Otázky na RNG

RNG

Kikimorisko, Prof Turianivcs sa drzi povodnycy zastaralych odporucenych dennycy davok jodu. Ja sa drzim rad lekarov, co s jodom pracuju od 80 rokov minuleho storocia a ti odporucaju podstatne vyssie davky. To iste plati aj napr na Japoncov, co maju denne davky z morskycy plodin, najma kelpu az 80 nasobne vyssie, nez povodne zastarale odporucene davky, ktorych sa tak zatate medicka komunita dosial drzi.
Ja beriem transdermalne uz dlhe roky v priemere asi 3 mg jodu denne a nemam problemy so stitnou zlazou, co som mal predtym. Samozrejme beriem aj selen, lebo samotny jod moze byt pre niekoho skodlivy vo vyssich davkach.

RNG

Redbatica collostrum aj vitamin D-3 podporuju ukludnovanie, tj aj spanok, hoci sami o sebe neuspavaju.
Samozrejme tukorozpustne vitaminy sa lepsie absorbuju s tukmi a krill olej je tuk.

kikimorisko27

dobry den p.RNG, po dlhsom case sa znova na vas obraciam ,aby ste mi poradili, bratanec ma zvysenu hladinu tvorenia protilatok stitnej zlazy, jeho mama tento problem konzultovala s p.Turjanicom, on doporucil organicky jod v tekvicom oleji......... a vyjadril sa, ze LUGOLOV ROZTOK moze byt skodlivy? a ze by to nemal brat. aky mate nazor na toto vyjadrenie?
dopredu dakujem za vasu odpoved

redka

Vdaka! Ja sa len preto pytam, lebo enzymy je dobre brat nalacno pre lepsi "cistiaci" ucinok a na kolostre bolo napisane tiez ze na prazdny zaludok... Pancreatin beriem aspon 3 x denne minimalne pol hodky pred jedlom, niekedy ked zabudnem tak po jedle... Mozem to kolostrum zobrat aj poobede? Dufam, ze mi to neovplyvni spanok... Tiez sa chystam zacat brat vyssie davky d3 10000 iu + mk7 100 mcg... To treba asi radsej ranobrat nie? Aby som mohla vecer zaspat.. A vraj s Dckom treba aj nejaky tuk - moze to byt krill oil?

RNG

Redbatica, imunoglobuliny su bielkovinne latky, co sa enzymami dost malo znicia , inac by enzymi nicili aj nase vlastne telom produkovane imunoglobuliny. Ale pre istotu mozes brat collostrum v inom case , ako enzymy, kedze collostrum na svoje stravenie nepotrebuje enzymy ani kyseliny.

redka

Chcem sa opytat... Rano nalacno beriem pancreatin od solgaru hodinu pred jedlom... Chcela by som zacat brat aj kolostrum od symbiotics - maju sa brat dve kapsule rano nalacno. Mozem to brat spolu? Neznicia mi tie enzymy nejak to kolostrum? Aj ked tie sa uvolnia az v creve kedze su entericky pokryte...

RNG

Perla, ovobne sa vyhybam farmaceutickym vyrobkom, a davam prednost prirodnym, ako je colostrum. Ktovie co sa pri tom vytazovani z krvi farmaciou tam robi.Naviac vsetky patentovane farmaceuticke vyrobky su ovela drahsie, ako prirodne.
Niekedy to nie je vidno, lebo skorumpovane zdravotnictvo to subvencuje(financne podporuje) z nasich danovych penazi, takze sa to vidi cenove lepsie.
Na udelenie patentu sa naviac vyrobca musi preukazat, ze nic take v prirode pred tym neexistovalo, tj jedna sa o umele, neprirodzene latky aj ked farmacia tvrdi, ze su prirodne.

RNG

Kajulka, monolaurin definitivne, ved sa nachadza aj v materskom mlieku.
A chaparal tiez je OK, hoci nepouzivam ho velmi casto, lebo "udajne zatazuje pecen", co nemusi byt vobec pravda, ale istota je gulomet.Ale asi to nuie je pravda, lebo inac by ho nasa FDA uz davnio zlikvidovala z trhu, o co sa raz pokusili ale pre nedostatok dokazov ho museli povolit predavat znova.
Ale viralne utoky zatazuju pecen ovela viac, takze ked ma dieta viralny utok, tak nevahaj a pouzi chaparal, monolaurin, chagu a podobne.

RNG

rita kyselinqa askorbova je OK, ale lepsie su askorbaty, to zaludok a najma creva znasaju lepsie a naviac su tio zdroje mineralov, askorbat sodny ti da sodik, askorbat draselny ti da draslik, askorbat vapanaty a horecnaty ti daju horcik a vapnik.
Ked zmiesas napr kalinat(KHCO3) s kyselinou askorbovou , tak mas askorbat draselny a draslika potrebujeme viac, nez ho dostanes bezne v potrave.
Estyer C je vlastne askorbat vapenaty, pat4entovane viazxany do vacsich molekul, takze sa v tele zdrzi vuse 5 krat tak dlho, ako kyselina askorbova alebo jednoduche askorbaty. Takze je ovela ucinnejsi na hladinu vitaminu C v krvi. Preto ho tu casto odporucam, hoci je drahsi ako kyselina askorbova.
Dnes je vsetok vitamin C ako doplnok chemicky vyrabany, vlastne biologicky, lebo sa tam pouzivaju enzymi na vyrobu, podobne ako sa vyraba z cukrov aj v rastlinach a tak isto, ako sa tvori z cukrov v tele vacsiny zvierat.
Jedine my, opice a vtakopysk si ho nevieme vyrobit, prasa je ho schopne vyrobit az 100 gramov denne, pes 20 gramov.
Ten tzv chemicky vyrobeny,,tj laboratorne ma presne take iste ucinky, ako ten co sa nachadza v rastlinach. Tj je bioidenticky.Najma ked ku nemu pridas bioflavonoidy, co zvysia jeho ucinnost.