Ahojte, ma niekto skusenosti s cystami?
Bola som prijata na chirurgiu podozrenie na slepe crevo. Pre istotu ma poslali na gyndu. Lekar oznamil ze mam cystu na pravom vajecniku velkost 40 mm odporucil aby na dalsi den prelozili na gyndu. Nestalo sa tak lebo som v noci zvracala. Pri kontrole o 2 dni mi iny lekar zistil zvacsenie cysty no povedal ze nemusim byt prijata na gyn. oddelenie. Co si o tom myslite?
Cysta na vajecniku
domicika...
ja ti teda drzim palce, aby ti to prasklo, ale tak, aby si to mala bezbolestne, lebo niekomu ked praskne, tak preziva velke bolesti...
inac ja som uz po operacii, dnes som dosla z nemocnice...no co ti poviem, zazitok..bala som sa toho jak cert kriza, a vies co, piati lekari ma vysetrili, kazdy povedal, ze ano, cysta tam je a velka...no a lekarka, ktora ma operovala mi povedala, ze ona tam ziadnu cystu nenasla, ze mohla prasknut odvtedy, co som bola na posl. vysetreni, lebo ze mala som tam len nejaku tekutinu...takze ma operovat ani nemuseli vlastne, no ale keby som to bola dopredu vedela...ale uz je to jedno, mam vsetko v poriadku, je to uz zamnou, tak uz kaslem na to..
inac ja som mala vsetko bezbolestnee, myslim tym to, ze ani som necitila ziadne krce ani nic pod. ked som mala tu cystu a ani vtedy, ked mi praskla...dufam bude to tak aj u teba a nebudes musiet ist na tu operaciu..tak sa držkaj!
nikol84
no tak on mi nepovedal akeho druhu je len mi povedal ked mi praske tak dobre a ked nepraske alebo budem tam mat nejake bolesti tak pojdem na operaciu....no tak dufam ze mi to zmyzne...no ale ty mas 24 ale ja mam 15 a ani moji rodicia a ani surodenci nik nemal a ani stari rodicia len mne sa to objavilo...tak ked som mala mendzes tak mi to neprasklo a lekar mi povedal ze este chvilu pockame a ked mi to nepraskne pocas mendzesu ktori budem mat tak idem na operaciu....drz mi palce bojim sa toho :((( len sa modlim aby mi to prasklo...
jaLENja
no on mi povedal ze mi ju operacne vyberu ak mi nepraske....a mi nepovedali ci jakeho druhu je....jasne ze sa setrin nechodim z holim bruskon a ani krizami pretoze uz cem to mat za sebou....ani si nesadam na beton hoci sa uz moze....dakujem za povzbudenie...
Inac pecen nie je jediny zdroj enzymov, su to aj slinne zlazy, zaludok samotny,pankreas, crevne steny a aj inde v tele.
Posilnit sa vyroba v tele da doplnkom jodu a daju sa brat aj rozne rastinne , zivocisne a fungalne enzymi ako potravinovy doplnok.
Spomenul som to mnohokrat v temach na nepotrebne utvary v tele, ci uz cysty, lebo myomy, tumory, hrcky, polypy a dokonca aj rakoviny. Vyhladavac uz chodi, pozrite sa na to
nikol bezni lekari vedia hlavne o chorobach, normalna funkcia zdraveho tela a traviace enzymi je pole,ktore poznaju velmi slabo , ak vobec.
Sanca, ze narazis na takeho, co sa vyzna v enzymoch je miziva.
Ja mam tie informacie z tej hrstky lekarov z celeho sveta,ktori sa na toto specializuju.Nieco mozes najst na strankach prvej institucie co sa tym zaobera ako je Loomis Institute of Enzymes a Institute of Enzymes v meste Madison, stat Wisconsin, USA.
Na viacerych vysokych skolach uz maju pri oddeleniach mikrobiologie aj skupiny na enzymi.
RNG-tak to som nevedela...myslis, ze by som sa na to mala spytat lekara, ci by som mohla nejake take enzymi brat na posilnenie funkcie pecene?..ta laparoskopia ma uz caka o 3dni, dost sa toho bojim...hlavne od toho, ze co mi zistia a co bude potom...
nikol 84, z krvi sa zistuje len zvysenie pecenovych enzymov(tj zapal a poskodenie pecene) nie jej normalna funkcia. Aj pri celkom zdravej peceni nemusis mat dostatok enzymov v tele a vtedy sa odpad, ktory pecen neodfiltruje casto ulozi do cyst, alebo inych utvarov v tele.
DOMICIKA-tak to fakt prekvapive u teba, aj mne povedali, ze som na to moc mlada este a ja mam 24(a este som ani nerodila, ani potrat som nemala) tak ked ty mas 15...a mas to vodove? nepovedali ti?..existuje viac druhov, aj take, ktore su uplne neskodne, sami sa objavia, a sami aj zmiznu, o tom ani nemusis vediet...a dokonca moze to byt tak, ze ti zmizne teraz a o mesiaci zas sa ti objavi...to aj vtedy, ak ti to odstrania laparoskopicky..a kde mas tu cystu? aj ty na vajecniku?..
ahojte, nehnevajte sa, reagujem len teraz...
FARMACEUTKA-mne ani nenavrhli injekciu, asi to bude kvoli velkosti
RNG-ja som mala pecenove testy v poriadku, tak asi ani tam nebude problem
no a vcera som bola este na indukacnom vysetreni - a tam mi dalsi lekar, ktory ma vysetril povedal, ze podla neho to ani nemusi byt cysta (umna sa to neda presne urcit, neda sa presne povedat ani to, ci to je na pravom alebo na lavom vajecniku), mozno mam tam zrasty a ze moze to byt aj rakovina vajecnika, lebo je tam taky podozrivy flak...tak dost ma s tymto schladil...a uz mam termin, v utorok idem na zakrok-laparoskopiu, ze musia sa na to lepsie pozriet a ze potom sa uvidi, ze co dalej, podla toho, co tam najdu...
DRAGONFLY-tak ti drzim palceky, nech aspon u teba to dobre dopadne, aj bez toho zakroku...bohuzial, ja ti este neviem poradit, doteraz som nemala s tym ziadne problemy, len teraz som sa zacala o to zaujimat, kedze tyka sa to aj mna, tak citam o tom kde sa len da...ale podla mna zistit ci to zmizlo moze len lekar pomocou sono, resp.ultrazvuku...a ty mavas aj nejake bolesti?..pocitujes to nejak?
domicika: neboj, hlavne sa na všetko pýtaj. Ak ti cysta nepraskne, asi ti ju operačne vyberú a pošlú vzorky na rozbor. Hlavne sa drž v teple, pi ženský čaj a nechoď s odhaleným bruškom a krížami.