prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Adam hydrolyza kosti produkuje ovela stravitelnejsiu formu pre nase telo, anpriek tomu ale nemam k dispozicii ziadne data na absorbciu. Ale data na absorbciu mineralov co forme chelatov a roznych organickych vodorozpustnych soli mam vdaka veterinarom, ktori pouzivaju doplnky na kosti uz vyse 50 rokov s uspechom u zvierat.
Nuz mozno je na case, aby sa zacali pouzivat aj na ludoch, vsakze.Hlavne u tych, ktori maju problemy s nedostatkami mineralov a nevedia ich vyriesit zmenou stravy.
adam kedze denne potrebujeme 1500 mg vapnika(aspon podla starych lekarskych dat) tak by si musel zjest denne vyse 100 g maku, co sa mi zda privela.
Je pravda, ze vapnik je vo vselicom, hlavne v zeleninach, ale dnes pri intenzivnom polnohospodarstve a vycerpanych podach sa moze stat, ze aj pri najlepsej strave nedostaneme niektorych zivin dost. Samozrejme ked clovek berie doplnky alebo rozne potravinove koncentraty, musi davat pozor na zlozenie, nie pit a jest mlete kamene, doslova.
Ako som uz casto povedal, ani medzi doplnkami v USA, kde su najdalej v tomto odbore je predsa 95% neucinnych alebo nedostatocne ucinnych doplnkov, lebo ludia sa daju este oklamat, kedze nevedia, kolko coho a v akej forme clovek potrebuje.
Ale 5% je ich dostatocne ucinnych a je dobre ich brat v pripade potreby, ked sa to neda vyriesit inac.
Odporucam kazdemu si trpezlivo pozriet tento dlhy klip, aby sa mu v hl;ave ujasnilo, o co sa vlastne jedna v tzv alternativnej medicine a inych pohladoch na zdravie, udrzbu zdravia predchadzanie a liecenie chorob.
a bryndza je tiez kvaseny produkt?
RNG:
S tymi rozvarenymi klbmi a chrupavkami - to bude isto dobre podobne pre klbnu vyzivu.
Ale rozvarene kosti - chces povedat, ze silno uvarenu kost si das celu ? Chapem, ze vnutrajsok ma nejaku vyzivu, ale aj ta biela kost ? Pes to sice zje tiez cele, rozdrvi - ale predpokladam, ze on bude mat ine travenie nez clovek. Lenzee neni vapnik v kosti uz anorganicky ?
Kolko varis kost v tlakovom hrnci, aby sa rozpadla ?
simonka.Dnes 16:18 + RNG:
naco nejake akoze biologicke zdroje vapniku, ked obycajny MAK ho ma x krat viac v sebe, nez najhustejsi syr ?
Co viem, tak ludom z anorganickej formy vapnika sa tvorili oblickove kamene a z maku nic. Pritom z maku im co sa tyka vapniku pomohol vyborne.
Tu je clanocek o vapniku a osteoporoze.
Citujem o maku:
Mak – kto by ho napoznal. Na 100gr má 1400mg vápnika – 12x viac ako mlieko. A ďalšie plus maku je zásadotvorný, čiže vápnik sa z neho výborne vstrebáva. Mak nemá škodlivé vedľajšie účinky ani pri dennom používaní.
------
Pri nedostatku vapnika by som radsej bral mak, ako vsadil na bezpecnost roznych doplnkov, kde sa snazia presvedcit, ze su bezpecne a ajhla, mozu byt anorganickeho povodu a onedlho moze clovek mat kamene.
tak teraz som na vazkach inac brala som to pocas tehotenstva ked som mala bolesti a dost dobre to zabralo bola som informovana prave o opaku ze skoro vsetko v tele ostava tak som bola spokojna ze su to spravne investovane peniaze do mojho zdravia 10 sackov 25 EUR co sa mi nezda malo inac mam tetaniu tak prave kvoli tomu som chcela naozaj kvalitnu vec ale no neviem co mam informacie tak je to vychvalene aj lekarmi odporucaju to aj lekari aj pacienti si to chvalia no a teraz som na pochybach si ma nepotesil
Simonka, inac aj ja konvergujem k prirodnym formam kalcia a obcas zjem kus velmi dobre uvarenej kosti z tlakoveho hrnca, kde sa daju uplne rozvarit az do makej formy, ktora sa hryzenim zmeni okamzite na kasu.
A to je zadarmo.
Hlavne sa to,tyka napr bravcovych rebierok, z ktorych cast su vlastne gliky, co je potrebne na nase klby. Tie sa daju uvarit uplne do rosoloviteho stavu, cast prejde do roztoku ako huspenina(zelatina), pri dlhsom vareni(2 hodiny v tlakovom hrnci) sa stane jedlou aj znacna cast kosti.
simonka, tiensi biokalcium je vyrobene z kosti s pridanymi vitaminmi. Je to cinsky produkt, ktoruy nestanovuje vobec presne zlozenie. Hoci je plny nielen kalcia, ale aj inych mineralov, ktore potrebujeme na budovanie kosti(logika, z kosti su kosti), forma kalcia v kostiach je nerozpustna a pre to slabo absorbovatelna. Pravdepodobne az 90% sa vyluci, bez pouzitia v tele.
Dnes su na svete ine, ovela lepsie a absorbovatelnejsie formy mineralov, tiez v pomeroch, ake su potrebne v kostiach a s pridanymi vitaminmi K a D-3, v dostatocnych davkach na absorbcie az vyse 40%. Pozri na Swansonvitamins.com produkt pod menom Bone Essentials.
Inac voci cinskym produktom rovno z Ciny mam trosticku obavy, lebo ich kontrola kvality je na nizsich standartoch, ako napr v USA.
matrix, spravne si to pochopil, vsetky olejnate, bezskrobove semena su vhodne, maso, ryby, vajcia, a vsetky zeleniny, opatrne s mrkvou ta ma plno sacharidov, malicko ovocia, len nesladke aj to malo, lebo aj nesladke ovocia obsahuju sacharidy.Pozor na jogurty, odporucam na cas vynechat vsetky ivasene produkty. A nezabudni na silne davky probiotik
Hodne kokosoveho oleja, aspon 3 lyzice, lebo tento tvojmu telu nahradi sacharidy, ale pre kvasinky je to nielenze nepouzitelne, ale aj znacne protikandidove
Tyzden -dva vydrzis, potom postupne pridavaj ovocie a az neskor sacharidy a to podla moznosti komplexne, tj len celozrnne produkty. Zadna jemna muka a cukor nejaky cas, kym si si nie isty, ze ta kandida je dokladne vybita. Aj potom sa mierni, lebo z prebytku cukrov a jemnych muk ti ten problem s kandidou cely vlastne vznikol.
bazalka, jod enzymi a tiez hormonalne polotovary su dolezite pri cystach v tej oblasti, lebo tieto su spojeme casto s hormonalnymi vykyvami. Niektore z nich su sposobene chemickymi potlavaniami prirodzenej rovnovahy hormonov "hormonalnou" antikoncepciou, ktora sa robi chemikaliami podobnymi na nase hormony s plno skodlivymi postrannymi ucinkami.