Otázky na RNG

milan.ke

dobry den chce by som sa opytat.kde v beznej strave najdem enzymi okrem ananasu(bromelain)a enzym pepsin v pepsi cole. a este ako si udrziavat neutralnu kyslost v zaludku ,repspektive v kaje strave sa nachadzaju latky ktore mi k tomu dopomozu(viem len o tom ze citron neutralizuje) prajem prijemny den

oman08

dobry den.rng chcem sa vas spytat na ten test na zaludocnu kyselinu bol tu aj clanok o tom .preco musi byt na to pouzity cisty betain hcl napr.ten od countrylife obsahuje papain a bromelain ale len po 10mg z oboch ten je na to nevhodny?a este jedna otazocka nasiel som tu v temach len o zlcnikovych kamenoch ze je dobry caj z chanca piedra a co je dobre na blato v zlcniku.vdaka.

LiLi711

Dakujem za vycerpavajucu odpoved ohaldom cukrov. Viem tu rastlinku niekde kupit ako extrakt?
RNG, babka ma tiez cukrovku, ale starecku, ma okrem toho aj ine diagnozy, poksrabala sa na nohe a urobila sa jej "jamka" do hlbky cca 1cm, ktora sa nevie zahojit a velmi boli. Ako by som jej vedela pomoct?
Dakujem!

RNG

oprava, ...stavu z rastliny Stevia...
Inac surova stava zo stevie ma trochu pachut a ta sa odstani posobenim prirodnych enzymov pri vyrobe koncentrovaneho sladidla.
Naviac stevisidy a rebaudianoisidy su slabo rozpustne vo vode, takze sa vytazuju alkoholom(extrakcia etylalkoholom=cistym liehom)

RNG

Inac, kedze som cely zivot jedol jemne muky(bielene) a sladke jedla, velmi tazko sa mi z toho odvyka. Obcas si musim nieco osladit a ako cukrovkar nesmiem jest cukor vobec. Takze pouzivam steviu, sracu s rastliny Stevia rebaudiana, ktorej vytazok je 100 az 400 krat taka sladky, ako cukor, takze jej treba velmi malicko a nie je to cukor, len sladka prirodzena latka na oklamanie chutovych buniek.(1 kvapka 50% stevisidov= 1 lyzicka cukru v sladkosti)
Stevisidy su zaroven aj liek na podporu pankreasu, ktory mam ako cukrovkar znacne poskodeny.

RNG

lili 711, po helikobaktere maju ludia casto dost dlho poskodeny zaludok a casto znicenu crevnu floru
tym sa absorbcia narusi a telo je oslabene. S tym je oslabena aj imunita.
Na nap[ravenie travenia treba kyseliny, enzymi, vlakniny a probiotika.
Nezabudaj, ze probiotika v crevach nam vyrobia az 70% vsetkych obrannych latok, ktorymi sa branime proti roznym, mikrobom.

Hnedy a cierne cukry sa mozu vyrabat vseliak. Povodne to boli surove cukry, pred procesom bielenia
Bielenie dnes nie je len tepelne prekrystalizovanie ako kedysi, ale aj chemicke spracovanie bielidlami a kyselinami.
Kedze vyrobni so starym sposobom je velmi malo, a ludia zacali kupovat nerafinovany cukor, mnohe vyrobne zacali svindlovat a pridavaju do bieleho krystaloveho cukru melasovy odpad na zafarbenie.

V kazdom pripade ja neodporucam jest ziadne cukry, nech maju akukolvek farbu. Clovek dostane dost cukrov a sacharidov v ovoci a zelenine, nepotrebuje si nic dosladzat. To je neprirodzene a nakoniec na to doplatime.

Ked clovek je povacsine hrubozrnne a celozrnne produkty, chut na sladke znacne poklesne, lebo z celozrnnych produktov sa cukry uvolnuju pomaly a dlho a clovek nema nikdy velmi nizko hladinu cukru v krvi a nema zachvaty hladu a "zravosti", ako dostane 2-3 hodiny po zjedenu sladkeho, ked sa hladina cukru najprv prudko zvysi v krvi, nasledovne sa prudko znizi vylucenim velkeho mnozstva inzulinu a telo casto prestreli a hladina cukru po troch hodinach je hlboko pod potrebnou=utlm a hlad po sladkom.
Dnes na to trpi hromada ludi(syndrom X) a vedie to k obezite a cukrovke. Ja sam som na to doplatil...

RNG

evelka, chronicka zapcha sa odstranuje doplnovanim si vlaknin.
V USA prkticki vsetci stari ludia beru doplnku v laknin na pravidelnost.
Moja 96 rocna tetq to napriklad riesi takto:
Pol salky ovsennych vlociek zmiesa z lyzicou cerstvo zomletych lanovych semien, zaleje mliekom alebo joghurtom, necha v ladnicke odstat hodinu aby to dobre nabobtnalo a zje na ranajky, kazdy den.
Moja stara mama zase hovorila, ze si "creva treba vymastit" a pouzivala rano lyzicu lanoveho alebo olivoveho oleja. Moze to byt aj rybaci, ten je v tele aj tak potrebny a dnes ich vyrabaju s roznymi prichutami, takze nemaju ten silny rybaci zapach.

LiLi711

RNG, pls. Chodim cely zivot 3-5 krat denne na normalnu formovanu stolicu. Je mozne ze mam oslabenu imunitu (ureaplazma, klebsiela, virus HPV, streptokok, stafylokok, uzlinky,vnutorne hemeroidy, helikobakter - prelieceny) pretoze mi zle travi, alebo sa zle vstrebavaju ziviny??
V knihe od Bukovskeho som si precitala, ze hnedy cukor je vyrobeny z bieleho dodatocnym pridanim melasy. Co je na tom pravda? Na co si mam dat pri kupovani pozor? Nechcem papat biely cukor. VDAKA!

liša

no ved prave v tom postovnom je problem, asi by sa to dost predrazilo...kazdopadne dakujem za informacie, pomohli ste mi...

evelka

trpim chronickou zapchou uz pomaly 30 rokov. bolo y vhodne z casu na cas si precistit crevo crevnou sprchou? dakujem