Otázky na RNG

borko

Prosím ťa, RNG, nevieš mi niečo poradiť pre mojho psíka (čivavu) na zvýšenie imunity? Lebo je už asi 3 týždne chorý a chodí ku zverolekárovi a vždy mu buď niečo pichne alebo mu dá nejaké tabletky, ale nič mu nepomáha... Pýtal som sa rodičov, že aké mu to tabletky dáva ten zverolekár (oni s ním chodia k zverolekárovi), tak sami nevedia... Jednoducho im dá nejaké tabletky do sáčku od striekačky a tým to u nich hasne... Ďakujem

5qo

mam este jednu otazku ohladne psylia. pisal si ze absorbuje zlc a vynasa von z tela. cital som ze vitaminy ktore sa viazu na tuk sa vstrebavaju s tukmi za pomoci zlce cez crevnu stenu. to by znamenalo ze spolu zo zlcou vynesu von aj tieto vitaminy...? co si o tom myslis..zaujimal by ma tvoj nazor,dakujem

evuocka

dobry den chcela by som vediet vas nazor na ionizatory vzduchu.maju vyznam alebo je to len marketingovy tah a haraburda?

RNG

velku vacsinu, tj sodik(toho mame obvykle az privela)
draslik(toho mame casto primalo)
Vapnik, horcik ,zinok,zelezo(toho mame obvykle dost) med a ine.
Telo potrebuje okolo 900 zivin z potravy,nedostatok cohokolvek vedie k problemom, vcitane srdcovych. Na srdce hlavne treba vitamin C, E a D, tiez vsetky mineraly a niektore aminokyseliny, obzvlast arginin, ornitin a cystein.
Cistenie ciev je najma lecitinom a lipazou, riedenie krvi enzymami ako bromelain serrapeptaza a nattokinaza, pre lepsie prudenie krvi a tym vyzivu a okyslicenie srdca, okrem inych organov.

RNG

bejbyvi slaba regulacia tepla moze byt z hromady dovodov, od vyzivy, cez hormonalne vykyvy az po zlu cirkulaciu. Nez by som ti poradil co treba pouzit, musim mat aspon naznak, o co sa jedna.
Na cirkulaciu kazdemu radim pouzivat lecitin na cistenie ciev, co radim aj tebe, ked ti modreju nechty.
Na hormonalne problemy jod, yam, pupalkovy olej, Dong Quai....
Na vyzivu nie dietenie , ale poriadnu stravu a pripadne pomocky pre traviaci system na lepsie travenie, ako kyseliny, enzymi, vlakniny a probiotika.

Ak mas "hustu krv" , musis uzivat nattokinazu a serrapeptazu, ktore zrychlia prudenie krvi(zriedia a odstrania fibriny a trombusy=zrazeniny)

bejbyvi

Mily RNG!

mavam casto studene koncatiny. Vo vode, kde ostatnym nie je zima, mne uz trpnu prsty.. rano, alebo aj v skole cez len miernu zimu (napr 15 stupnov) mam modrofialove nechty..a taky srpnuty pocit v palcoch(na rukach)..akoby boli ciastocne necitlive... neviem ci mi zle prudi krv, alebo je problem niekde inde. Mam 2O rokov. a staci aj mierne teplo a hned sa potim..alebo mi chyba nejaky enzym? skus mi prosim ta poradit...predtym som taketo problemy nemala.. to potenie sa zacalo od minuleho leta a tie strpnute prsty a a sfarbenie pod nechtami tuto zimu.

5qo

tak teda vyskusam, ale napriklad ked som jedol koenzym q10 kde bol sojovy lecitin uz som mal prejavy alergie- prejavuje sa to aj dost neprijemnou migrenou s ocnou aurou.docela neprijemne

RNG

Inac lecitin musi byt vsahe v rastlinach , ktore obsahuju oleje, lebo tie oleje musi rastlina dopravovat vodnymi cestami(miazga) a preto ich musi emulzifikovat, tj urobit vododopravitelnymi.
Zialbohu, na trhu zatial nie su velmi ine lecitiny, sijovy sa pouziva aj do vsetkych cokolad, tj ked si nemal reakciu na cokoladu, asi to nebude tak zle s tym sojovym lecitinom.
Ale su ludia, co su extremne citlivy na soju, ti nemozu jest ani cokoladu ani nic, kde je soja alebo vytazky z nej.Ani len cisty sojovy olej!
Mam takeho synovca, takze viem.