Otázky na RNG

RNG

lisa, ten nemecky ma 20% Diosgeninu, z toho ti staci 2x1 kapsulu denne.
Je sice "Europsky drahy"(pozri na porovnanie Swansonvitamins.com, ich wild yam ma 100 kapsul po 500 mg, 10% diosgenin za 4 dolare) ale neviem, co by ti Swanson pocital za postovne

RNG

lisa,zlaby, ako vsetky z toho zdroju. Krasna reklama, ale nedostatocne obasahy na ucinnost. Napr ked hovorim o yame, tak davka je 2 x 1 gram(1000 mg) atd.
Naviac vo vyrobku je len yam, nie standardizovany vytazok, tj nevedno, kolko aktivnej latky(Diosgenin) tam vlastne je.

RNG

lisa, ked hgovorime o "kvaslitnych " bylinach, tak musia mat urcitu ucinnu latku v presnej koncentracii, tj hovorime o standardizovanych alebo vytazkoch.
Ja osobne pouzivam yam zo Swansonvitamins.com, ktory ho ma standardizovany(obohateny extraktom) na 10% Diosgeninu. Maca je afrodiziak, tj podporuje sexualnu cinnost. Podobne aj Damiana a Dong Quai
Domg Quai je cinska bylina, angelika cinska. Druhe dve su juhoamericke. Dobry zdroj na juhoamericke byliny, obzvlast garantovane a velmi jemne mlete, predavane vo vacsich baleniach(bulk) je www.rain-tree.com

liša

ahoj RNG,
chcela by som sa opytat, kde by som mohla zohnat wild yam(teda nejaky kvalitny, ktory by si ty doporucoval), a ci to nie je nieco podobne ako korene maca, dakujem

RNG

betula, to su mylne informacie. Ked nie je vapnik pritomny spolu s horcikom, draslikom, borom vitaminom D a K odrazu, nemozu sa vytvarat nove kostne bunky. A po par hodinach nepouzity mineral z tela vypadne.
Ja mam toto uz davno oskusane, pred vyse 14 rokmi mojmu otcovi zistili osteoporozu=riednitie kosti(osteoporiosis senilis 2.).
Poslal som mu vtedy tekutu zmes Calmag(citraty magnezia a vapnika s vitaminom D) a po roku brania poctivo kazdy den polievkovu lyzicu ho lekar s prekvapenim diagnozoval BEZ OSTEOPOROZY.

RNG

boba, kapusta je dobra, aj brokolica aj ine kapustoviny. Ale na 200 mg DIM by si musela zjest vyse 1/2 kila brokolice denne, co sa mi zda dost neprakticke voci prehltnutiu dvoch miniaturnych kapsuliek.
Enzymi, ked sa nespotrebuju v traviacom trakte na jedlo, sa absorbuju v crevach do krvi a roznesu po celom tele. Enzymi pracuju bez ohladu na to, kde su, hoci aj v Petriho miske.
Bezne napr zmakcovanie masa(tenderizing) pred pecenim je v naleve obsahujucom papain, alebo bromelain, co su vytazky z papaje alebo ananasu.