Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Cysta na vajecniku

Príspevok v téme: Cysta na vajecniku
ciluska

Ahojte, ma niekto skusenosti s cystami?
Bola som prijata na chirurgiu podozrenie na slepe crevo. Pre istotu ma poslali na gyndu. Lekar oznamil ze mam cystu na pravom vajecniku velkost 40 mm odporucil aby na dalsi den prelozili na gyndu. Nestalo sa tak lebo som v noci zvracala. Pri kontrole o 2 dni mi iny lekar zistil zvacsenie cysty no povedal ze nemusim byt prijata na gyn. oddelenie. Co si o tom myslite?

Súvisiaci obsah

larka

baby, aj ja mam cystu, zajtra idem na gynekologiu, co mi budu robit? Nikdy som tam nebola a mam z toho riadne stresy:(

Ako treba zmenit zivotospravu?

ja:)

ciluska: ja som mala cystu tiez vacsiu a gynekologicka mi predpisala tabletky vdaka ktorym sa cysta rozpustila ak by sa nerozpustila musela by som ist na operaciu teda skor na taky maly zakrok, takze by som ti radila ist na gyndu a nech ti predpise lieky alebo co podla uvazenia lekara hlavne nesed doma nieco s tym musis robit..cysta ti moze prasknut..takze s tym urcite chod drz sa

RNG

Podstata je aby jod vytvoril suchy flak na kozi, ktory sa postupne cez kozu pomaly vstrebava bez toho, ze by sa otrel do siat.
Ak je vstrebanie rychlejsie, nez 24 hodin, telo indikuje, ze ten jod potrebovalo.
Mne napriklad raz tyzdenne 10 kvapiek pod pazuchu zmizne za 5 hodin, tj telo ten jod potrebuje.

farmaceutka

Urcite sa to namiesat da, to nie je problem. Skusala som len tak natriet ten jodglycerin na kozu na bruchu, ci sa zotrie a nezdalo sa mi, ze by farbil. Ale nie je problem urobit alkoholovy roztok.

RNG

farmaceutka, nemohla by si namiesat jodovu tinkturu s alkoholo vodnym roztokom.?
Glycerin sa totiz neodpari a ked si clovek da na seba saty, tak sa to zotrie do siat, takze je to na nic co sa tyka transdermalneho dodavania jodu do tela.

RNG

Inac ked lekarne vyrabaju z cisteho jodu roztok, tak by tak isto mohli namiesat povodnu jodovu tinkturu, ktora obsahuje 40 % alkoholu(vodka)2% jodu a 2.5% KJ(jodid draselny).
Ja sa stavim, ze veterinari maju taky roztok alebo aj silnejsie(7%) este stale k dispozicii.

RNG

dida, ja som mal ten spominany Super Strength Multi enzyme v predajniach.A vciacero inych.
Zialbohu po 4.5 rokoch strat a problemov(osobne, schvalovanie na Slovensku, nedostatocny zaujem ludi) a mojho nedostatku casu som sa toho musel vzdat.
Mnohe z vyrobkov, co som tam mal mozes dostat cez internet priamo od roznych maloobchodnych sieti, ako napr www.puritanspride.com
Ten produkt Pancreatine naozaj obsahuje ekvivalent 1400 mg pankreatinu v koncentrovanej(6:1) forme v jednej tablete.
Ked chces, mozes zavolat do mojej Luceneckej predajni(udajne je este otvorena???) ci nahodou este nieco nemaju.
Ale na internete najdes aj plno inych kvalitnych vyrobkov roznych inych spolocnosti, hlavne v USA, kde sa enzymaticke doplnky uz dlhsie pouzivaju, hlavne starsi ludia s traviacimi problemami(a vacsina cea 60 rokov ich ma)ich pouzivaju s kazdym vacsim jedlom. Niektori aj na cistenie tela, ale to je skor zriedkave.
Jodovu tinkturu(v alkohole) som odporucal pre bohaty obsah jodu, nizku cenu a pre to, ze po naneseni na kozu sa alkohol a voda odparia a nechaju suchy jodovy flak, ktory postupne zmizne.
Povidone jodu je ovela drahsi, nevyschne celkom a zamaze pradlo.Tak isto jod v glycerine.Glycerin je sice typ alkoholu, ale sa neodpari z koze.

dida 5

RNG - pozerala som tie enzymy - len som sa chcela uistit ci si myslel az 1400mg a nie 140mg. To by som totiz musela vziat asi 6-8 tabliet, co mi pride fakt moc.
- toto je napr. ten multi enzym od NBTY co si spominal:

Nutritional Facts
Serving Size 2 tablets
Amount Per Serving

Betaine Hydrochloride 400.0 mg

Amylase 200.0 mg

Protease 200.0 mg

Bromelain 100.0 mg

Pancreatin 100.0 mg

Papain 100.0 mg

Pepsin 100.0 mg

Ox Bile 60.0 mg

Lipase 50.0 mg

Cellulase 20.0 mg

= nevies ci sa da zohnat aj niekde na Slovensku? nemas ho v ponuke???

+ este k tomu Jodisolu - ak sa mi nepodari zohnat cistu tinkturu, stacilo by, ak by som Jodisol pouzivala 4x tyzdenne?