Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

rena23

Alebo Ti skratka prekaza, ze tu nie si jediny vsevedko...
Myslela som, kedze patrime k tym stastnejsim (vyliecenym), ze sme tu na to, aby sme inym pomohli a nie na to,aby sme si dokazovali, kto je mudrejsi. Neviem, ci si si vsimla, narozdiel od Teba, som nikdy nezhadzovala Tvoje nazory. Aj ked ja mam s KBT velmi zlu skusenost, nikdy som o tom nepisala, pretoze niekomu mozno moze pomoct (aj ked neriesi pricinu), Ty si dynamicku zhodila uz niekolkokrat, aj ked ju vobec nepoznas. Nepisem sem ziadne teorie, ale to s cim mam vlastne skusenosti a co mozem odporucit aj inym, tak nechapem, co Ti na tom moze vadit. Jedine, ze tu nie si jedina najmudrejsia.

zuzanama

Ano, zrejme utocim, lebo tvoja poloha vsevedka mi dost lezie na nervy. Ale moje pocity voci tebe nie su pre tuto temu dolezite a pre moj zivot tiez nie. Tak prajem pekny vecer vsetkym.

rena23

Zuzanama, nereagujem na zaklade euforie z vyliecenia, ale na zaklade toho, ze mam precitane kvantum literatury ako o psychickych ochoreniach, tak aj o vyzive (nikdy som to tu nespominala, lebo nebolo preco, ale venujem sa vyzivovemu poradenstvu) a tiez na zaklade mnozstva ludi, ktori si niecim podobnym presli a tiez s tym maju skusenosti. Kedze o tom viem vela a tiez som v kontakte s mnozstvom ludi, ktori sa venuju alternativam, vyzivovemu poradenstvu a holistickej liecbe, tiez som sa najskor pokusala liecit tymto sposobom - detoxikacia, zmena stravovania, vyzivove doplnky, bylinky, klasicka aj kraniosakralna masaz a vela inych veci, ale bolo mi stale horsie. Potom som zacala s AD, tiez nic... a potom som zacala s terapiou a zeby zazrak???

Nemozem si pomoct, vsimla som si, ze v poslednej dobe utocis na cokolvek, co napisem. Mam na to svoj nazor, ale nekomentujem. Respektujem, ze kazdy ma pravo na svoj nazor...

Zuzanama

Rena, terapia je fajn, mozno aj ta tebou oblubena dynamicka, hoci ja preferujem KBT. Zrejme este nenastal ten spravny cas a ty pod vplyvom AD, alebo nejakej zahadnej euforie z kvazi vyliecenia, reagujes na prispevky na moj vkus dost radikalne. Aj ja, aj RNG piseme, ze pricinou psychickych problemov moze byt aj zamorenie organizmu. Ja sice potravinove doplnky nepredavam, ale plne s RNG v casti , kde hovori:
...pripadne zlepsit traviaci proces, aby si polotovary na ne telo vedelo vytazit samo z potravy. Neadresuje sa nijak odmorovanie tela od neurotoxinov, najma tazkych kovov, menovite ortute, ktorej mame mnohi v tele pre nedostatocny odmorovaci proces privela z nasich plomb a jediel, tiez rozne chemikalie, vcitane liekov, chemickych , patentovanych=neprirodzenych, ktorych sa telo nevie zbavit,

pripadne aj rozne mikrobami a parazitmi vytvarane neurotoxiny, ktore sa vseobecne adresuju uplne minimalne, hoci parazitov a mikrobov v ludskom, tele je hromady, aj takych ktore nikto z lekarov neberie do uvahy.

rena23

RNG, mozno si necital poriadne, ale o liekoch sa tu az tak vela nepise. Vyzivove doplnky sice mozu podporit liecbu, ale to je asi tak 5%, takze nic. Tu sa pise o psychickych chorobach, takze v prvom rade treba liecit dusu a na tu vyzivove doplnky zatial nevynasli. Jedine, co naozaj pomaha, ako sem pisalo uz mnozstvo ludi, je terapia a tu zatial nikto do tabletiek nenatesnal. :-)

RNG

Nejak je to tu mrtve, kazdy sa bavi o chemikaliach/liekoch, nikto nema zrejmy uspech, dlhodobo s nicim a nikto poriadne neadresuje priciny nervovych problemov, co su hlavne nedostatky urcitych latok v tele,, menovite neurotransmiterov rozneho druhu, pripadne zamorenie tela roznymi neurotoxinmi, ktore tak isto vedu k roznym nervovym problemom.
Pricom mnohe nedostatky sa daju doplnit doplnkami specificky na pomoc tvorenia alebo menenie hladin neurotransmiterov, pripadne zlepsit traviaci proces, aby si polotovary na ne telo vedelo vytazit samo z potravy. Neadresuje sa nijak odmorovanie tela od neurotoxinov, najma tazkych kovov, menovite ortute, ktorej mame mnohi v tele pre nedostatocny odmorovaci proces privela z nasich plomb a jediel, tiez rozne chemikalie, vcitane liekov, chemickych , patentovanych=neprirodzenych, ktorych sa telo nevie zbavit,
pripadne aj rozne mikrobami a parazitmi vytvarane neurotoxiny, ktore sa vseobecne adresuju uplne minimalne, hoci parazitov a mikrobov v ludskom, tele je hromady, aj takych ktore nikto z lekarov neberie do uvahy.
Aspon v teme depresia bola kedysi aktivita, kde viaceri skusali vselijake prostriedky a mali uspechy, vid ellesar, navy a ini a dnes je to vsetko uz hlboko zahrabane je co tu citam je len nikam nespiace rozpravanie a popisy situacie jednotlivcov, co prakticky nikam nedosli, vobec nehovoriac o vyzdraveni, len o pripadnych variaciach nervoveho stavu.

RNG

Nejak je to tu mrtve, kazdy sa bavi o chemikaliach/liekoch, nikto nema zrejmy uspech, dlhodobo s nicim a nikto poriadne neadresuje priciny nervovych problemov, co su nedostatky urcitych latok v tele,, menovite neurotransmiterov rozneho druhu, pripadne zamorenie tela roznymi neurotoxinmi,, ktore tak isto vedu k roznym nervovym problemom.
Pricom mnohe nedostatky sa daju doplnit,, pripadne zlepsit traviaci proces, aby si polotovary jna ne telo vedelo vyt

rena23

Zufaly, lieky bez terapie nezvyknu pomoct. Mne sa zacal stav vyrazne zlepsovat az po prvych sedeniach, a to som uz AD brala. Benzodiazepinom (Xanax, Lexaurin... ) sa treba, podla moznosti, vyhnut, su navykove a problem neriesia.