Otázky na RNG

RNG

jaka, magnezium a selen radim kazdemu, bez ohladu, lebo ich dostavame v strave malo. A tym co sa im tvoria cysty aj enzymi, yam(2 gramy) a pupalkovy olej(3-6 gramov denne, tj ovela viac)
Doplnky nie su lieky, len vysokokoncentrovane zlozky jedla, takze sa daju prakticky hociktore kombinovat, vynimikek je velmi malo.

RNG

Adam krt, cele tie tabulky z roku 1948 su hanebne zastarale , zialbohu sa ich lekari az na cestne vynimky zatato drzia, napriek vyskumom(desiatky tisicov), ktory dokazuje ich nedostatocnost.
Na trh potravinovych doplnkov sa preto prebojovali vitaminove doplnky s obsahmi daleko vacsimi a lekarske autority ich museli pripustit na trh, lebo nemali ziadne dokazy o ich skodlivosti, ked uz nechceli uznat ich "liecivost". Na to, aby boli schvalene ako lieciva by totiz museli prejst v USA cez velmi komplexny 10 rocny ukrutne drahy proces a aj tak nie je zaruka, ze by ich FDA schvalila a samozrejme, kedze nie je na nich mozna patentova ochrana a vysoke ceny, kto by sa na to podujal by mal velku stratu, lebo hocikto by ich mohol dat lacnejsie na trh a jemu by sa tie peniaze nikdy nevratili.
Toto, ze tieto volnopredajne doplnky nesmu byt skodlive ale uspesne maskuju recami o ich udajnej skodlivosti a rozsirovanim falosnych sprav o predavkovaniach, a ako vidis, oblbli aj teba,tak ako ma oblbovali desatrocia aj mna. Ale ked som im prestal verit a zacal som si zhanat aj ine, rozdielne lekarske nazory a spravy, tak sa mi odrazu zjavil uplne iny obraz.A zistil som s hrozou, ze sa tu jedna o potlacanie pravdy na to, aby sa medicky priemysel obohatil.

AdamKrt

Dakujem za vysvetlenia, ale trochu lopatisticky by mi trebalo porovnavania.

10mcg vitaminu D3 je 10 mikrogramov ? Cize dlhodobe denne uzivanie spolu s 1000mg rybacieho oleja + tabletka Kelpu od Jamiesonu, nemozu sposobit predavkovanie vitaminom D3 ? Pochopil som to spravne ?
--------
V tejto kombinacii:

-odkaz odstránený-

paci sa mi, ze to obsahuje bromelain, ale pisu, ze je tam 400 percentna denna davka B6. Ak by som uzival aj toto, nehrozi predavkovanie B6tkou ? Nemal som v umysle uzivat B6tku, ale chcel by som to hlavne pre tu kombinaciu bromelain+kelp.

RNG

na klby pozri na -odkaz odstránený-
Novsie od toho su pouzivanie velmi ucinneho vytazku zo zelenej musle pod nazvom lyprinol a vytazok z morskej rastliny(eclonia cava) predavany pod menom Seanol, ktory rozni vyrobcovia davaju do vyrobkov urcenych na rozne problemy, od reumy a klbov az po srdce, cukrovku atd.
Je to velmi silny regeneracny a adaptogenovy prostriedok.
Zialbohu lieciva su velmi zastarale proti rychlemu vyvoju v potravinovych doplnkoch.

RNG

Endo, nevidim tam yam ani DIM alebo I3C. A tiez jediny enzym to nevyriesi, treba brat silne enzymi a v dost velkych davkach. A nezabudni na jod, lebo ten je tiez potrebny na vyrobu hormonov a enzymov(jedny riadia porocesy v tele, druhe cistia telo od smeti, ktore sa ukladaju do cyst a roznych inych utvarov nepotrebnych v tele, co moze nakoniec viest aj k rakovinam(=choroby so zamorenia tela)

Peto T

Pokiaľ ide o vitamín D, hranica bezpečnosti je neznáma, ale dlhodobo sú preukázané ako bezpečné dávky u dospelých až do 10000IU, to je aj množstvo, ktoré vznikne v koži, keď sa človek slní celým povrchom tela.

Ak žiješ na Slovensku, tak tu v zimnom polroku zo slnka nezískaš takmer žiadny vitamín D, a v letnom polroku získaš dostatok iba ak sa slníš pri odhalených aspoň 40% tela, bez krému, aspoň 15 minút denne (tmavšie typy viac). Krém s faktorom 8 a viac prakticky úplne bráni tvorbe D-vitamínu.

Spoľahlivo sa dá predávkovať za niekoľko málo mesiacov dávkami 100000IU (stotisíc) denne (dospelí) a 40000IU (dojčatá).

