Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia a panicka porucha

Súvisiaci obsah

Maja.

Antibiotiká chinolóny Nikdy ich nekonbinujte s antidepresivami a benzodiazepinmi !!!!!! Fluorochinolóny sú pravdepodobne najhoršíe .K dispozícii je veľké množstvo neoficiálnych dôkazov naznačujúcich, že táto kombinácia výrazne zvyšuje riziko poškodenia periférnych nervov vedie k intenzívnej bolesťi, alebo znecitliveniu, ktoré môžu byť často trvalé.Stale je treba upozornit lekara ze beriete antidepresiva alebo benzodiazepiny. Moze vam predpisat ine menej toxicke antibiotikum.

Maja.

Ahojte. Prosim Vas neberte benzodiazepiny!!!! Je to velke svinstvo. Potom po dlhodobom pouzivani Vas caka peklo na zemi. Nie viac ako 4 tyzdne. Ja som to brala 1 rok a dalsi rok som postupne vysadzovala . Mala som az bizardne neziaduce ucinky, a niektore pretrvavaju stale. Brala som frontin na spanie a po roku uzivania som skoro zblbla.Nebol lekar ,ktory by mi vedel pomoct. Nemaju skusenosti s vysadzovanim toho svinstva .

zuzanama

Rena, asi som zle citala, ale nemyslim si, ze on tvrdi, ze vsetko vyriesia vyzivove doplnky. Mne sa paci, ze chce, rovnako ako ja, patrat aj po inych pricinach tychto stavov, napr. vyziva a nedostatok mineralov v tele. Tiez ma zaujala aj otazka parazitov, to som trochu citala vcera na nete, no poviem ti, velmi zaujimave v suvislosti s depresiami. Aby nedoslo k nedorozumieniu, napisem, ako vidim postup pri lieceni paniky a uzkosti ja, z vlastenej skusenosti. Na zaciatku, ked je clovek vo faze panickych atakov ( a nema ani potuchy, co mu vlastne je a paniku si strachom este viac zhorsuje) - navsteva odbornika, na zaciatok benzodiazep. na ukludnenie, AD na paniku a psychoterapiu na pochopenie celeho problemu. ked zaberu Ad, benzaky bezpodmienecne vysadit, uzivat len niekolko tyzdnov, ja som ich brala asi 6-7 t. Po case, ked ma clovek psychoterapiu zvladnutu, vie co a ako ( ak si okrem terapie aj nieco o danej problematike z literatury a netu nastudoval ), moze pomaly zacat vysadzovat AD. Lenze po vysadeni AD sa mozu stavy vratit. Tu by mali nastupit spominane vyzivove doplnky a ak chce clovek ostat zdravy, chce to zmenu celeho zivotneho stylu, zmena myslenia aj zivotospravy.

zuzanama

Rena, pouvažuj o KBT. Tvoje útoky na ludi tu na fóre sa mi nepáčia, chcela by som ti pomoct. Ak už si odhalila pričinu svojich úzkostných stavov, či atakov v potlačených emociách, to ešte neznamená, že teraz budeš svoje emócie púšťať na ľudí hlava-nehlava. Prospela by ti zmena zmyšľania. Ak ti KBT nepomohla v začiatkoch tvojej choroby, neznamená to, že ti nepomôže teraz, keď si už oveľa ďalej. Ja som nikdy nezhadzovala tú tvoju dynamickú terapiu, len som vždy vedela, ktoré veci z minulosti mi zapríčinili problémy a emócie som nikdy nepotláčala, mne prospela KBT, lebo ma naučila ako myslieť, aby som sa citila dobre. Na začiatok odporučam www.martinus.sk
Uplný súhlas s dexterom, to čo píše mi ide priam z duše, nie len tu, čítala som váš dialóg v inej téme. Presne to, čo píše o príčinách úzkostných a depresívnych stavov o užívaní AD, so všetkým súhlasím, podotýkam, mám aj odskúšané. :-) Škoda, že sa mi nechce tak podrobne a polopatisticky písať, ako to robí on, mňa už nebaví tri roky tu vypisovať dookola to isté, rada si preto niečo prečítam, ak viem poradím niekomu, kto sa mi zdá, že to potrebuje, rada povzbudím človeka, ak pochybuje, že sa z paniky a úzkosti dá vôbec dostať.
Rena vďaka za typ na ten Stressease, určite vyskúšam. :-)
Maj sa.

rena23

dexter, asi budes mat fakt problem s pozornostou, pretoze si nie len nepamatas, co som Ti pisala minule, ale poplietol si este aj to, co som napisala 31.10., co je len o par radkov nizsie! Ked uz chces tolko podryvat, citaj pozornejsie a gulas mat nebudes, nie som si vedoma, ze by si akekolvek moje tvrdenia, na akejkolvek teme, kam som prispela, odporovali. Ale este raz pre nechapavych: Uzkostmi, panickou poruchou a depresiami netrpim uz 8 mesiacov, vyliecila som s vdaka terapii a ciastocne AD. Kazdy s touto diagnozou (kedze si pisal, ze radis na zaklade vlastnych skusenosti, mal by si to vediet!!!) ma tendenciu k uzkostnemu a depresivnemu ladeniu (co je podstatny rozdiel od ataku!), bojujeme s tym aj po vylieceni a na to mi pomaha Stressease. Nikde som nepisala, ze ma tento pripravok z uzkosti vyliecil!!!
A kedze tieto "dialogy" s Tebou su absolutne nekonstruktivne, definitivne v nich koncim a je mi absolutne jedno, co napises, len by si si mal uvedomit, ze pisat ludom, ktori prezivaju panicke ataky nieco, co si si precital a zbytocne ich zneistovat a odradzat od liecby, nie je prave najlepsi sposob sebarealizacie!

rena23

dexter, precitaj si tuto temu niekolko mesiacov dozadu a gulas mat nebudes! Keby si cital pozorne, co som odpovedala uz konkretne Tebe, tak by si vedel, ze uzkosti mi nepresli vdaka Stressease, ale vdaka terapii (a ciastocne AD). Nemam chut Ti to vysvetlovat, ludia s ktorymi si tu piseme pravidelne, o tom ako sa liecime, v tom maju jasno, kedze vedeli, cim som si presla v minulosti. BTW - ked si taky odbornik, ako si sa prezentoval na predchadzajucej teme, mal by si vediet, ze antidepresiva a benzodiazepiny su uplne odlisne typy liekov s odlisnymi ucinkami!

dexter

rena23,
nahodou som zabludil do tejto temy a co nevidim... neviem co mam dodat... pozeram, ze trosku opacne nazory ako v temy, kde sme sa natahovali o AD/prirodnej liecbe.
na inom mieste, v inej teme vidm, ze priznavas, ze odkedy uzivas stressease - asi tyzden (prispevok z 31.10.2010), tak uz nemavas uzkosti. a co teda tie AD? tie ti nepomohli.

ked si toto dam dokopy, tak mam z tych tvojich nazorov v hlave gulas... ani ryba ani rak...

rena23

Monza, neviem to posudit, asi je to individualne, ale mne ho odmietol dat psychiater, ked som si ho sama pytala (!!!), ze sa to mam snazit zvladnut bez neho, lebo je to strasne svinstvo a podarilo sa. Neskor som si o benzodiazepinoch dost precitala a som mu vdacna, ze mi ho nedal. Intenzivna debata tu o tom bola tusim v auguste, skus si to pohladat.

ewicka

Je tu niekto kto ma skusenost s Mirzatenom a citalec. A neurol je taky navykovi? Da sa panickej poruchy zbavit alebo aspon zmiernit?