prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Inac na tetaniu treba rozne mineraly, nielen Na(toho mame v potrave az privela), K(toho mame zase primalo) Ca, Mg, Zn, B, stroncium a ine stopove. To vsetko je potrebne aj na kosti a to v urcitych vzajomnych pomeroch. Ak niektory z nich chyba, su problemy v tele.Kosti su totiz nielen nosna konstrukcia tela, ale aj zasobaren mineralov, lebo kazdodenne neberieme z kazdeho spravne mnozstva a telo si ich z kosti doplni.
miroslaval, mlieko sa uvadza casto ako bohaty zdroj vapnika, co nie je celkom pravda. Su jedla, niektore zeleniny napr. ovela bohatsie na vapnik, nez mlieko. A mnoho ludi ma problemy s travenim mlieka, ci uz mliecneho cukru(laktoza) alebo mliecnych bielkovin(kazein)
Naviac mlieko z intenzivneho chovu krav je casto velmi malo kvalitne(krmne zmesky su velmi jednotvarne a krava potrebuje pestru paletu divych luk), plne pesticidov a antibiotik, dokonca hormonov, co pridavaju na zvysenie produkcie mlieka.
Mlieko zaroven zahlienuje a je zivinou pre pesne v tele. Takze dnes pre dospelych a starsich mlieko doporucujem velmi s mierou alebo vobec.
RNG, vcera ste mi radili mineraly, vitaminy na tetaniu, ak sa nemylim, Ca a D. Co mlieko, je to priatelne?
Calcium D -Glucarate sa pouziva 2x500 mg(cistenie pecene) az 2x1000 mg(rakovina pecene).
Sylimarin sa pouziva 400 mg denne az 1000 mg denne(protokol dr Berksona uvadza
900 mg sylimarinu,
600 mg alfa lipoickej kyseliny a
400 mcg selenu)
bozenka 1163, tuky v tele emulzifikuje(tj uvadza do obehu) lecitin a tak isto enzymi lip[azy. Na zvysenie toku zlci a tym cistenie pecene sa pouziva tiez sylimarin a velmi ucinny na cistenie a odtucnenie pecene je protirakovinny Calcium-D Glucarate.
Davkovanie lecitinu je lyzica raz do tyzdna(to odporucam kazdemu hlavne na cistenie ciev od usadenych tukov a tukovobielkovinnych latok) ale moze byt aj kazdodenne, ako to je napisane na krabiciach s praskovym lecitinom.
mariaj, v potravinach priemyselne vyrobenych je casto privala soli(NaCl)na knzervaciu. NaCL a KCl potrebujeme v krvi v dostatku, lebo su to hlavne vodice nervovych signalov po celom tele. Bez nej alebo s prinizkou hladinou sa nervove signaly neprenasaju a telo prestane fungovat(=smrt, hyponatremia, hypokalemia).
To sa vsak stava velmi zriedkavo, lebo soli sa nachadzaju vo vsetkom. V prirode s mierou, v priemyselne vyrobenych potravinach casto je soli(NaCl) privela, lebo nou konzervuju veci proti kazeniu(nasolenie)
Chcem sa este spytat co je najlepsie na odtucnenie pecene?A ake je ucinne davkovanie.Od troch rokov trpim obezitou,cize od ranneho detstva,takze taka trochu ocista pecene by nezaskodila...si myslim aj zlte kruhy pod ocami by mozno zmizli...Dakujem!
RNG,prosim,precitala som si Tvoj prispevok o soli,so vcera o 18:27 hod.,ako sa stiepi na potrebnu kyselinu a zasadu.Je teda taka dolezita? Lebo stale pocuvame a citame,ze treba menej solit.DAKUJEM
rebeka 12, modne ockovanie adresuje len niektore druhy hpv a aj to len neisto. Pricin na rakovinu krcka maternice je viacero, nielen hpv. A co sa tyka vyskytu, je to dost vzacna rakovina, rakovin prs je napr vyse 10 krat tolko.
Ja osobne si myslim, ze to nie je spravny pristup k posilneniu imunity, ked to pracuje len na niektorych virusoch a aj to neisto a kratko.Taky nazor som si vytvoril na zaklade informacii z mojich lekarskych zdrojov, ktory sa pozeraju na vakciny kriticky a "nekupia" natlacany nazor, ze su neskodne a len uzitocne.
Ovela lepsi pristup je celkove posilnenie viralnej imunity, tj proti vsetkym moznym virusom, lebo mnohe z nich sa podielaju na zamoreni tela a tym vytvaraju podmienky pre vznik roznych rakovin, z ktorych mnohe su ovela castejsie, nez rakovina krcku maternice.
Okrem toho treba telo cistit preventivne enzymami a jest jedla a brat doplnky, ktore pracuju proti vzniku rakovin.
Ockovania vseobecne donasaju do tela hromady neprirodzenych(chemikalie) a neludskych(biologicke latky zo zdroja vakcin) latok, ktore prispievaju k celkovemu zamoreniu tela, co je dovod pre rozne zapaly, znizenie celkovej imunity a moznost tvorby roznych rakovin.
Takze aj ked jednu imunitu posilni, celkove na ine nakazy a choproby telo oslabi.
Teda je to kontraproduktivny pristup ku veci.
Keby ockovacie latky neobsahovali tieto skodliviny, mozno by som mal k nim iny pristup.
Ale zatial vsetky maju reakcie, dokonca v pripade vakcin proti hpv aj smrtelne.
Takze rozhodne davam prednost pristupu s pouzitim roznych potravinovych doplnkov, ktore podla definicie musia byt rovnako bezpecne na pouzitie, ako potraviny, inac by nemohli byt schvalene na volny predaj.
Dobrý deň RNG
chcem sa vás opýtať ako sa má užívať olej z pupalky a boráka....
dalej ako piť čase zo senovky, damiana...ako často? či je ich možné striedať?
- sú vhodné tieto bylinky z lekárni zo SR?
- dalej by som sa chcela opýtať, ktoré z vitamínov, čo ste mi doporučili sú vhodné, ked je potrebné upraviť hladinu serotonínu v mozgu- trpela som panickou poruchou....
- vyhľadala som všetky, ktoré ste mi doporučili, ale všetko je po anglicky alebo nemecky...
- 5 -HTP by boli vhodné pre mna?