Otázky na RNG

RNG

na ten kofein je este stale otvorena diskusia,(lebo v peceni sa kofein rozklada a niektore zlozky(teobromin) su vasodilatatory, tj rozsiruju cievy) ale kava nie je len kofein ale aj dechty a tie definitivne pracuju ako vasoconstriktor, tj zuzovac ciev
Su aj ine rozsirovace ciev, ako napr arginin, ale to pracuje len pri velkych davkach a kratkodobo, takze to tu ani nespominam.Tiez chemicke zdroje NO2 a NO, tie tak isto nespominam*(nitroglycerin...)
Tema bola potehotenske mierne zvysenie tlaku, dokonca zrejme len merane v ordinacii, nie ako celodenny zaznam

Helus

RNG dakujem za odpoved,ale mam kolena vraj opotrebovane,ziadnu infexiu som neprekonala,len som chronicky chudokrvna.zajtra idem do lekarne kupit ten LYPRINOL, ZATIAL DAKUJEM ZA ODPOVED,A PRAJEM PEKNY VECER.

kraaska

Dakujem :) skusim po dohode s lekarom postupne vysadit coronal a poobzerat sa po prirodnych liečivach.majte sa...

RNG

kraaska, ja neodporucam ziadne chemicke lieky, ked je v prirode dostatok ucinnych latok z ktorych su mnohe uplne neskodne a patria do kategorie potravinove doplnky.
Vysoky tlak moze byt z roznych pricin, ten liek co ti dali, coronal, je bisoprolol, beta blocker, ktory je v tvojom pripade vasodilatator, tj rozsirovac ciev.
Z prirodnych latok na vasodilataciu(rozsirenie ciev) je dobry napr hloh(Hawthorne, cratageus), ktory pracuje na principe ACE ma aj plno inych dobrych ucinkov, lebo je silny antioxidant. Ako neskodne ovocie sa moze brat ako doplnok cely zivot bez problemov.
Vyhybaj sa latkam co zuzuju cievy ako kofein, tein, nikotin a podobne.
A cisti si cievy pravidelne lecitinom(lyzica raz az dva krat tyzdenne). Nezabudaj na rybacie oleje, tie riedia krv a zlepsuju cirkulaciu a maju plno inych uzitocnych ucinkov v tele na nervy a ine. Je to dobre aj pre dieta, lebo cast z tychto sa dostane aj do mlieka a podpori vyvoj mozgu babatka.

Inac zvyseny tlak moze byt aj zo stresu, a to sa adresuje nie liekmi, ale destresovamim(yoga, thai chi, meditacne cvicenia, prechadzky s hlbokym branicnym dychanim , pripadne nejake doplnky mineralov, vitaminov B a rozne na podporenie hladin neurotransmiterov.
Potehotenske stresy a depresie su dobre znamy fakt.

kraaska

Rng viete mi poradit?pred tehotenstvom som sa liecila na zvyseny tlak a pocas tehotenstva sa mi upravil,tak som nebrala nic na odporucanie internistky.od porodu (4 mesiace)mam zas zvyseny krvny tlak,mavala som ho okolo 150/105,teraz beriem coronal a omega 3/6/9,a zlepsil sa na 110/70.ten coronal budem musiet brat cely zivot?

RNG

helus, tema bezala uz mnohokrat. Pozri napr na -odkaz odstránený-
K tomu mozem dodat len, ze odvtedy sa objavili aj nove latky na trhu, ako napr Lyprinol, co je vytazok zo spominanej zelenej musle a Seanol, velmi uzitocny vsestranne vytazok z riasy Eclonia Cava, ktory je ucinny aj pri tychto roznych reamatickych a klbovych problemoch.
Ak mas problemy z klbami ako vysledok poskodenia z roznych nakaz(napr borelioza, mykoplazmy, premnozene nejake virusy) treba samozrejme adresovat aj tieto povodne priciny roznymi antimikrobialnymi,ucinnymi na prislusne infekcie.

Helus

RNG chcela by som sa spytat,mam GONARTROZU 2 STUPNA,BERIEM condrosulf,a od bolesti Flector rapid,liecbu uz mam skoro 3 mesiace,ale vobec mi to nepomaha.Kolena si natieram 2x denne Flektor gelom,a zatial nic nepomaha.mohol by si mi poradiet nejaku ucinnu liecbu?Za odpoved vopred dakujem.

radana

Peto T-fuuu,ale ta ten crbb vytocil..A potom ze kto sa do koho obuva a vnucuje mu svoje nazory.Rng prepac,zamotala som sa do tvojej temy.Chcela som reagovat na Peta T.