prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Dufam, ze sa jedna o Wobenzym N, ktory je dnes stredne silny enzym, nie ako stary W., co bol velmi slaby. Ale je plno enzymov, najme rastlinych a fungalnych zmesi, ktore su silnejsie a lacnejsie.
Pozri napr na Digest Platinum firmy NOW a ine,, pozri na Google.com.
Iherb.com je dobry zdroj napriklad.
Jamieson sa drzi tych archaickych tabuliek odporucanych dennych davok. Ak sa ti podari dostat skutocny obsah, ja som ho nenasiel na nete zatial, porovnaj si to napr s Bone Essential od firmy Swansonvitamins.com
ktore poznam uz roky a je to vysokoabsorbovatelna a zabudovatelne do kosti zmes.
Okrem echinacey asi vsetky ostatne caje mozno pit nepretrzite.Teda ked mas na ne dovod....
bB, uskostne poruchy su z hromady dovodov, vcitane nedostatkov mineralov, a roznych neurotransmiterov v mozgu.
Najcastejsie su to draslik, vapnik a horcik, z neurotransmiterov serotonin, norpinephrine, dopamin a GABA.
Skus brat dobry zdroj mineralov, organicky viazany s vitaminami D-3 a K-2 a napr spirulinou na dobru absorbciu.
Ak ti to nepomoze dostatocne, tak adresuj serotonin(doplnok St Johns Wort, 5-HTP, SAM-3)
na dopamin L-DOPA,
stress B zmes, atd.
Dobre ukludnovadlo(posobi podobne ako GABA) je tiez vytazok zo zeleneho caju, L-theanine,aminokyselina, davka 2x200 mg +
Nevidim dovod, preco by sa nemohli niektore formy vitaminu C brat spolu s niektorymi formami mineralov.
Samozrejme, niektore formy spolu reaguju a tomu sa clovek obvykle chce vyhnut, ale aj produkty reakcie, askorbaty mineralov su dobre doplnky oboch aj vitaminu C aj prislusneho mineralu.
Na co si treba davat pozor je potlacanie absorbcie jedneho mineralu druhym. Napr. zelezo ciastocne potlaca absorbciu medi a zinku.Zinok potlaca med.
Ale aj to neplati na vsetky formy.
Takze je dobre oddelit pre istotu jedla a doplnky bohate na zelezo od jediel alebo doplnkov s medou alebo zinkom.
RNG, mam preliecenu uzkostnu poruchu, ale obcas sa mi vracaju lahke uzkosti. Pocula som, ze uzkost moze sposobovat aj nedostatok niektorych latok v tele. Ja pouzivam Multimineral od Jamieson, navyse pangamin, magnezium lacticum a rybi tuk. Co by som este mohla spravit?
A este by som sa chcela spytat, ci mozem pravidelne (dlhodobo) pit zeleny, zazvorovy caj a lapacho. Dakujem.
Znova opakujem, povacsine su rozne nedostatky v tele nasledok alebo zleho vyberu potravy, alebo oslabeneho travenia. Tj to treba adresovat v prvom rade,odtial dostaneme drvivu vacsinu zivin a az potom, ked to same nestacilo, doplnovat rozne chybajuce.
Opakujem, co odporucam kazdemu, lebo z toho nedostaneme nijak v potrave dost podla najnovsich poznatkov:
zinok, selen, jod, vitaminy C,E D-3,vlakniny a probiotika a pripadne podla potreby aj ine.
mineraly sa mozu zistit zakladnym mineralogramom u obvodnej. v tuku rozpustne vitaminy uz myslim obvodna indikovat nemoze, dcere ich urcovali cez lipidovu poradnu. no a hladinu vo vode rozpustnych vitaminov myslim ze sa ani neda urcit
Asi by bolo najidealnejsie zistit si hladiny konkretnych vitaminov v nasom tele a potom doplnat..
Viem, ze v SR v Bratislave robi jedna sukromna lekarka rozbory zakladnych vitaminov i mineralov a podla toho sa cielene suplementuje. Problem je zase len v tom, ze dane vysetrenie, konkretne doplnky ako i naslednu kontrolu a kontrolne odbery zdravotne poistovne nepreplacaju.