Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Cawko Tatianka..no rad by som stebou popisal o tejto chorobe a o stavoch,,budem rad ked mi das svoj mail..dik
Ahojte, som rada KETSUT a ZUZKA, že sa máte fajn...IVANKA ty na sebe stále pracuješ, to vidno, krôčik po krôčiku, trpezlivo...len teda ten tvoj životný režim je trochu zvláštny ti poviem...to ti tiež môže spôsobovať problémy, lebo noc je preto noc, že sa má spať, telo je tak nastavené...najkvalitnejší spánok je do polnoci a vtedy ty nikdy nespíš, takže spánok ti neprináša taký odpočinok, ako by mal...čo keby si pracovala dopoludnia, kým sú všetci preč a v noci normálne spala?
JOJKO áno presne, aj mne býva zle keď sa stmieva..ani svetlo, ani tma, taký neurčitý pocit úzkosti ma prepadáva...patrí to k našim diagnózam, takže to ignoruj :-)
No ja vám poviem, že mám riadne zmeny v živote. Vzali sme si dve deti do profesionálnej rodiny, takže máme čo robiť...vôbec nemám čas myslieť na to, či mi niečo je a keď aj cítim, že mi niečo je, tak proste musím fungovať ďalej, lebo som za ne zodpovedná a im to je viac-menej jedno, čo mi je...
Ale v podstate to zvládam, až teda na to, že ma skolila viróza a nemôžem ju vyležať, tak sa mi to vlečie už od piatku a zlepšenie nepozorujem...
Veľmi dobre poznám pocity na odpadnutie, točenie hlavy, slabosť, podlamovanie nôh, pocity, že som mimo...uf...naozaj dôverne známe, borila som sa s tým dlhó, dlho...ale dá sa z toho dostať..netvrdím, že úplne, ale dá sa fungovať. Kombináciou týchto faktorov: trpezlivosť, dychové cvičenia, jóga, AD, v nevyhnutnej miere benzáky, psychoterapia, masáže, fórum a odhodlanie nevzdať sa ani napriek neúspechom a hlavne nerozvíjať negatívne myšlienky - nedať im priestor.
POkúsim sa sem viacej chodiť,tak ak sa chcete spýtať dačo, kľudne.
Cawte vsetci,
Dlhsi cas som sem nepisal, ale cital som Vase pribehy, rady a zazitky.
Mne sa stav podla mna uz dost zlepsil :D, i ked niekedy mi je skutocne tazko.Chodim von dost casto, a uz nie stale na tie iste miesta.S kamosom vybehnem do mesta, do baru {sice sa niekedy citim zle ale vybehnem}.I ked ide stale niekdo so mnou, myslim ze za chvilku uz by som to mohol zvladnut aj sam, ale este dost casto sa my stava, ze som zmateny a ze veci idu okolo mna a citim sa tak nerealne.Dost casto ma trapi to ze ma nechala priatelka po 4 rokoch v takomto stave a este my aj pisala ze som chudacik atd,,,Trapi ma to a na druhu stranu my to dodava silu :D.Tabletky na zaludok som uz vysadil a citim ze je to uz OK.Najhorsie my je ked sa stmieva.Mate niekdo podobny problem?Vtedy sa mi dost toci hlava a citim sa malatne.Myslite ze sa mi uz stav zlepsuje???Zaujima ma Vas nazor.
Dakujem a nezabudajte ze nad touto chorobou sa da vyhrat a my vyhrame.
interia-www.servier.sk
nemohol by mi niekto napísať výklad k článku hore (Depresia)? súrne to potrebujem, prosím
Metros--- aj aj to mám v jednej nohe a tiež v lavej,je to tiež brnenie,alebo skôr ako nejaký hrmot ,tak by som to nazvala,a mávam to každý den , a niekedy ani kôli tomu nemôžem zaspat,tak mi to tam hrmoce.A najhoršie je to v klude,lebo vtedy to tam čítim najviac,ked nohou nehýbem.Nič mi na to nezaberá,žiadny liek. Neviem sama čo to je,len je to nepríjemné,ved sám to poznáš a ty ako spávaš,nebudíš sa na to?
to kamea: mávam to tak pár dní, niekedy tri-štyri a nie celý deň, niekedy mám týždeň pokoj, ale odkedy beriem AD a Rudotel, akoby som bol pokojnejší, v lepšej, pozitívnejšej nálade. nechcem to zakríknuť, ale možno mi to pomáha - aspoň psychicky. Ešte ma čaká neurologické vyšetrenie, lebo s tým minulým som nebol úplne spokojný. Ja to tŕpnutie mávam väčšinou na ľavej nohe, skôr brnenie ako tŕpnutie. Ako sa to prejavuje u Teba? Kedy je to najhoršie?
Pre: ivana4837
Máš úplnú pravdu, nie každý človek je stavaný na rovnakú záťaž; kým niekto môže drieť 6 dní v týždni denne 18 hodín, iného položí 6 hodinová robota počas piatich dní; každý sa s tým vyrovnáva po svojom, niekomu pomôže spánok, inému zábava, priatelia, alkohol??, príroda, šport, ale sú/sme takí, ktorým proste toto všetko nepomáha, lebo na to už nemáme síl, cítime sa zle fyzicky aj psychicky a veľakrát už ja sám neviem, či mi je fyzicky zle z toho, že mám nervy v kýbli, alebo či zo zlého fyzična mi je zle aj psychicky. Neviem, je to začarovaný kruh a dosť si myslím, že je to dané genetikou, ako mi aj samotná lekárka - psychiatrička povedala, niekto to má proste dané geneticky. Nie je predsa výnimkou, ak niekto celý život musí byť AD, lebo sa mu inak nevytvorí chemická rovnováha v mozgu. Alebo sa mýlim?? Ďakujem Ivana, Tvoj príspevok sa veľmi dobre čítal.
Ja nehovorím že mi Celiakia neprináša PP. Spôsobuje mi to opresy na hrudníku pri srdci je to asi niečo také ako keď sa proti tebe rúti kamión a ty sa bojíš o život, zrazu zabrzdí a ty si z toho vonku. Keďže mne to tenké črevo stále dráždi na srdce tak presne ten strach čo mš pri kamione mne trvá dlho a strach sa prehlbuje. Žiadna psycho proste to je normálny reflex na daný podnet. To že mi šlahnú diazepam tak sa to ukludní, keďže moje telo a psychika sa prestane báť tým pádom je to v poho a samozrejme uvolnia sa aj tlaky a potom strach odíde.
Ja len proste píšem to, že naše zdravodníctvo môže isť kade lahšie s daným prístupom a nevyšetrovaním daných príčin a všetko hádzať na stres ktorý má každý jeden človek či už na SR alebo na celom svete.
Už dva dni držím bezlepkovú a som úplne v poho žiadne tlaky žiadny strach. V utorok idem na testy tam by sa mala potvrdiť. KUA v tomto štáte si každý musí robiť lekára sám sebe.
Toď vše.