vzdelávať,či už je to VŠ,jazykovka,čítanie atď.,...nikdy by sme nemali zostať len za sporákom a robiť "husičky".Žena musí na sebe makať a tým myslím,že nielen sa starať o rodinu,vonkajší vzhľad,ale keď otvorí žena ústa musí byť každému jasné,že má aj niečo v hlave...,uznávam ženy čo okrem starostlivosti o rodinu dokážu niečo v živote a to vlastným úsilím!!!
Je tu veľa fajn ľudí a som vďačná za to,že Vás mám!!!
(Ketsut,oslávencom všetko NAJ!!!)
mia23
preco sa tu pytas taketo veci?mas predsa letak od kazdemu lieku a tam su predsa vsetky interakcie,ked uz z nejakych divnych dovodov si sa neopytala lekara
chcela by som sa este opytat ked beriem ad mozem brat hormonalnu antikoncepciu???lebo viem ze vela liekov sa nesmie uzivat pri ad