Otázky na RNG

MARIAJ

JURKO565,este pojdem k lekarom?tak TI napisem viac.Momentalne neviem o tych aminoch vela?tolko:ze to je porucha metabolicka-latkova vymena.

MARIAJ

JURKO565 ahoj.Teplpt& som mavala davno na zaciatku tejto choroby,Iba take zvysene,ale casto a vecer.Na to,ze mi robi zle jedlo,ktore zjem,som prisla pri diete,ktoru som drzala asi 2 roky pri zapale zaludka,lebo sa mi to tam ukazalo,ktore jedlo mi robi zle.Predtym sa to pripisovalo psychike-neuroze.Po tych 2 rokoch som si pridavala do stravyuz vsetky jedla a vtedy som zistila,ze mozem vsetko jest,ale nemozem to jest den po dni.Napr.si nemozem dat sirup do vody opakovane,lebo pri takom4.-5.raze dostavam uz priznaky typicke pre alergiu v traveni a to obrovske krce v traveni,vracanie nechutenstvo unava,zablokovanie mozgu az zmatenost,podrazdenie a ine.Tuto diagnozu,ze sa mi neodburavaji biogenne aminy urcil alergolog pri istom priznaku,ked som povedala,ze mi trepe srdcom po zjedeni cokolady.Je na to liecba ako pre alergikov,avsak lieci iba histamin a tych aminov je viac.Asi 40.Ja drzim dietu.Ta pomaha najviac.Ale davam si niekedy aj enzymi a bylinne caje aj probiotika.Ale aj tak sa citim stale zle,ale uz nie az tak priserne,ako ked som nevedela,ze mam drzat dietu.Vela potravin mi robi zle.Surova strava je mi horsia.Varene znesiem lepsie.Bola som na tom az tak zle,ze som ani nechodila po doktoroch z unavy aj psychickeho vycerpania z toho,ze sa to u nich nehybe z miesta.Musis sa len pozorovat,skusit nieco vynechat a liecit si zapaly aj napriek tomu,ze ich nemas potvrdene.Ak znesies byliny a doplnky,tak Ti to moze velmi pomoct,lebo ja mam alergiu na mnoho pozivatin,aj na tieto.Skus to riesit u alergologa.Najdi si dobreho.Tak ahoj o tyzden?ak budes nieco chciet.

elfina587

ahoj rng, môžem počas tehotenstva užívať 2 kvapky citricidalu v pohári vody? Každý deň preventívne. ďakujem

RNG

logan, znizovanie poskodenia a nadlzenie su dve rozdielne veci.
Inac telomery sa pri deleni buniek skracuju a ked zmiznu, dalsie delenie(regeneracia) nenastava.
Antioxidanty tiez zabranuju poskodeniu a DNA a RNA, takze su tiez velmi dolezite pri starnuti(alebo lepsie proti starnutiu.

logan

Ahoj RNG. To ze ma l-carnosine ma vplyv na telomere mam od Ray Sahelian MD ,pise ze l-carnosine znizuje ich poskdzovanie

RNG

Stem cell enhancers su patentovane latky(vlastne len meno je patentovane ale su to vytazky z roznych prirodnych latok), ktore zvysuju v krvi obsah stem cells teda ich uvolnovanie z kostnej drene.
Je to uplne nove pole a osobne sa necitim byt pokusny potkan na to, aby som do toho isiel medi prvymi.
Dufam ale, ze moje lekarske zdroje coskoro o tom pozitivne napisu a potom pripadne ich zacnem brat aj ja.

Seanol je vytazok z morskych rastlin, ktory ma dost podobne ucinky, podla popisu roznych ucinnosti.
Ten uz beriem(1.2 gramu denne), tak isto obcas vacsie davky transresveratrolu(1000 mg)

RNG

LOgan, o carnosine a jeho vplyve na telomery pocujem prvy krat.
Pre mna bola nedavno ohromujuca novost, ze vytazok z astrqagalusu(astragaloside 4) naddlzuje telomery, cim sa moznost predlzenia zivota nad povodne predpoklady pre nas otvorila.
Nic podrobnejsie, okrem toho, ze povodne bol astragaluside4 astronomicky drahy(a po troch rokoch konecne jeho cena zacala padat, mozno sa stane pristupny aj pre beznych ludi.
Zatial najucinnejsie proti starnutiu su, vacsie davky vitaminu C a E, preventivne cistenie tela, predchadzanie chorobam, striedma strava a mierna fyzicka aktivita a doplnky ako vcelia materska kasicka, niektore adaptogeny, doplnky enzymov atd. Z ucinnejsich doplnkov su silne antioxidanty, najma transresveratrol a seanol.

RNG

paleo strava je strava blizka k nasim predkom.
K tomu sa dnes mozeme len priblizit, lebo vacsina produktov dnes je velmi silne vyslachtena, tj proti povodnym prirodnym velmi zmenena.
A zmeny boli robene umelym vyberom, krizoopelovanim, stepenim a najnovsie genetickymi zmenami , takze navrat k povodnej paleo strave je mozny len ciastocny alebo skor by som povedal je iluzorny. Nuz ale je pravda, ze na tu povodnu stravu si nas organizmus privykal miliony rokov pri vyvoji a tato nasa nova coivilizovana je priprudka zmena, na co sa telo nestacilo prisposobit, a to nam sposobuje rozne civilizacne problemy.

RNG

anonym, v dnesnom globalnom svete ludia kupuju z roznych krajin. Nemozes ocakavat, ze by tvoja miestna lekaren mala vsetky potravinove doplnky k dispozicii. Len napr vyrobca NBTY v USA vyraba vyse 20 000 roznych vyrobkov v svojich vyse 15 filialkach po celom svete, ale hlavne v USA, kde je spotreba aj vyroba najvacsia.
A tych spolocnosti su mozno stovky, aj ked nie tak velke ako NBTY.
Firma NOW v susedom predmesti odomna(Boolinbrook)ma napr vyse 2000 vyrobkov.
A kedze nepredava priamo zakaznikom na spotrebu(maloobchod) casto si jej vyrobky musim objednavat od internetovych predajni z inych statov, casto vzdialenych odomna aj vyse 1000 km.
Nuz taky je "blobalny" svet a pomaly ale iste musite aj na Slovensku zacat objednavat aj sukromne z celeho sveta, predajcovia to tam uz robia dlhsie a tak tovary prechadzaju cez viac ruk a cena sa zbytocne navysuje.