Otázky na RNG

RNG

Tamoxifen je liek na rakoviny, sice znizuje aj vyrobu estrogenu, ktoreho prebytok je spojeny s rakovinami a narastanim prs u muzov.
Ale estrogen sa dfa znizit aj inymi, celkom neskodnymi prirodnymi prostriedkami, ako napr vytazky z kapustovin ako napr DIM a I3C, ktore je predavany ako liek Indonal, ale mozno ich ovela lacnejsie dostat ako potravinove doplnky.
Tak isto pomahaju aj doplnky na zvysenie testosteronu,cim sa nerovnovaha medzi prebytocnym estrogenom a testosteronom napravi.

Takze na pouzitie Tamoxifenu by som ani neuvazoval, kedze tento ma hromadu skodlivych ucinkov od thromboembolizmu, cez poskodenie pecene a dokonca rakoviny reproduktivnych organov.
Lebo gynecomastia je v podstate len kozmeticka vada, snad vedie k zvysenej moznosti rakovin dlhodobo, ale ani to nie je pozitivne preukazane zatial.
Neprijemny pre chlapov je prebytok estrogenu a nedostatok testosteronu, ktory nas doslova "kastruje" a pripravuje o energiu. Ale ako som spomenul, da sa to doplnkami lahko napravit(yam,senovka grecka, I3C, maca, rastlinne steroly a I3C a DIM, pripadne priamo testosteron zvysujuce injekcie prirodneho testosteronu alebo doplnky DHEA, tribulus terestris a ine

andydul

Dobrý deň RNG,
Chcel by som Vás poprosiť o radu, či je možné gynekomastiu vyliečiť liekom Tamoxifen Citrate, alebo len operáciou?
Ďakujem!

RNG

well, z prirodnych prostriedkov potlacajucich histaminove reakcie spomeniem najma quercitin, ale aj curcumin,dumbier, vitamin C boswelicku kyselinu a samozrejme rozne enzymi, co cistia telo, lebo histaminove reakcie su obvykle na urcite znecistenia.
Ale moze to byt aj virus....Nebola by si prva, co jej v tele sarapatia nase stale pritomne , podla lekarov spiace(dormant) virusy.
Mnohe jedla obsahuju priamo histaminy v znacnych kvantitach a proti tomu dnes predavaju enzym rozkladajuci priamo histaminy, pod menom Histame. Najdes ho v roznych obchodoch na internete, ja som ho kupil pre suseda z katalogu Swanson.com
Tomu uz nestacil quercitin a vitamin C pri jeho alergiach a Bromelain nemohol brat, lebo mu drazdil zaludok.

Nuz prirodnych prostriedkov je hodne, zalezi len od toho, co tebe osobne zaberie v dostatocne velkej davke.

pelargonia

Ahoj, Embi...

RNG už spominal virusy, je mozne, ze mas prave tuto infekciu, ktoru Ti nezistia na krčnom ani alergologii, museli by robit PCR-ku na zistenie viralnej DNA, to by trvalo dlho a je to velmi drahe vysetrenie vzhladom na to, ze mas podla nich taky "banalny problem". Podla mna to ale nie je banalita, hlieny Ti rozleptavaju sliznice a drazdia Ti zaludok, tym padom mozes casom mat problemy s travenim. Ja mam velmi dobre skusenosti s biorezonanciou, robim taketo vysetrenie v Banskej Bystrici. Mozem povedat, ze v drvivej vacsine pripadov tento problem vyriesime, podobne ako u mna, uz ziadne lieky proti alergii neuzivam, nepotrebujem ich. A antibiotika tiez nie. Takze ako liecbu rozhodne odporucam toto, plus este: vit. C, E, B, mineraly: Zn, Se (odkukane a vyskusane od RNG:))

Este by som sa zamyslela nad tym, co Ta psychicky tazi, coho sa nechces vzdat, co nechces citit, moze ist o smutok duse, Tvoja dusa krici a tuzi po pokoji...Moze to byt pocit, ze si chytena v pasci a tocis sa v kruhu - v myslienkach a tiez v cinoch...viac by sme mohli poriesit v maili, ak budes chciet: skenarbb@gmail.com

Toto je navrh, nemusis ho vobec brat do uvahy...ale moze Ti pomoct ;-) Drzim palceky. Janka

RNG

Nahodou som sa sem zatulal, lebo dnes uz prispievam len do fora rng.uforum.sk. Tam som adresoval aj problemy alergii, aj rozne infekcie. Ked ze lekari nevedia najst pricinu, moze to byt permanentna infekcia nosnych dutin niecim, co nevedia zistit(nevedia to kultivovat alebo identifikovat) ako niektore infekcie, vcitane chlamidii, plesni, kandidy ci virusov, ktore mame v tele vsetci a stale a lekari nam hovoria, ze su necinne=dormant=spiace. To vsak nie je pravda, lebo aj ked sa telo vie ubranit prti prepuknutiu viralnej choroby, tito nasi permanentni "rezidenti" alebo by som povedal nevitani hostia nam potroche skodia a vyckavaju na chvilu oslabenia tela, kde by sa znova rozmnozili do nebezpecnych hladin.
Inac zamorene telo moze mat rozne alergie a jedna z nich je aj zapal sliznic vyvolany silnou histaminovou reakciou.
Je hromada potravin a doplnkov s antihistaminickymi a protizapalovymi vlastnostami, dokonca existuje priamo enzym rozkladajuci histaminy(produkt pod menom Histame) a ako som uz mnohokrat spomenul, treba zaroven kazdemu adresovat dnesny problem tichej viralnej epidemii, ktory je zialbohu celosvetovy.

