prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
RNG: písal som ti v súvislosti s liekom Nolpaza a tej hrčky v oblasti žalúdku(ktorú cítiť na dotyk)možno je to aj niečo ako nafuknúty žaludok alebo pod., odporúčil si mi curcumin, bromelain a iné enzýmy, prosím ťa aký máš názor na betaine HCI, može to vyriešiť moje problémy, alebo mi to skor uškodí?ďakujem!
quote//: RNG(Nolpaza, (pantoprazol) je inhibitor protonovej pumpy, tj chemicky prostriedok zabranujuci tvoreniu zaludocnej kyseliny. To zasadne neschvalujem, lebo kyseliny su nevyhnutne na traviaci proces.So zlym travenim si clovek koleduje o hromady problemov.
Neviem, z coho si tu" hrcku" tam mal, ale ked to bolo nieco zapalove, treba na to protizapalove doplnky(curcumin, dumbier,boswelin,tiez bromelain, serrapeptaza a ine enzymi.)
Zaujímavý dokument, odporúčam pozrieť. Dovolil som si ho zkopírovať z Ivanovho fóra o otrave ortuťou.
www.mustwatch.cz
AdamKrt: Sodný bikarbonát sa zmieša vo vode s kyselinou askorbovou v pomere približne 1:2, vznikne roztok askorbátu sodného, vyšumí CO2. Je to úplne bezpečné, dlhodobo dokonca lepšie než samotná kyselina askorbová, ktorá môže pri dlhodobých vysokých dávkach spôsobiť úbytok vápnika a horčíka (viac v kap. vedľajšie účinky rizikaockovania.sk )
Problémom by mohlo byť, keby bol do sódy pridaný hliník, čo niekedy robia proti hrudkovateniu. Hliník by znehodnotil časť vitamínu C.
moncika11: Kyselinu močovú znižuje vitamín C, za týmto účelom boli skúmané dávky 3-8 gramov (3-8000mg) denne. Takéto dávky by už mali mať aj liečivý efekt proti dne, pretože sa postupne odbúrajú kryštáliky z kĺbov.
Užíva sa rozdelené do niekoľkých dávok počas dňa, najlepšie s jedlom. Treba po celý deň veľa piť, pretože kyselina močová sa začne vo zvýšenej miere vyplavovať močom, takže treba nadbytok tekutín, aby nemohla spôsobiť kamene.
Treba voliť prípravky pokiaľ možno bez umelých farbív, príchutí a sladidiel. Dobrá môže byť napríklad prášková kyselina askorbová, ktorá sa pridá do nápoja (napr. do čaju) a postupne popíja.
Takéto dávky vitamínu C nie sú vhodné pri poruchách obličiek, metabolizmu železa a medi a ťažkom deficite G6PD.
Viac: kap. Vedľajšie účinky a Reumatické problémy. rizikaockovania.sk
A som zvedavý, čo poradí RNG :-)
RBG: Uhm, máš pravdu, na schizofrenikov som zabudol. Viem, že ak ide o schizofréniu následkom pyrrolúrie, tak sa im podáva B6 vo vysokých dávkach spolu so zinkom. Aj keď pochybujem, že slovenská psychiatria na to už vyzrela.
Ale toto (pyrrolúria) je metabolické postihnutie, a oni tie dávky potrebujú na udržanie normálneho metabolizmu, a pri liečbe sa pravidelne monitoruje, lebo aj zinkom sa dá predávkovať.
A rovnaký efekt majú aj vysoké dávky niacínu (B3), ten je pritom bezpečnejší. Dr. Hoffer takto liečil pyrrolúriu dávno predtým, ako bola odhalená súvislosť s metabolizmom porfyrínov, zinkom a B6.
Takže áno, existuje liečebné využitie pyridoxínu (B6), kde sú opodstatnené dlhodobé vysoké dávky, ale robí sa to cielene, po vyšetrení na pyrrolúriu, a za stáleho monitorovania.
Môžeme povedať, že pri bežnom užívaní ako výživového doplnku, predávkovanie nie je vôbec jednoduché. Balenie (krabička) pyridoxinu obsahuje 20 tabliet po 20mg, takže aby sa človek predávkoval, tak by musel brať jednu celú krabičku denne, po dobu niekoľko mesiacov, a ani to by nemuselo stačiť na predávkovanie!
ahoj rng, mohol by si mi poradit ako sa da znizit kyselina mocova? hodnota je 670umol a normal u muzov je do 417umol.. co pomaha, viem ze velmi vela tekutin, prisna dieta...ziadne maso...dakujem velmi pekne
AdamKrt: Ak ideš užívať normálne dávky toho Kelpu a rybieho oleja, tak sa určite nepredávkuješ. Na predávkovanie by si potreboval, mojím odhadom, tak 10-20 násobné každodenné dávky, možno viac.
RNG ahoj,,mamka trpí hypertenziou, užíva LOsartan, Trimepranol...ale stáva sa že niekedy jej tlak neznížia lieky,,,ale naopak zvyšujú...aj dnes v noci..-nevieš prečo je to tak, že tlak neklesá po užití liekov,,ale naopak stúpa???
čo je na to dobré??
RNG, s tými enzýmami máš asi pravdu, najprv som brala wobenzym a potom multienzym od puritans a zdá sa mi že mi bolo lepšie. Potom som objavila bromelain a v dobrej viere že je proteolitický a protizápalový som sa upla len naň. Ten I3C beriem, zatial len mesiac 2x200mg. Prosím ťa môžem brať súčasne Yam a prog.krém?
co sa tyka neefektivnosti alternativnych prostriedkov, , velmi reputabilni lekari na svete ichn pouzivaju a maju dobre vysledky. Co sa tyka doplnkov vseobecne, sice nemozu byt skodlive(inac by ich nedovolili predavat) ale nar v USA z beznych vyrobkov doplnkoverho priemyslu je ich snad 5% ucinnych a ostatne maju prislabe obsahy na klinicku ucinnost. Preto som tu zacal prispievat a dokonca urcity cas dovazat na Slovensko take, ktore maju dostatocne bohate obsahy na klinicku ucinnost, osobne vybrwte z desiatok tisicov produktov , ktore v USA su.
A rozhodne som nesiel za ziskom, lebo po 4.5 rokoch strat(mal som velmi nizke ceny a nebol som ich ochotny zvysit)som to musel zlikvidovat.
A samozrejme, za to, ze som na krajanov obetoval tolko casu a penazi, aby som im pomohol, ma takito , ako bingham ma tu znevazuju.
Nuz ako som napisal uz mnohokrat, potvrdzuje sa stare prislovie(prelozene): "niet takeho dobreho skutku, za ktori by ta nakoniec dokladne nepotrestali zli ludia"