Všetky publikované prípady predávkovania sa týkali dlhodobých dávok nad 40000IU (aj u dospelých).

RNG

Matrix, neotravujes. Nato sem pisem, aby som pomohol
Zialbohu na ucinne a rychle znicenie c andidy treba dodrzat vsetko, co som napisal v teme -odkaz odstránený-
Inac take polovicate riesenia ti ju nevynicia nikdy dokladne a bude sa ti to vliect roky.

Peto T

AdamKrt: Pýtaš sa síce RNG, ale na niektoré otázky Ti viem odpovedať aj ja.

B6=pyridoxin. Predávkovať sa dá dávkami 500-1000mg každodenne po dobu cca pol roka. Samozrejme, individuálne môže byť časť ľudí citlivejšia. Je tam ale taký malý paradox, že tie dávky akoby sa sčítavali dlhodobejšie, akoby miera predávkovania tak trochu zodpovedala dlhodobému súčtu dávok.

Nevidím žiadny rozumný dôvod pre takéto dávky, nepoužívajú sa ani pri megavitamínových liečebných protokoloch pre ťažké choroby (tam som najviac videl asi 300mg denne).

Krátkodobo sa kľudne dajú vysoké dávky, napríklad pri problémoch s obličkovými kameňmi sa dáva aj 400mg denne. Krátkodobo sú mierne zvýšené dávky vhodné aj na podporu imunity.

Ako pri každom B-vitamíne, treba ho brať spolu s B-komplexom. Nemal by sa dlhodobo užívať samotný niektorý B-vitamín, lebo by narušil rovnováhu v tele.

RNG

harvi, na plucne chlamidie tu bolo viacero tem, vyhladaj si moje prispevky na nich. Nic nove za posledny rok som o tom necital, tj tie nazory su zatial posledne a najcerstvejsie.
V skratke to najdes hlavne na -odkaz odstránený-

RNG

adam, uviedol som tu nedavno zopar medickych sprav na D-3, kde udavali, ze 10 000 IU je mozne brat neobmedzene dlho, ale 100 0000 IU za niekolkko mesiacov poskodi pecen. Takze davky 2000 IU su velmi daleko od skodlivych.
Vyskum na skodlivost vitaminu D v minulosti bol robeny s umelou formou(D-2=ergocalciferol) tj vsetky zmuenky farmaceutickeho priemyslu na predavkovania vobec na D-3(chloekalciferol) neplatia.
A odporucena denna davka ,, 400 IU je daleko za optimalnou pre zdravie.Tj pre maximum absorbcie a zabudovania mineralov, pre maximum ucinnosti D-3 na imunitu, protirakovinne ucinky a rozne ine funkcie v tele, ktore len zacinaju dnes objavovat.
Ja osobne beriwem 3+ gramy vitaminu C v roznych formach, 400 IU vitaminu E, 6 az 9 kapsul(gramovych ) rybacieho oleja alebo ekvivalent v losose(mam rad lox, co je jemne zaudena lososia podbrusina s obsahom oleja vyse 12 %), 200 az 400 mikrogramov selenu(Albion aminokyselinovy chelat)okolo 2 gramov KCl a KHCO3(na alkalizaciu) raz do tyzdna 10 kvapiek jodovej tinktury pod pazuchu, co sa rovna asi 1,5 ng jodu a 1, 75mg KJ prepocitane na den) a zena dava do vary niekolko lyzic lecitinu pocas tyzdna, takze dostanem asi 2 lyzice do tyzdna.
Okrem toho jem plno bobulovych ovoci, ktore maju vysoke obsahy antioxidantov rozneho druhu(karotenoidy, polyfenoly, anto a proantokyanidy)
O tomto vsetkom by sa mi ani nesnivalo pred 15 rokmi, to vsetko som zacal brat postupne s tym, za kazde z nich mi na nieco v zdravi pomaha.
A definitivne vidim vysledky toho, ked sa zrovnavam so svojimi rovesnikmi. Pred 15 rokmi som bol voci nim vyzerajuci zodrato(hrozne hodiny v praci a pokracujem v tom az doteraz) , dnes vyzeram a citim sa od nich lepsie a mladsie.
Nom a podla potreby pridavam ine, najma moje rozne cukrovkarske alebo ked na mna nieco lezie, antimikrobialne. Vtedy casto vyradim ine doplnky, lebo nie je mozne brat viac, nez 30-40 kapsul denne, totiz z dovodu ich koncentracie a mnozstva vody potrebnych na ich rozriedenie na spravnu absorbciu.
PO vytlceni infekcie(2-3 dni spravidla) sa vratim spat postupne na moje normalne doplnky.