prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Obyvatelia USA maju najdrahsi moc na svete, plny vitaminov z doplnkov.
Vseobecne tu stale zdoraznujem bratie doplnkov, ktore zialbohu nedostavame v strave v DOSTATOCNYCH mnozstvach, ako selen(antioxidant, zvysuje viralnu imunitu, protirakovinny)
Zinok( hormonalna cinnost, oci, antimikrobialny vseobecne, podiela sa na nespocetne vela procesoch v tele)
Jod(hormony, enzymi, tiez antimikrobialny, tiez nemame ani sajnu na kolkych procesoch sa vlastne v tele podiela)
A mnohym radim aj rozne mineraly, vitaminy atd, lebo ich maju v krvi a tele primalo, a kvoli tomu trpia hromadou problemov.
Osmahnutie je zdravsie, ako varenie, lebo sterilizuje zamoreny povrch ale neznici vsetky zive latky vnutri.
Preto je rychla priprava na woku zdravsia, ako nase varenie.
Je to blizsie ke surovej-vitarianskej strave, pre nas najlepsej, lebo nase telo je na nu vyvinute za miliony rokov.
endo, nieco na teba lezie najpravdepodobnejsie, bran sa roznymi antimikrobialnymi. Teply kupel, co najdlhsi, teple pyzamo, nech sa potis a dostanu sa ti rozne toxiny z tela von.Hodne vody, odstavuj si zeleniny, pripadne ovocia.
adam ja mam viacero,m pripadov, kde u zien (aj u muzov, napr moj otec) ked sa branim yamu
(na upravenie hormonov, ktore casto vyvolavaju zle hospodarenie s mineralmi, hlavne v a po prechode)
a dobrej kombinacii mineralov a vitaminov, specificky navrhnutej na vysoku absorbciu a zabudovanie, sa im osteoporoza podsratne zlepsila, alebo uplne zmizla(otec za dva roky v druheho stupna, senilis, mal perfektnu hustotu kosti, a to som este nemal ani zdaleka taky dobry prostriedok, ake su dnes na trhu, len obycajny citrat vapnika, horcika a trochu vitaminu D-3)
Dnes radim nieco ako Bone Essentials, pripadne brat aj extra rybaci olej a spirulinu.
Spirulina je jedlo pouzivane uz tisice rokov, zlozenim je doslova superjedlo, tj obsahuje mnohe ziviny,,ktore nam v nasich polnohospodarskych produktoch casto chybaju.
Endo vedlajsi ucinok uzivania liekov predpisovanych pri endometrioze je odburavanie vapnika z kosti = osteoporoza = bolest noh. Liekmi sa zastavi menstruacny proces a stav je velmi podobny tehotenstvu, prestanu sa tvorit zenske hormony - estrogen a progesteron co ma za nasledok odvapnenie kosti.
Mhm,niekde som tu cital ,ze varenim straca zelenina svoje hodnoty,tak jemne osmahnutie sa aspon moze? diky za odpoved.
RNG:
no, to by ozaj mohol byt problem, ze mak je tucnejsi. A co vyvarenie maku ? Vtedy tuk ide prec ?
Inak, co by si odporucal - jedna znama uz v skoro dochodkovskom veku ma osteoporozu, dost silnu. Vdaka nej sa jej jeden stavec na chrbtici zdeformoval a tlaci na chrbticu. K tomu ma problem tusim so stitnou zlazou, berie uz asi celozivotne lieky proti tlaku.
Z maku je jej zle, tusim slinivka jej na to zle reaguje. Myslel som, ci by sa mak nemohol vyvarit pre tie olejniny, aby tam ostal iba vapnik.
Niektore lieky, ci hormny ani nemoze, lebo vselico by jej mohlo rozhadzat tlak. Tiez mam dojem, ze s klbmi nebude na tom najlepsie.
Existuje nejaka vhodna kombinacia pri takomto subehu ochoreni - co moze pre seba urobit stravou, ci doplnkami ?
Ahoj RNG, mám ešte jeden problém. Dnes ráno som vstala s tým že ma bolia nohy ako keby som celú noc šlapala na túre (akokeby svalovku až mierne pálenie). Mám pocit slabosti v nohá a ako keby sa mi chveli. Taký istý pocit mám v rukách keď píšem či niečo držím. Nie je to až také strašné no znepokojuje ma to. Tieto pocity som začala pozorovať už skôr no boli také nepatrné že som im nevenovala pozornosť.Nevieš mi poradiť?
Adam, neviem si predstavit, ako by clovek dlhy cas jedol kazdy den tolko maku. A naviac nezabudni, ze to je velmi silny zdroj tukov, tj ludia by na takej diete enormne tlstli.
Teoreticky by sa dali rozne jedla s vysokymi obsahmi vapnika skombinovat do diety, ktora by dodala dostatok vapnika, to je iste. Ale neviem, ci by sa ti niekoho na taku dietu podarilo dostat.
Potom pouvazuj na tomto fakte: z roznych poli dochadzaju plodiny s velmi rozdielnymi obsahmi mineralov a pokial nemas k dispozicii ich rozbory a riadis sa tabulkami, mozes byt hrozne mimo. Napr zemiaky pestovane na cerstvo rozoranej prerii maju napr obsah draslika az 4 x tak velky, ako na dlhsie obrabanej pode.
To iste plati aj na ine mineraly, takze naozaj nevieme, co dostavame do seba dnes, hlavne ked su produkty neoznacene,,odkial pochadzaju a uz nikto sa nezdrzuje robenim rozborov na ne.Preto kym sa to nezmeni, obcasne doplnovanie pre tych ktorym zistia nedostatocne hladiny v tele je lepsie, ako v tom nic neurobit.
A zialbohu nemozes ocakavat , aby ti dnesni lekari predpisali dietu a potraviny, ktore by ti rozne problemy v tele vyriesili.
Takze sa musis zialbohu spoliehat sam na seba a v pripade potreby na zarucene doplnky, s dobrymi obsahmi a potvrdenou vybornou absorbovatelnostou.
Rozni vedci a lekari dokonca potvrdili, ze telo pracuje lepsie s urcitymi doplnkami, ktorych take mnozstvo, co vyskumom a praxou zistili ako optimalne na rozne telesne funkcie nevieme nijak dostat z dnesnych beznych potravin. Tak tam ma rozhodne miesto pouzivanie doplnkov.
Ku prikladu, optimalne mnozstva vitaminu C a E, ba dokonca aj D-3 sa neda v beznej potrave dostat. Co sa tyka D-3, to ze si ho telo vie vyrobit pri expozicii na slnku dostatok je dnes davno vyvratene, dokonca ani len stare odporucene hladiny podla vyskumu na Hawaii, na ludoch(tisice v studii), co su cely rok denne niekolko hodin na slnku, zistili nedostatocnu hladinu az pri 20% ludi, tj nie kazdy si vie dostatok vytvorit, a to ani len tie male povodne odporucene denne davky, nieto ovela vacsie nove, pri ktorych sa podstatne zvysi celkova imunita tela, nervove funkcie, hormonalne hladiny a absorbcia a zabudovanie mineralov.