Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
Tak tu som :)
MIMKA u mňa sa PP prejavovala presne tak ako to popísala Zsofa...ale presne :)pričom tieto stavy som mala každý deň od rána do večera, budila som sa s nimi aj zaspávala...okrem toho som mala stále derealizáciu, to je ten stav, na ktorý sa pýta Jojko, že sa mu zdá, akoby sa mu to snívalo a bol úplne mimo. To patrí k tomu. Je to peklo, fakt čisté peklo tieto stavy.
Ak sa pýtate na recept, akým som sa z toho ako tak dostala (lebo si myslím, že je to na celý život, len to má lepšie a horšie fázy), tak ten vám nepoviem ani ja, ani nikto iný. Ja som skúšala všetko - homeopatiká, šarlatánov, kineziológiu, skupinovú aj individuálnu terapiu, masáže, uvoľňovacie cvičenia, dýchania, jógu, študovala som si literatúru a chodila vyplakávať sem na fórum (keď si pozriete príspevky cca rok a pol dozadu, tak tam nájdete podobné veci ako píšete vy, ktorí sa s tým moríte práve teraz). čiže treba skúšať. A čítať knihy od Praška - veľmi dobré a veľmi mi pomohli. A hlavne si uvedomovať, že všetko je to len v našej hlave a že to potrvá dlho, kým ju preprogramujeme. Ja som napríklad cvičila 3x denne jogu, to si myslím, že mi dosť pomáhalo, lebo akonáhle som prestala na dva-tri dni, tak už som to na druhý ďeň cítila, že sa mi zhoršilo...
a zas..blbne mi asi klavesnica
No len tolko som tym chcel powedat ze my troska vadi ze ma nevolaju von atd,,ale zas newem ci by som snimi isiel, lebo su dost detsky a zaujimaju ich len drogy a kde a co a od koho..bla bla,,
Stratil som dost kamosov a chcem sa opytat ci aj vy ?
Niekedy mi je aj tak, ze sa mi zda ze sa mi to len sniwa a je to velmi zly pocit.Stava sa to aj vam, alebo ako to prekonat??
Dakujem za odpowede,,
OMYLOM SOM TO ODOSLAL SKOR AKO SOM PLANOWAL :D...
Tatianka mas pravdu!!!
No dnes som mal takz zmiesany den.Rano my bolo dost divno, bol som u stryka s otcom atd..Potom som bol doma poobede a okolo 3 som siel vybavit jednych podnajomnikov.Lebo mam byt, a dawam ho do podnajmu,od kedy som sa rozisiel s priatelkou.Nemal som ziadnu naladu atd,,a tak ma mama vytiahla ze nech pekne idem a bolo docela fajn a dokonca som siel bez problemov aj v autobuse.Len niekedy mam taky pocit ako keby sa ma nic netykalo a vsetko mam na salame az ma to desi a som stoho potom dost smutny.Robim pokroky a to strasne i ked to ide strasne strasne pomaly ale viem co pisali vsetci ze to chce trpezlivost.Najhorsie mi je ked som doma sam a newem co mam robit.Porad cosi :D ak sa da.Som zamestnany a som cca 3 mesiace na PN.Mam troska obavy co si myslia o mne ludia na okoli.Hlavne moji kamarati s detstva a s puberty.Oni nemaju ziadne starosti a stale zili a ziju u rodicov a nebol som snimi v kontakte dlho.
Dnes sa cítim zle! Ja už bojujem s touto chorobou asi 6 rokov a vždy sa mi to vráti!
Ahoj mimka
Ja sa liecim na PP rok.Si len na zaciatku liecby,takze trpezlivost.PP sa u mna objavovala tak,ze mi bolo na odpadnutie,cela som sa triasla, busilo mi strasne srdce,triasli sa mi nohy, a hlavne som si hned vzdy myslela,ze uz zomriem. Kedze si este na zaciatku,tak musis byt trpezliva,kym ti lieky zaberu.To chvilu trva.A inak tie stavy sa mi sem-tam objavia aj teraz,len uz asi nie az tak intenzivne.
tatiana mozem sa ta spytat,ako sa u teba prejavovala pp?ja som dva tyzdne na liekoch a je mi na...ako si bola s liekmi na zaciatku na tom ty
tatiana mozem sa ta spytat,ako sa u teba prejavovala pp?ja som dva tyzdne na liekoch a je mi na...ako si bola s liekmi na zaciatku na tom ty
tak tak...
Jojko ja myslím, že ak si o tom budeme písať tu na fóre, tak to môže byť hodnotné aj pre iných, čo myslíš?