Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Cysta na vajecniku

Príspevok v téme: Cysta na vajecniku
ciluska

Ahojte, ma niekto skusenosti s cystami?
Bola som prijata na chirurgiu podozrenie na slepe crevo. Pre istotu ma poslali na gyndu. Lekar oznamil ze mam cystu na pravom vajecniku velkost 40 mm odporucil aby na dalsi den prelozili na gyndu. Nestalo sa tak lebo som v noci zvracala. Pri kontrole o 2 dni mi iny lekar zistil zvacsenie cysty no povedal ze nemusim byt prijata na gyn. oddelenie. Co si o tom myslite?

Súvisiaci obsah

janazuzina

nedavajte sa rezat, skuste to s antioxidantami, mam skvelu firmu s uzasnymi produktami, ktore supod dohladom 150 vedcov z oblasti mediciny, botaniky, farmacie....

RNG

cita vobec niekto co pisem, alebo sa zbytocne zdrzujem a vsetci sa chcete nechat rezat a pichat?!?
Ziadne diagnozovanie este neodstranilo cysty a ked je telo zamorene aj po operacnom odstraneni cysty vytvori znova dalsie. Takze riesenie je cistenie tela a nie rezanie.

izis

ahojte.mne tiez pred rokom nieco nasli cystu.malicku,tak ze som tomu nedavala prilis pozornost.no cysta nedalej pretrvava.tiez som mala bolesti no nie dlhodobo.pred nedavnom som dobrala injekcie, no cysta nepraskla.gynekologicka ma chcela poslat na operaciu,ale dala tomu este cas do maja.potom mam prist na kontrolu.odporucila mi hlevne vit.B.ale chcela by som vas poprosit o radu,cim by som sa mohla este sama liecit.drzim vsetkym palce,aby sme boly vsetky zdrave

alina30

ahojte, aj mne povedal doktor ze mam cystu na vajecniku, ale neviem o aky druh sa jedna, velkost asi3x4, a hned ma poslal na operaciu.Z vasich prispevkov som vycitala ze treba skusit to najprv preliecit. Pijem caj alchemilka, rebricek, vit E,B,C+ INDONAL. O mesiac pojdem na vysetrenie . Napisem ako som dopadla.

eunomia

ahojte, mne tiez pred vyse rokom nasli cystu. Hocikedy na ulici ma prehlo v pase, nieco ma pichalo v pravom boku. Bola to dost ostra bolest, ale netrvala dlho. Nakoniec mi to nedalo a isla som ku doktorovi. Ked vylucili slepe crevo, poslali ma ku gynekologicke, tak mi na sone zistila ze to je cista. Myslim ze rozmery mala 3x4 cm a povedala mi ze mam pockat do menstruacie, ze vacsinou niektore cysty zmiznu. Samozrejme, ze som mala ine starosti ako behat po doktoroch (dost dlho sa pri nej caka a je to dost od ruky), no a potom som isla na leto do zahranieci. Ked som sa vratila, tak som isla na kontrolu. Cystu som uz nemala, ale mala som nejaku tekutinu. Momentalne vzdy v strede cyklu ma picha v boku ako predtym, ked som mala tu cystu. No moze to byt aj nieco ine, napr ovulaciu. Teda aspon myslim. Ucim sa teraz na statnice a normalne sa obavam ist ku gynekologicke. Keby mi hocico negativne povedala, tak som v haji. Potrebujem mat teraz psychicku pohodu. Dufam, ze ked tam pojdem o par mesiacom, tak vsetko bude ok. Inak, problemy s vracanim som nemala, len to pichanie v boku a bolesti v podbrusku, ale to je asi dost individualne. Drzim vsetkym babam palce nech sme zdrave a ked nie, tak nech skoro budeme.

kamoska

bobika1 - nevedela by si to nascanovať a poslať mailom? teraz už ten Nový čas asi nekúpim ;-)a mám cystu už dva roky a zatiaľ sa bojím to riešiť operáciou, brala som 6 mesiacov indonal, ale ešte som nebola na vyšetrení, či cysta "vytrvala" alebo "odišla" :-)

janka

Macilaci - no, teraz už s tým nič nespravíš. Myómi sú hormonálne závislé a pri tehotenstve v dôsledku hormonálnych zmien začínajú rásť. Myóm ti môže narásť aj na 7 - 8 cm. Preto sa zvyknú pred tehotenstvom vyberať. Ale je veľa žien, ktorým sa to zistí až počas tehotenstva. Môže byť aj to, že potratíš, alebo predčasne porodíš. Ale môže byť aj všetko OK. Dávaj si na seba pozor...nebudeš mať rizikové tehotenstvo?