Otázky na RNG

Anne

Zdravim RNG,

dve otazocky na dnesny den ;)

- aky je rozdiel medzi Potassium Citrate a Potassium Gluconate ? Resp. ktory z nich mam skusit na vysoky tlak?
- dnes zacinam protiparazitovy protokol od Huldy. Vcetky tie doplnky treba nalačno, vsak? Teda hlavne tie aromaticke klinceky mi v mojom ubolenom zaludku uz robia riadnu neplechu, som zvedava, ked ich budem brat 6 denne :-/
Asi bude treba riadne vody, nech si pekne zaplavaju.
Dakujem za rady a pekny den.
Anne

endo

Ahoj RNG, niesom si istá či na mna niečo lezie, lebo beriem aj GSE už druhú týždeň. Skôr som mala pocit že je to nervového pôvodu, tak som včera bežala do lekárne a kúpila ci B komplex forte. Do večera som zjedla 4 tablety (aj ked odd je 1x1).Dnes ráno je to ok.Tak dúfam že to bolo nedostatkom Béčka. Uvidím či sa to nevráti. Väečšinou keď na mňa lezie nejaká chrípka tak ma bolia skôr kosti a toto bola ako bolesť svalov a bedrové klby. Tak neviem. Co je dobré na nervovú sústavu?
Pár rokov do zadu som zvykla mávať aj problémy s bolesťou hlavy ktorá bole spojená so závratmi (závraty určite neboli z tlaku). Boli také obdobia, že mi to trvalo aj 2-3 mesiace, potom to prešlo o pol roka sa to vrátilo. Lekár samozrejme povedal že je to zo stresu.Teraz už vyše roka som našťastie nemala žiadne problémy, tak neviem čím to mohlo byť. Prajem ti pekný deň

RNG

helus, chudokrvnost moze byt z nedostatku zeleza, medi, vitaminu B-6, B-9(kyselina listova) a B-12.
Tieto nedostatky mozu vyplyvat aj z oslabeneho travenia.
Oslabene travenie moze mat hromadu nasledkov, nedostatok aj inych mineralov, ktore sa podielaju aj na nervovych procesoch, ako napr draslik a horcik(magnezium).
Travenie je dolezite si napravit co najskor(kyseliny, enzymi, vlakniny, probiotika) lebo neda sa vsetko doplnovat, velka vacsina potrebnych materialov musi pochadzat zo spravnej stravy a dobreho travenia.

RNG

Nina 26, pri narazoch sa mozu poskodit aj vaziva ak klvy a puzdra. Na zrychlenie hojenia su rozne polotovary na klby, enzymi(bromelain, serrapeptaza) na zrychlenie hojenia a tiez teplo, pomahaju zabalu a infracervene svetlo, ktore zrychluju miestne cirkulaciu a tym aj hojaci proces.

Peto T

Nina26: Mimochodom, regeneráciu kĺbov podporuje aj vitamín C vo vyšších dávkach, a tiež niacín/niacínamid (B3). V prípade B3 treba zároveň užívať aj B-komplex.

Nina26

RNG, prosím Ta o radu, dcere pri preskoku seklo v kolene, po týždni stále pociťuje bolesť, nie je zapuchnuté. Čo by jej pomohlo na vyhojenie? Pravdepodobne si niečo v ňom natiahla, alebo to chce len čas? Ďakujem

RNG

helus, opotrebovanie kolien znamena ze telo nemalo dost latok na regeneraciu vaziv a okostic, pripadne zrychlene vydieranie pre nedostatok klboveho maziva. To by malo byt vidiet na dobrych roentgenovych snimkach.Oboje sa da doplnit.
Inac kazdemu odporucam jest avokada, tie obsahuju tuky skoro priamo pouzitelne na klbove mazanie(synovial fluid)
Lyprinol nenajdes v lekarni, ani pravdepodobne nie nikde na Slovensku, ale mozes si ho objednat cez net zo zahranicia.Je to Novozeelandsky produkt, dost novy na trhu. Ceny len teraz padaju dole, pozri na Google.com

Inac lyprinol je velmi napomocny aj pri astmach a vzdusnych alergiach