prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
dobry den chce by som sa opytat.kde v beznej strave najdem enzymi okrem ananasu(bromelain)a enzym pepsin v pepsi cole. a este ako si udrziavat neutralnu kyslost v zaludku ,repspektive v kaje strave sa nachadzaju latky ktore mi k tomu dopomozu(viem len o tom ze citron neutralizuje) prajem prijemny den
dobry den.rng chcem sa vas spytat na ten test na zaludocnu kyselinu bol tu aj clanok o tom .preco musi byt na to pouzity cisty betain hcl napr.ten od countrylife obsahuje papain a bromelain ale len po 10mg z oboch ten je na to nevhodny?a este jedna otazocka nasiel som tu v temach len o zlcnikovych kamenoch ze je dobry caj z chanca piedra a co je dobre na blato v zlcniku.vdaka.
Dakujem za vycerpavajucu odpoved ohaldom cukrov. Viem tu rastlinku niekde kupit ako extrakt?
RNG, babka ma tiez cukrovku, ale starecku, ma okrem toho aj ine diagnozy, poksrabala sa na nohe a urobila sa jej "jamka" do hlbky cca 1cm, ktora sa nevie zahojit a velmi boli. Ako by som jej vedela pomoct?
Dakujem!
oprava, ...stavu z rastliny Stevia...
Inac surova stava zo stevie ma trochu pachut a ta sa odstani posobenim prirodnych enzymov pri vyrobe koncentrovaneho sladidla.
Naviac stevisidy a rebaudianoisidy su slabo rozpustne vo vode, takze sa vytazuju alkoholom(extrakcia etylalkoholom=cistym liehom)
Inac, kedze som cely zivot jedol jemne muky(bielene) a sladke jedla, velmi tazko sa mi z toho odvyka. Obcas si musim nieco osladit a ako cukrovkar nesmiem jest cukor vobec. Takze pouzivam steviu, sracu s rastliny Stevia rebaudiana, ktorej vytazok je 100 az 400 krat taka sladky, ako cukor, takze jej treba velmi malicko a nie je to cukor, len sladka prirodzena latka na oklamanie chutovych buniek.(1 kvapka 50% stevisidov= 1 lyzicka cukru v sladkosti)
Stevisidy su zaroven aj liek na podporu pankreasu, ktory mam ako cukrovkar znacne poskodeny.
lili 711, po helikobaktere maju ludia casto dost dlho poskodeny zaludok a casto znicenu crevnu floru
tym sa absorbcia narusi a telo je oslabene. S tym je oslabena aj imunita.
Na nap[ravenie travenia treba kyseliny, enzymi, vlakniny a probiotika.
Nezabudaj, ze probiotika v crevach nam vyrobia az 70% vsetkych obrannych latok, ktorymi sa branime proti roznym, mikrobom.
Hnedy a cierne cukry sa mozu vyrabat vseliak. Povodne to boli surove cukry, pred procesom bielenia
Bielenie dnes nie je len tepelne prekrystalizovanie ako kedysi, ale aj chemicke spracovanie bielidlami a kyselinami.
Kedze vyrobni so starym sposobom je velmi malo, a ludia zacali kupovat nerafinovany cukor, mnohe vyrobne zacali svindlovat a pridavaju do bieleho krystaloveho cukru melasovy odpad na zafarbenie.
V kazdom pripade ja neodporucam jest ziadne cukry, nech maju akukolvek farbu. Clovek dostane dost cukrov a sacharidov v ovoci a zelenine, nepotrebuje si nic dosladzat. To je neprirodzene a nakoniec na to doplatime.
Ked clovek je povacsine hrubozrnne a celozrnne produkty, chut na sladke znacne poklesne, lebo z celozrnnych produktov sa cukry uvolnuju pomaly a dlho a clovek nema nikdy velmi nizko hladinu cukru v krvi a nema zachvaty hladu a "zravosti", ako dostane 2-3 hodiny po zjedenu sladkeho, ked sa hladina cukru najprv prudko zvysi v krvi, nasledovne sa prudko znizi vylucenim velkeho mnozstva inzulinu a telo casto prestreli a hladina cukru po troch hodinach je hlboko pod potrebnou=utlm a hlad po sladkom.
Dnes na to trpi hromada ludi(syndrom X) a vedie to k obezite a cukrovke. Ja sam som na to doplatil...
evelka, chronicka zapcha sa odstranuje doplnovanim si vlaknin.
V USA prkticki vsetci stari ludia beru doplnku v laknin na pravidelnost.
Moja 96 rocna tetq to napriklad riesi takto:
Pol salky ovsennych vlociek zmiesa z lyzicou cerstvo zomletych lanovych semien, zaleje mliekom alebo joghurtom, necha v ladnicke odstat hodinu aby to dobre nabobtnalo a zje na ranajky, kazdy den.
Moja stara mama zase hovorila, ze si "creva treba vymastit" a pouzivala rano lyzicu lanoveho alebo olivoveho oleja. Moze to byt aj rybaci, ten je v tele aj tak potrebny a dnes ich vyrabaju s roznymi prichutami, takze nemaju ten silny rybaci zapach.
RNG, pls. Chodim cely zivot 3-5 krat denne na normalnu formovanu stolicu. Je mozne ze mam oslabenu imunitu (ureaplazma, klebsiela, virus HPV, streptokok, stafylokok, uzlinky,vnutorne hemeroidy, helikobakter - prelieceny) pretoze mi zle travi, alebo sa zle vstrebavaju ziviny??
V knihe od Bukovskeho som si precitala, ze hnedy cukor je vyrobeny z bieleho dodatocnym pridanim melasy. Co je na tom pravda? Na co si mam dat pri kupovani pozor? Nechcem papat biely cukor. VDAKA!
no ved prave v tom postovnom je problem, asi by sa to dost predrazilo...kazdopadne dakujem za informacie, pomohli ste mi...
trpim chronickou zapchou uz pomaly 30 rokov. bolo y vhodne z casu na cas si precistit crevo crevnou sprchou? dakujem