embi

Ahoj RNG
Chcela by som sa na teba obratit s otazkou a prosbou ohladne mojho problemu, ktory sa tyka hlienov.
Moja tazkost spociva uz niekolko rokov, co mi neskutocne stekaju hlieny z nosa a tiez zaroven do hrdla. Posledne 2 roky je to vsak podstatne horsie. Su to hlieny ciste, biele ako slina, ktore mi stekaju vkuse pocas celeho dna. Hlieny z nosa vyfukam velmi casto, aj kazdych 5 minut inak mi stekaju do hrdla, no casto mi stekaju tak ci tak. Nos mam hlavne vecer casto upchaty. Pomaham si kvapkami do nosa ( nie proti alergickymi, tie mi neuvolnuju nos).Uzivam kvapky Mar. Niekdy sa v noci zobudzam na zahlienenie v nosnej a v ustnej dutine a taktiez rano som vzdy pravidelne zahlienena. Mam pocit ako keby ma stale nieco tlacilo na hrudi a nasledne musim vykasliavat usadene hlieny.Bola som na zakladne protialergicke vysetrenie, kde sa mi nepotvrdila alergia.Lekarka mi napriek tomu predpisala lieky AERIUS.Pravidelne ich uzivam 1 tabletu vecer. Lieky na alergiu mi vsak problem vyriesily na 20%. Hlieny mi stekaju prudom tak ci tak.
Taktiez som bola vysetrena na krcnom oddeleni. Lekarka mi nezistila ziaden problem co by sa tykal krcnej zalezitosti. Vysetrenu krv som mala cistu.
Tento problem ma velmi trapi,je velmi stresujuci a zatazujuci pre mna samu aj pre prostredie kde sa zdrziavam
Budem velmi vdacna, ak mi nejako poradis. Chcem sa zaroven opytat, ci nosne kvapky MAR, ktore uzivam 3x denne mi mozu poskodit nosnu sliznicu, popripade mi porad nieco ine, co mozem dlhsie uzivat a co mi uvolni vyfukavanie hlienov. Taktiez by som chcela vediet, ci z neustaleho prehltavania hlienov sa mozu v tele vytvorit nejake bacily (chlamydie..)Zatial mam dost dobru imunitu, som malo chorlava.
Da sa niecim potlacit vytvaranie hystaminu?
vopred ti velmi pekne dakujem

Ivka 1

Ok :) mala som na mysli Goji(kustovnica čínska – krík) je silný antioxidant, je to známe tonikum a je bohaté na aminokyseliny (stavebné kamene proteínov) a na vitamíny. Vyživuje pečeň, obličky, má účinky proti stárnutiu.
Plody Lycia čínského obsahujú veľa dôležitých látok (terpenoidy, steroidy, karotenoidy, kyselinu škoricovú,vit.B1,B2,C.
Extrakt bioflavonoidov zo Sladkovky hladkoplodej (sladké drievko).Výskumy potvrdili, že zložky prítomné v ňom prítomné zvyšujú koncentráciu prostaglandínov v traviacom trakte. Tieto následne podporujú sekréciu ochranného hlienu v žalúdku a zvyšujú tvorbu nových buniek, vystielajúcich žalúdok. Toto vedie k zníženiu zápalu žalúdka a čriev, redukcií veľkosti a počtu vredov a zníženiu kyslosti tráviacich štiav.
Použitie: prevencia srdcovo-cievnych ochorení, ako najsilnejší antioxidant na neutralizáciu nežiaducich účinkov chemo a rádioterapie,podpora pri liečbe ochorení pečene a ľadvin, pri poruchách zraku a sluchu ,na zlepšenie ružnosti ciev,na reguláciu krvného tlaku,diabetes
arterioskleróza.bolesti kĺbov,očné ochorenia očné zákaly.žaludočné a dvanástornikové vredy,ochorenia dýchacích ciest,protizápalový a protialergický účinok .
Je vhodný pri pri náchylnosti na cysty ako prevencia ale aj liečba.
Glycerizin účinkuje proti vírusom a mikróbom a zároveň zvyšuje imunitu organizmu. Lokálne oslabuje symptómy hemoroidov a kožných zápalov; ako dezinfekčná voda zmierňuje bolesti ústnej dutiny a hltana. Nechýbajú jej ani vlastnosti sladidla. Ako surovina sa uplatňuje nie len vo farmaceutickom priemysle, ale aj cukrárstve, pivovarníctve a v lehovarníctve. U nás je známa vo výrobku pelendrek.

RNG

Ivka, opatrne
Lycium(lycium barbarum, goji, wolfberry)je ovocie krika, podlhovaste bobule s vysokym obsahom vitaminov,antioxidantov a za surova aj enzymov.
Sladovka hladkoploda(Glycyrrhiza glabra, licorice,) je rastlina, z ktorej sa pouzivaju korene, povodne do likerov ako sladidlo(preto licorice) a po odstraneni glycyrhizickej kyseliny(produkt pod menom DGL) ma adaptogenicke vlastnosti a dobry je najma na poskodeny zaludok ako hojivy doplnok.

Ivka 1

Ahoj Delpia :}, málo času.

Samozrejme v čistení pečene sú čaje len nápomocným riešením ale taká jarná detoxikácia prípadne aj v inom ročnom období nikdy nie je na škodu. Pri detoxikácií sú veľmi nápomocné antioxidanty vit. A,E,C ale aj lýcium /sladkovka hladkoplodá/ ,ktoré patrí k najsilnejším antioxidantom a podľa najnovších výskumov má 100 x väčšiu účinnosť ako vit.E.